jogi balboa pisze: ↑2022-04-16, 00:26
Może to samo co na temat "niszczenia wraku"? Te "bzdety" jak słusznie zauważyłeś mają się doskonale wśród wyznawców "zamachu" i innych wierzeń spiskowych.
Gdzie jak piszę o zamachu?
Moja teza jest taka, że Rosjanie grają wrakiem (oraz całym zamachem) na podział Polaków. I niestety długo im się to udawało. Teraz po latach w naturalny sposób emocje siadły i temat nie jest tak "nośny"
jogi balboa pisze: ↑2022-04-16, 00:26
W skrócie o tym że nazwę tematu należałoby zmienić z "UE do poprawki" na "Pis do utylizacji" - najlepiej razem z jego wyznawcami.
Jak już to może "Mafia i Sekta (za Kazikiem Staszewskim) do utylizacji" - najlepiej razem z ich wyznawcami.
I będziemy mieli jedność narodową. I jeszcze wtedy jednego przywódcę!
Naprawdę tego chcesz?
Ponawiam pytanie:
Jest jeszcze jedna kwestia.
Nie znam szczegółów bo sprawa katastrofy jakoś mało mnie interesowała. Może ktoś jest tu bardziej oblatany.
Gdzieś czytałem, że sprawa wraku zaczęła się od złego zdefiniowania lotu przez Polaków. Nie pamiętam szczegółów, ale chodziło o to czy lot jest cywilny, czy wojskowy. W jednym przypadku dowody powinny wrócić do kraju pochodzenia. Ponoć daliśmy z tym ciała a Ruskie jak to Ruskie skwapliwie to wykorzystali.
Może ktoś coś wie więcej?
Nikt nie pamięta o co chodziło?
Nie chce mi się szukać w necie.
Dodano po 5 minutach 39 sekundach:
Antyniemieckich fobii za Odrą ciąg dalszy.
https://wydarzenia.interia.pl/raporty/r ... Id,5963107
Wygląda, że są tam politycy którzy jednak widzą możliwość dostarczenia na Ukrainę ciężkiej broni.
I znowu wychodzi na to, że EU w formie Wspólnoty Krajów wymusza działania które w sfederalizowanej UE byłyby zablokowane.
Wśród ludzi człowiek dziczeje.
Waldemar Łysiak