Co to jest rasizmALF pisze:domek pisze:Grom pisze: Czy możesz darować sobie rasistowskie teksty ?
![]()
![]()
![]()
![]()
pozdrawiam
Moderator: nicpon
http://wiadomosci.onet.pl/2131400,11,kt ... ,item.htmlOnet.pl pisze:"Gazeta Wyborcza" napisała w sobotę, że rosyjski samolot szpiegowski podpatrywał ćwiczenia polskiego wojska. - Do nieujawnionego przez nasz MON incydentu doszło latem ubiegłego roku w okolicy poligonu w Wicku Morskim koło Ustki.
Choć to jest nic lepsze:Gazeta.pl pisze:Wicemarszałek Sejmu Krzysztof Putra z PiS podkreśla, że w sprawie samolotu szpiegowskiego powinna odbyć się debata.
Jestem ciekaw jakiej odpowiedzi oczekuje pan Szczygło. Na dobrą sprawę każdy, kto chwilę zastanowi się jest w stanie odpowiedzieć na takie pytanie (nie musi być ambasadorem FR). Zresztą oczywiste jest, że nie pytanie jest tu ważne, ale kwestia pisma z Kancelarii Prezydenta.Gazeta.pl pisze:- I jest pytanie do ambasady rosyjskiej, cóż tam robił ten samolot? Może pan ambasador Grinin - zamiast wprowadzać w błąd opinie publiczną w Polsce, że nie dostał pisma z Kancelarii Prezydenta (w sprawie udziału prezydenta Lecha Kaczyńskiego w uroczystości w Katyniu), co oczywiście jest nieprawdą - postarał się wyjaśnić, co robią rosyjskie samoloty tak blisko Polski - powiedział Szczygło.
Myślę, że za dużo amerykańskich filmów sensacyjnych, a za mało znajomości dyplomacji i podstawowych zasad jakie funkcjonują w kwestii ochrony granicy w czasie pokoju.Gazeta.pl pisze:Szef klubu PSL Stanisław Żelichowski [...]. Zaznaczył, że samolot nie przekroczył polskiej przestrzeni powietrznej, bo byłby zestrzelony.
za wp.plKamiński, jak dodał, zdziwiony jest postawą polskich władz. - Rosja dzisiaj przeprowadza manewry, w których Polska jest traktowana jako wróg. Z naszej strony nie ma żadnych reakcji. Ja bym chciał wiedzieć, co na to premier, ministrowie obrony i MSZ, którzy przez ostatnie miesiące prześcigali się w pochlebnych opiniach na temat Rosji, co sądzą na ten temat? Bo jeśli ktoś robi manewry, w których Polska jest wrogiem, to przygotowuje swój kraj do wojny z Polską - dodał.
a w Zaleszczykach nie ma już granicy, ale Rumunia pewnie nadal jest PL przychylna... no dzień jest uratowany, jestem pełen podziwu dla tych pomazańców - pomyleńców, ale my ich samych wybieramy i nic się nie zmieni, pamiętajcie o przekleństwie Bismarcka, na które nawet sam JP2 był za słaby, nadzieja w tym kraju na normalne rządy umarła, zresztą, czy od Jagiellonów to ona w ogóle tutaj była?Marmik pisze: Jestem przerażony głupotą polityków i mimo wszystko obawiam się, że któregoś dnia, korzystając z czwartej władzy wplączą nas w jakiś naprawdę poważny konflikt. Jeżeli nie militarny to na pewno ekonomiczny.
To może jakas zrzuta na "titanika" dla nich?ALF pisze:Jak w naszym kraju słyszę słowo - polityk - to od razu przypomina mi się amerykański dowcip - co to jest - 100 prawników (w naszym wydaniu polityków) na dnie morza? Odp...DOBRY POCZĄTEK
No niechciałbym być upierdliwyGlasisch pisze:.... zresztą, czy od Jagiellonów to ona w ogóle tutaj była?
cochise pisze:No niechciałbym być upierdliwyGlasisch pisze:.... zresztą, czy od Jagiellonów to ona w ogóle tutaj była?ale czy to przypadkiem nie Jagiellonowie zaszaleli z przywilejami które później bokiem wyszły? Także nie wiem czy aby oni są najlepszym przykładem :]