Wiem, że część widziała już na IC, ale nie wszyscy tam goszczą/mogą gościć
1. Konradus amatorskim forum o podobnej tematyce? Przecież to forum modelarskie, to jest jego główna tematyka i zawsze myślałem, że w tym temacie to tamci ludzie akurat się znają (no ale ja nie modelarz, może się mylę?)
2. FOW to element witryny Mikesza? Z całym szacunkiem dla MiKo, zawsze myślałem, że FOW powstawało daaawno temu, przy współudziale kilku osób, również MiKo (jeszcze na TN) i chwała im za to. A to, że na stronie www.wojnynamorzu.prv.pl jest link to chyba nic nie znaczy (jest też np. na www.warship.get.net.pl czy stronce pefu, a już nieługo mam nadzieje na mojej
MiKo to nie jest agresywna część postu, uwierz.
3. "Nie istnieją żadne prawa normalizujące jego (forum) użytkowanie, przez co wypowiadać może się tam każdy, bez względu na wiek czy kwalifikacje" - to jest moim zdaniem zaleta, której IC długo nie osiągnie.
4. Pochwała Smoka? W życiu bym się tego nie spodziewał z ust Nali! Widzę wyraźne postępy
5. Wstawki o przeciętnym wyglądzie - można sobie było darować, liczy się treść, co z resztą było wspomniane i dzięki za to autorowi.
6. Całkiem sporo pochwał, "skarbnica wiedzy", "lepsze niż monografie", nono. Za to również dzięki. (myślę iż każdy forumowicz, nie ważne czy duży czy mały, mądry czy głupi cieszy sie czytając takie coś o "jego" forum, bo w końcu KAŻDY jakąś tam część tych skarbów zamieszcza).
7. Jedyna konkurencja dla IC - Nala to chyba jedyny internauta-shiplover, który widzi tu konkurencje (w złym tego słowa znaczeniu, takie mam odczucia). A sam powtarza, że należy sie łączyć bo jest nas tak mało...
Reasumując, jest to text na + czy na - ?
Wydaję mi się, że jednak na plus i może tylko pomóc, bo zaszkodzić to raczej nic nie może (no bo u nas anarchia, mamy wszystko gdzieś i niczym się nie przejmujemy

Szkoda, że zabrakło miejsca na wspomnienie o innych kategoriach FOW, a zwłaszcza o English Board, które choć na razie w powijakach to miejmy nadzieje, że się rozwinie.
Jakieś opinie?