Żrejo się:
https://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci ... ie-te.html
Politycy z klubu PO rozczarowani kondycją Platformy i przywództwem Borysa Budki stworzyli w Sejmie Zespół ds. Naprawy Rzeczypospolitej. Skupili się wokół Tomasza Siemoniaka, byłego konkurenta Budki w walce o fotel lidera partii. W dużej części sprzeciwiają się też skrętowi Platformy w lewo i chcą zarzucić "centrową kotwicę".
Dodano po 1 minucie 48 sekundach:
Napoleon pisze: ↑2021-01-16, 09:25
Potem się żalisz, że się z Ciebie śmieją że pierniczysz od rzeczy.

A gdzie ja się niby żalę? Na to albo na cokolwiek innego? Wybacz, ale to Ty piszesz bez sensu.
Poza tym, czy to co napisałem jest "od rzeczy"? Kwestionujesz stwierdzenie, że szaleńcy, ludzie nieuczciwi czy po prostu idioci są w sumie w każdym środowisku (nie tylko w partiach ale i innych)? Różnica zaś jest tylko w proporcjach (co jednak ma KOLOSALNE znaczenie)?
Nie na temat.
Dodano po 52 minutach 42 sekundach:
Gregski pisze: ↑2021-01-16, 13:36
Przyznam, że dopiero teraz obejrzałem.
No cóż z konkluzją zawartą w tej wypowiedzi zgadzam się w 100%.
Problem przedsiębiorców, sensu lokdaunów itp. jest smakowity i podnosi go także red. Warzecha. Jest on nie do ugryzienia dla opozycji, która nie wie co powiedzieć. Przykład intelektualnego marazmu Napoleona i jogi balboa jest tu typowym. Skoro ich recepta na pandemię to łażenie po ulicach i darcie ryja?
Podsumowyjąc:
1. Boją się odszkodowań. Gdzieś tam są ujęte odszkodowania, co prawda chodzi raczej o odszkodowanie za np. przekształcenie supermarketu w szpital, takie rzeczy. Ale jak to zinterretuje trybunał arbitrażowy?
2. jeśli w ustawie jest ograniczenie to znaczy, że nie można zakazać ani wprowadzić ograniczeń równych zakazowi.
3. kwestia bajpasa specustawy Tuska.
4. bezprawność Cieszyna.
5. Amontadyna
Obostrzenia to linia unijna, szczepionki Merkel se załatwia poza kolejką, ustawa jest Tuska, no i co mają powiedzieć?