Ale to ułatwi pracę
I poprawi stateczność.
Bo nie bardzo mam z kim walczyć jeśli ma być nie sojusznikiem. Bo co to za walka z Yamatem czy Bismarckiem?Czemu walczysz ze sprzymierzeńcem?
Samolot można zdjąć. Zyska się od razu wytrzymałość rufy - miałem jedną walkę gdzie nasz krążownik dostał 6czy 8 pocisków w rejon rufy i mało nie zatonął od zalanego hangaru...Biorą pod uwagę nasze potrzeby wywaliłbym 2 wt, wodnosamolot i może zdjął ze 2 węzły, a wzmocnił pancerz i może dodał parę pelotek.
Wywal hangar i samolot. zdejmij 5cm pancerza za to pociągnij w górę o 25%. Generalnie to krok w dobrym kierunku ale nie to co tygryski lubią najbardziej.Maciej3 pisze:Bo nie bardzo mam z kim walczyć jeśli ma być nie sojusznikiem. Bo co to za walka z Yamatem czy Bismarckiem?Czemu walczysz ze sprzymierzeńcem?
Samolot można zdjąć. Zyska się od razu wytrzymałość rufy - miałem jedną walkę gdzie nasz krążownik dostał 6czy 8 pocisków w rejon rufy i mało nie zatonął od zalanego hangaru...Biorą pod uwagę nasze potrzeby wywaliłbym 2 wt, wodnosamolot i może zdjął ze 2 węzły, a wzmocnił pancerz i może dodał parę pelotek.
Co do reszty pomyślimy
A jak aktualnie wygląda procedura wyliczania poprawek? I czemu tak ciężko jest wprowadzić element niewiadomego? Najbardziej oczywistą odpowiedzią wydawałoby się zmuszenie SKO do sprawdzenia wszystkich wyprsków powstałych w okresie czasu t przed liczeniem w promieniu x od celu i odniesieni się do losowego - ale jak rozumiem to nie zadziała - więc w czym dokładnie leży problem?Co - rysować linie od dalmierzy do aktualnych wyprysków i patrzeć czy coś przesłania widok? Chyba tylko to zagwarantuje sukces, ale program stanie prawie jak przy wyliczaniu trafień i przebić pociskami....
Jakieś inne pomysły?
Dość prosto. Director ma pointer na salwę która została wystrzelona na jego rozkaz. Śledzi ją, aż do upadku w wodę. Ponieważ na pointer bezpośrednio na salwę wystrzeloną, to zawsze wie kiedy jak i gdzie upadnie. Niezależnie od tego ile wyprysków będzie w pobliżu.A jak aktualnie wygląda procedura wyliczania poprawek?
Nie wiem. Nie strzelałemI tak w ogóle, to jak sobie radzi Warszawa z Myoko?