bo ich zysk jest co prawda niepomierny dla strat innych ale to ich zysk

Moderator: nicpon
Do dopisku się nie odniosę, bo szkoda czasu.Colonel pisze:I chcesz powiedzieć,z eto efekt 20lat świadomej polityki wszystkich rządów?
A jak ktoś powie, że to efekt celowej kreciej roboty nieudolnych,leniwych i skorumpowanych nauczycieli?
Peperon pisze:Jak się chce mieć łatwą do kierowania ciemnotę, to właśnie tak się to robi.
Wielkie korporacje dołożą system niewolniczy i gotowe.
A jak się postępuje z ciemną masą, która nie umie czytać i zrozumieć tekstu, to widać w wielu krajach islamskich.
Odnoszę wrażenie, że ta polityka wcale nie jest świadoma. Ot przychodzi minister i stwierdza "Od koncepcji jestem tutaj ja". A to oznacza kolejną reformę.Colonel pisze:I chcesz powiedzieć,z eto efekt 20lat świadomej polityki wszystkich rządów?
A dlaczego kłamstwo ? Czytałeś może Koran ?domek pisze:Klamstwo tak stare jak swiat Jak sie kieruje ciemnota w krajach islamskich blachostka poprostu plyniesz z nurtem bo jak nie to jestes martwytaki Kadafi
A co ma koran do problemuPeperon pisze:A dlaczego kłamstwo ? Czytałeś może Koran ?
...
Ano ma, bo tak się głupio składa, że poziom wykształcenia większości ludności krajów islamskich jest bardzo niski. Więc każdy mułła "tłumaczy" pismo tak jak mu pasuje, bo większość i tak się nie doczyta tego co jest napisane w Koranie. Po prostu nie umie czytać. I to właśnie "przywódców duchowych" miałem na myśli pisząc: "A jak się postępuje z ciemną masą, która nie umie czytać i zrozumieć tekstu, to widać w wielu krajach islamskich."domek pisze:A co ma koran do problemuPeperon pisze:A dlaczego kłamstwo ? Czytałeś może Koran ?...![]()
I jak wychodzi wyksztalconym europejczykom manipulowanie ciemnymi wyznawcami islamuno tak oni odwoluja sie do nauk hasyd a nie jak europejczyscy katolicy do koranu
Teoretycznie nie mamy analfabetów, za to spory odsetek ludzi wykształconych - a też procent ludzi dających się manipulować przez Kościół lub niektóre partie jest zatrważająco wysoki.Peperon pisze:A co ma koran do problemu![]()
Ano ma, bo tak się głupio składa, że poziom wykształcenia większości ludności krajów islamskich jest bardzo niski. Więc każdy mułła "tłumaczy" pismo tak jak mu pasuje, bo większość i tak się nie doczyta tego co jest napisane w Koranie. Po prostu nie umie czytać. I to właśnie "przywódców duchowych" miałem na myśli pisząc: "A jak się postępuje z ciemną masą, która nie umie czytać i zrozumieć tekstu, to widać w wielu krajach islamskich."
Nieprawda wszyscy wiedza co jest napisane w koranie a mula doskonale wie jakei sa oczekiwania wobec jego osoby.Libia to wspanialy przyklad walk plemiennych gdzie kazde plemie ma swojego przywudcce duchowego mule a ten ich naucza oczywiscie zgodnie z ich oczekiwaniamiPeperon pisze: Ano ma, bo tak się głupio składa, że poziom wykształcenia większości ludności krajów islamskich jest bardzo niski. Więc każdy mułła "tłumaczy" pismo tak jak mu pasuje, bo większość i tak się nie doczyta tego co jest napisane w Koranie. Po prostu nie umie czytać.
Analfabetyzmu, niestety u nas dostatek. Wtórnego oraz funkcjonalnego, a także matematycznego.Mitoko pisze:Teoretycznie nie mamy analfabetów
Masz rację - teoretycznie.Mitoko pisze:Teoretycznie nie mamy analfabetów, za to spory odsetek ludzi wykształconych - a też procent ludzi dających się manipulować przez Kościół lub niektóre partie jest zatrważająco wysoki...
A wiedzą dlatego, że przeczytali, czy też mułła ich nauczył na pamięć ?domek pisze:Nieprawda wszyscy wiedza co jest napisane w koranie a mula doskonale wie jakei sa oczekiwania wobec jego osoby.Libia to wspanialy przyklad walk plemiennych gdzie kazde plemie ma swojego przywudcce duchowego mule a ten ich naucza oczywiscie zgodnie z ich oczekiwaniami
Koran, brak jego czytania u Islamistów...Ano ma, bo tak się głupio składa, że poziom wykształcenia większości ludności krajów islamskich jest bardzo niski. Więc każdy mułła "tłumaczy" pismo tak jak mu pasuje, bo większość i tak się nie doczyta tego co jest napisane w Koranie.
Miliard tu miliard tam i się zbiera.Podam prosty przykład - jestem ostatnio u fryzjera i człowiek (wiadomo o jakich przekonaniach) opowiada jak to Państwo chce się utrzymywać z mandatów z fotoradarów, bo to ma przynieść coś tam z 1 mld.
A ja znam doskonały sposób jak na złość magistratowi i straży miejskiej nie dać zarobić. Sposób nie jest skomplikowany - parkować tylko w dozwolonym miejscu (pośrednio: znać prawo o ruchu drogowym). Wówczas zbrodnicza działalność straży miejskiej siłą rzeczy będzie musiała być skierowana na rzeczywiste podniesienie poziomu bezpieczeństwa i porządku publicznego.Maciej3 pisze:Ileś ( kilka, niech będzie kilkanaście procent, no ugodowy dziś jestem, niech będzie 30 ) procent tak, reszta jest typowo zarobkowa.
Nie dziw się tej pani, bo ja nie mam 80 lat, a też tego pojąć nie mogę.Maciej3 pisze:Do końca życia nie zapomnę miny koleżanki mojej babci, która nie mogła znieść prostego faktu, że Matka Boska to Żydówka. Jezusa Żyda jeszcze jakoś przeżyła, choć ciężko było, ale jakoś przeszło. Apostołów Żydów też jakoś zdzierżyła, to już było łatwiej. Ale ma Matkę Boską Żydówkę to było "Eeee a co ty tam opowiadasz". Całkowicie na serio. Kobieta wówczas lat ~80 ( raczej trochę mniej ) co niedziela do kościoła a jakże, a nawet częściej, według własnego uznania zna się na katolicyzmie jak nie wiem co, a praktyka...