Dodano po 2 minutach 6 sekundach:
W sumie, jakby było Przewodniczący Lech Wałęsa, to też piękna nazwa, uwieczniająca też Solidarność
Ogólnie win-win i to już nie my bylibyśmy straszeni Iskanderami i S-XXX, i takimi tam bojowymi systemami number łan. Odstraszanie. Oszczędzimy też na kupnie tankowca, bo już nam nie trzeba. Pływać może niemal cały czas. Jakiś zmiennik może by się przydał. No i te koszta. Wynika, że taniej od Forda i oszczędzimy jeszcze na tym, że nie trzeba będzie WSB to wręcz już genialne. Jeden okręt mógłby mieć więcej bezzałogowców niż całe wojska lądowe.Już samo pojawienie się "pancerników" mogłoby postawić pod znakiem zapytania zasadność dotychczasowych chińskich i rosyjskich inwestycji w marynarkę wojenną i zmusić geopolitycznych przeciwników do badań i inwestycji zupełnie nowych co samo w sobie przyczyniłoby się do ich osłabienia i to bez rozpoczynania wojny.
No wiem Karol, ALE... każdy ma tam jakiegoś fioła, a ja w szczególności w temacie małych reaktorów. Taki sztos atomowy można by użyć też do podgrzewania wody w zatoce w sezonie letnim, a efektem ubocznym mogłyby być ugotowane dorsze (lub jakoś tak to było). Warto łączyć pojemne z pożytecznym
Od zawsze tak było, że nasz dobrobyt powodował ogromną zazdrość sąsiadów. Nienawiść Fryca Starego też nie brała się ponoć znikąd. A co tu mówić jakbyśmy mieli takiego drednota
A nie było tak, że co się da dzielić na dwa? Bo to ma kolosalne znaczenie. A tak przy okazji mam wrażenie, że u nas panuje raczej klątwa jedynaka. Bliźniaki w połączeniu dawałyby tyle prontu co taki Ford i kto nam by podskoczył?
Normalnie.AdrianM pisze: ↑2020-11-17, 20:29 Jak to jest kiedy Bułgaria zaczyna mieć bardziej perspektywiczną flotę niż twój własny kraj![]()
https://www.konflikty.pl/aktualnosci/wi ... ce-opv-90/