Migracja FOW

czyli sprawy związane z administracją i działaniem forum...

Moderatorzy: Marmik, crolick

Awatar użytkownika
nicpon
Super Kierownik ;-)
Posty: 834
Rejestracja: 2004-01-04, 11:01
Kontakt:

Re: Migracja FOW

Post autor: nicpon »

:)
wczoraj troche dopiescilem wyglad forum:
zamiast ramki jest stale tlo pod logo (jak ktos tego nie widzi - ctr F5)
i samo logo jest troche zmienione kolorystycznie na tym podstawowym "wygladzie"

dopiescilem rowniez "wyglad" tradycyjny
dodalem stare logo i troche upodobnilem do starej kolorystyke
przypominam, ze mozna sobie to wybrac we wlasnym panelu uzytkownika
Awatar użytkownika
nicpon
Super Kierownik ;-)
Posty: 834
Rejestracja: 2004-01-04, 11:01
Kontakt:

Re: Migracja FOW

Post autor: nicpon »

aaa, no i kolejne posty sa teraz b kontrastowe
Awatar użytkownika
pothkan
Posty: 4415
Rejestracja: 2006-04-26, 23:59
Lokalizacja: Gdynia - morska stolica Polski
Kontakt:

Re: Migracja FOW

Post autor: pothkan »

Ładnie. Chociaż można by tło dać bardziej niebieskawe, teraz jest trochę szaro.
Awatar użytkownika
SmokEustachy
Posty: 3384
Rejestracja: 2004-01-06, 14:28
Lokalizacja: Oxenfurt
Kontakt:

Re: Migracja FOW

Post autor: SmokEustachy »

No jakiś taki kolor dziwny. Ja bym się przesiadł na subsilvera, jakby sie nie okazało że polowa rzeczy na nim nie dziala.
Awatar użytkownika
nicpon
Super Kierownik ;-)
Posty: 834
Rejestracja: 2004-01-04, 11:01
Kontakt:

Re: Migracja FOW

Post autor: nicpon »

ale, ktora polowa? :D
Awatar użytkownika
nicpon
Super Kierownik ;-)
Posty: 834
Rejestracja: 2004-01-04, 11:01
Kontakt:

Re: Migracja FOW

Post autor: nicpon »

szaro... no moze i szaro...

dobra Panowie!
dosyc tego narzekania
to jest forum okretow wojennych
a nie francuski burdel :lol:

spocznij! :-D


ide do fryzjera
Awatar użytkownika
SmokEustachy
Posty: 3384
Rejestracja: 2004-01-06, 14:28
Lokalizacja: Oxenfurt
Kontakt:

Re: Migracja FOW

Post autor: SmokEustachy »

nicpon pisze:ale, ktora polowa? :D
Tego się nie wie. a pewno tło jest za ciemne względem czcionki w prosilverze. subsilver lepszy.
Marek S.
Posty: 656
Rejestracja: 2004-07-06, 15:21
Lokalizacja: Węgierska Górka k/Żywca

Re: Migracja FOW

Post autor: Marek S. »

Wicher pisze:Jeszcze jedna uwaga - nowe posty w tematach powinny byc sygnalizowane zarówno przy tytułach na stronie głównej jak i przy tematach a jak na razie to tylko sygnalizowane jest przy tych ostatnich.
Popieram!!!
Awatar użytkownika
RyszardL
Posty: 2890
Rejestracja: 2004-05-18, 13:58
Lokalizacja: Perth, Australia

Re: Migracja FOW

Post autor: RyszardL »

Wszystko ładnie działa, jak na razie. Awatar węższy i teraz faktycznie obrazki wchodzą w ekran bez problemu.
http://www.flotyllerzeczne.aq.pl/
http://www.biuletyn2008.republika.pl
"Demokracja to najgorszy z ustrojów - rządy hien nad osłami" Arystoteles
Awatar użytkownika
RyszardL
Posty: 2890
Rejestracja: 2004-05-18, 13:58
Lokalizacja: Perth, Australia

Re: Migracja FOW

Post autor: RyszardL »

Zmuszony jestem zgłosić problem. :-(

Taka informacja pojawia się na ekranie, kiedy staram się dostać do profilu.
==================================
Błąd ogólny
SQL ERROR [ mysqli ]

Query execution was interrupted [1317]

Wystąpił błąd bazy danych podczas pobierania tej strony. Jeśli problem będzie się powtarzał, skontaktuj się z administratorem.
=================================

Może da się coś z tym zrobić.
http://www.flotyllerzeczne.aq.pl/
http://www.biuletyn2008.republika.pl
"Demokracja to najgorszy z ustrojów - rządy hien nad osłami" Arystoteles
Awatar użytkownika
Grzechu
Posty: 1438
Rejestracja: 2004-06-29, 16:05
Lokalizacja: Kwidzyn (Powiśle)

Re: Migracja FOW

Post autor: Grzechu »

Pytanie do admina/admina: czy nie można byłoby tak skonfigurować forum, aby linki w postach otwierały się w nowej zakładce/nowym oknie?
Bo obecnie otwierają się w tej samej/tym samym...
Co prawda można kliknąć prawym i wybrać 'Otwórz w nowej...', ale jak wiadomo lenistwo nawet jeśli nie jest motorem postępu, to na pewno jest przyczyną wygodnictwa ;)
Republika marzeń...
Marek T
Posty: 3252
Rejestracja: 2004-01-04, 20:03
Lokalizacja: Gdynia

Re: Migracja FOW

Post autor: Marek T »

Czy można tak sprawić, aby po kliknięciu na ikonkę "drukuj" drukować opcjonalnie bieżącą stronę albo cały temat?
Awatar użytkownika
Marmik
Posty: 4019
Rejestracja: 2006-04-30, 23:49
Lokalizacja: Puck

Re: Migracja FOW

Post autor: Marmik »

Odnośnie powyższych dwóch pytań, w panelu administracyjnym przejrzałem wszystko co rozumiem i jakby co to nic nie rozumiem :wink:.
Jako że Crolick i ja bardziej robimy bardziej za moderatorów globalnych to odpowiedzieć na to musi ktoś mądrzejszy :D.
To co dla innych jest brzegiem morza, dla marynarza jest brzegiem lądu.
Awatar użytkownika
Maciej3
Posty: 4357
Rejestracja: 2008-05-16, 11:36

Re: Migracja FOW

Post autor: Maciej3 »

Tak przy okazji. Jak się korzysta z wolnego łącza to ten SQL server error pokazany ileś tam postów wcześniej, nadal się objawia. Czasami. Nie zauważyłem zależności kiedy konkretnie, ale po przeładowaniu strony już się FOW ładuje normalnie, więc można z tym żyć.
Na szybszym łączu nigdy mi się nie pojawił, więc nie wiem czy jest czym sobie głowę zawracać.
Może jakieś maksymalne czasy odpowiedzi są ustawione za ostro?
Historia jest najlepszą nauczycielką życia, bo
Jeszcze nigdy, nikogo, niczego nie nauczyła.
przem0l
Posty: 9
Rejestracja: 2012-04-21, 16:12

Re: Migracja FOW

Post autor: przem0l »

Marek T pisze:Czy można tak sprawić, aby po kliknięciu na ikonkę "drukuj" drukować opcjonalnie bieżącą stronę albo cały temat?
Odkopuję temat sprzed roku, ale interesuje mnie, czy można drukować cały temat za jednym kliknięciem?
Awatar użytkownika
de Villars
Posty: 2221
Rejestracja: 2005-10-19, 16:04
Lokalizacja: Kraków
Kontakt:

Re: Migracja FOW

Post autor: de Villars »

ten watek od dłuższego czasu jest obiektem zainteresowania różnych spamerów. na szczęście jest na bieżąco czyszczony, ale może warto rozważyć jego zamknięcie?
Si vis pacem, para bellum
http://springsharp.blogspot.com/
ODPOWIEDZ