UE do poprawki?

czyli hobby, kultura, sztuka, wścieklizna i w ogóle offtopic...

Moderator: nicpon

Awatar użytkownika
Gregski

Re: UE do poprawki?

Post autor: Gregski »

jogi balboa pisze: 2022-04-15, 16:38 Wiedziałem że po chwili ciszy zadziałać musi formatowanie, nastąpić reset systemu, powrót do źródła a następnie matrix reaktywacja. Znaleźć jakąkolwiek historyjkę żeby odrzucić niewygodne fakty nie pasujące do światopoglądu, choćby były miażdżące :wink:
Jogi, obudź się bo coraz bardziej bredzisz.
No co ja mogę odpowiedzieć Ci na takie bzdety?:
Bezczeszczenie zwłok. Ciała pakowane w worki i wynoszone niczym śmieci:
Napoleon pisze: 2022-04-15, 16:30 A tak w ogóle, to o czym jest ta dyskusja?
A za cholerę nie wiem ale świetnie się bawię.
Wśród ludzi człowiek dziczeje.
Waldemar Łysiak
Tadeusz Klimczyk

Post autor: Tadeusz Klimczyk »

Prawdziwa zabawa jest wtedy, gdy docierasz do faktów i kontekstów, których nie widać w pierwszych odsłonach internetowego badziewia. Bo jak zczytujesz nagłówki to zabawa jest słaba. I robi się nudno, bo wszyscy i tak czytają te same teksty.
Awatar użytkownika
Gregski

Zabawa z Wami zawsze zajmująca więc nie narzekam.
Waldemar Łysiak
jogi balboa

Post autor: jogi balboa »

Gregski pisze: 2022-04-15, 18:50
jogi balboa pisze: 2022-04-15, 16:38 Wiedziałem że po chwili ciszy zadziałać musi formatowanie, nastąpić reset systemu, powrót do źródła a następnie matrix reaktywacja. Znaleźć jakąkolwiek historyjkę żeby odrzucić niewygodne fakty nie pasujące do światopoglądu, choćby były miażdżące :wink:
Jogi, obudź się bo coraz bardziej bredzisz.
No co ja mogę odpowiedzieć Ci na takie bzdety?:
Bezczeszczenie zwłok. Ciała pakowane w worki i wynoszone niczym śmieci:
Może to samo co na temat "niszczenia wraku"? Te "bzdety" jak słusznie zauważyłeś mają się doskonale wśród wyznawców "zamachu" i innych wierzeń spiskowych.

Dodano po 4 minutach 36 sekundach:
Napoleon pisze: 2022-04-15, 16:30 A tak w ogóle, to o czym jest ta dyskusja?
W skrócie o tym że nazwę tematu należałoby zmienić z "UE do poprawki" na "Pis do utylizacji" - najlepiej razem z jego wyznawcami.
Napoleon

Post autor: Napoleon »

W skrócie o tym że nazwę tematu należałoby zmienić z "UE do poprawki" na "Pis do utylizacji" - najlepiej razem z jego wyznawcami.
Wtedy czwarta część Polaków zniknęłaby z powierzchni ziemi. A i tak brakuje w Polsce rąk do pracy, przyrost naturalny jest zaś fatalny.
Tak źle, i tak niedobrze... :?

Poza tym obrońców PiS to ja tu trochę jednak widzę.
Awatar użytkownika
Gregski

jogi balboa pisze: 2022-04-16, 00:26 Może to samo co na temat "niszczenia wraku"? Te "bzdety" jak słusznie zauważyłeś mają się doskonale wśród wyznawców "zamachu" i innych wierzeń spiskowych.
Gdzie jak piszę o zamachu?
Moja teza jest taka, że Rosjanie grają wrakiem (oraz całym zamachem) na podział Polaków. I niestety długo im się to udawało. Teraz po latach w naturalny sposób emocje siadły i temat nie jest tak "nośny"
jogi balboa pisze: 2022-04-16, 00:26 W skrócie o tym że nazwę tematu należałoby zmienić z "UE do poprawki" na "Pis do utylizacji" - najlepiej razem z jego wyznawcami.
Jak już to może "Mafia i Sekta (za Kazikiem Staszewskim) do utylizacji" - najlepiej razem z ich wyznawcami.

I będziemy mieli jedność narodową. I jeszcze wtedy jednego przywódcę!

Naprawdę tego chcesz?

Ponawiam pytanie:
Jest jeszcze jedna kwestia.
Nie znam szczegółów bo sprawa katastrofy jakoś mało mnie interesowała. Może ktoś jest tu bardziej oblatany.
Gdzieś czytałem, że sprawa wraku zaczęła się od złego zdefiniowania lotu przez Polaków. Nie pamiętam szczegółów, ale chodziło o to czy lot jest cywilny, czy wojskowy. W jednym przypadku dowody powinny wrócić do kraju pochodzenia. Ponoć daliśmy z tym ciała a Ruskie jak to Ruskie skwapliwie to wykorzystali.
Może ktoś coś wie więcej?
Nikt nie pamięta o co chodziło?
Nie chce mi się szukać w necie.

Dodano po 5 minutach 39 sekundach:
Antyniemieckich fobii za Odrą ciąg dalszy.
https://wydarzenia.interia.pl/raporty/r ... Id,5963107
Wygląda, że są tam politycy którzy jednak widzą możliwość dostarczenia na Ukrainę ciężkiej broni.

I znowu wychodzi na to, że EU w formie Wspólnoty Krajów wymusza działania które w sfederalizowanej UE byłyby zablokowane.
Waldemar Łysiak
Awatar użytkownika
SmokEustachy
Kontakt:

Post autor: SmokEustachy »

Gregski pisze: 2022-04-16, 06:56 /.../
Ponawiam pytanie:
Jest jeszcze jedna kwestia.
Nie znam szczegółów bo sprawa katastrofy jakoś mało mnie interesowała. Może ktoś jest tu bardziej oblatany.
Gdzieś czytałem, że sprawa wraku zaczęła się od złego zdefiniowania lotu przez Polaków. Nie pamiętam szczegółów, ale chodziło o to czy lot jest cywilny, czy wojskowy. W jednym przypadku dowody powinny wrócić do kraju pochodzenia. Ponoć daliśmy z tym ciała a Ruskie jak to Ruskie skwapliwie to wykorzystali.
Może ktoś coś wie więcej?
Nikt nie pamięta o co chodziło?
Nie chce mi się szukać w necie.
Konwencja chicagowska.
2. Propozycje Miedwiediewa wspólnego śledztwa. Rozwinę to jeszcze rzucając linki.
jogi balboa

Gregski pisze: 2022-04-16, 06:56 Gdzie jak piszę o zamachu?
Moja teza jest taka, że Rosjanie grają wrakiem (oraz całym zamachem) na podział Polaków.
Nie tylko Rosjanie. Kaczor i jego ekipa od początku wzięli sobie ten temat za jeden z głównych składników utwardzania sformatowanego elektoratu.
Gregski pisze: 2022-04-16, 06:56 Nikt nie pamięta o co chodziło?
Wesja naszej strony: https://doc.rmf.pl/rmf_fm/store/Uwagi-wersjapolska.pdf

Dodano po 1 minucie 39 sekundach:
Gregski pisze: 2022-04-16, 06:56 Wygląda, że są tam politycy którzy jednak widzą możliwość dostarczenia na Ukrainę ciężkiej broni.
Tylko co to oznacza? U nas na przykład są politycy którzy uważają że jest możliwość korzystania z polskich lotnisk przez ukraińskie lotnictwo. Jeszcze inni politycy po wybuchu wojny mówili o geniuszu Putina.
Awatar użytkownika
Gregski

jogi balboa pisze: 2022-04-16, 17:24 Nie tylko Rosjanie. Kaczor i jego ekipa od początku wzięli sobie ten temat za jeden z głównych składników utwardzania sformatowanego elektoratu.[quote=Gregski post_id=192877
No to ja mam inne zdanie. Uważam, że Oberprezes jest przedmiotem tej gierki. Z resztą nie tylko on. Zobacz, kiedy wychodziły jakieś "przecieki". Zwykle kiedy Rosjanom pasował zamęt. A to owe wybijanie szyb, a to zdjęcia zwłok. Moim zdaniem umiejętnie dawkowane.
Jak napisałem wcześniej. Jeśli polskie małpy były za spokojne to właśnie sprawa katastrofy była takim waleniem pałą po prętach klatki.
jogi balboa pisze: 2022-04-16, 17:24 Tylko co to oznacza?
Sam się zastanawiam.
Po pierwsze to na pewno element ich wewnętrznej politycznej gierki. Chociaż dziwić może, że koalicjanci zaczynają zgłaszać votum separatum do rządowej polityki.
No i zastanawiam się czy czasem działanie innych krajów nie zawstydzają Niemców a już "strzał w pysk" jaki dostał ich prezydent od Żeleńskiego nie zmusza niemieckich polityków do większego zaangażowania.
Ciekaw jestem jak wygląda niemiecka opinia publiczna.
Waldemar Łysiak
jogi balboa

Gregski pisze: 2022-04-16, 18:32 Uważam, że Oberprezes jest przedmiotem tej gierki.
On nie jest przedmiotem, tylko aktywnym graczem. Razem z Putinem trzymają w ręku tą samą łychę i ważą to łajno na każdy własny użytek.
Gregski pisze: 2022-04-16, 18:32 to na pewno element ich wewnętrznej politycznej gierki.
Alleluja. Chyżby udało nam się co do czegoś zgodzić? Oczywiście że to gierki. Zawsze gdy pojawia się jakiś poczytny temat, pojawia się jakiś złotouty gotowy porwać małpy... to jest tłumy świadomych wyborców za swoją słuszną myślą przewodnią. Ludzie po prostu uwielbiają słuchać tego, co pasuje do ich światopoglądu.
Awatar użytkownika
Gregski

jogi balboa pisze: 2022-04-16, 20:41 On nie jest przedmiotem, tylko aktywnym graczem. Razem z Putinem trzymają w ręku tą samą łychę i ważą to łajno na każdy własny użytek.
Myślę, że zbyt mocno cenisz Oberprezesa. To jest akurat temat którym można grać na emocjach. Chyba jeden z nielicznych.
jogi balboa pisze: 2022-04-16, 20:41 Zawsze gdy pojawia się jakiś poczytny temat, pojawia się jakiś złotouty gotowy porwać małpy... to jest tłumy świadomych wyborców za swoją słuszną myślą przewodnią.
Nie wiem czy w tym przypadku nie chodzi o złotoustego który wsłuchuje się w głos ulicy i stara się mówić to co ulica chce usłyszeć.
To by świadczyło, że Niemiaszki mogą odczuwać "absmack" wobec polityki swego kanclerza.
Waldemar Łysiak
jogi balboa

Jedni czują "absmack", drudzy czują "smak" a jeszcze inni mają wszystko w dupie. Zobaczy się po wyborach których było więcej.

Aczkolwiek wygra raczej ten kto zaoferuje lepsze 500+.
Napoleon

Myślę, że zbyt mocno cenisz Oberprezesa.
A ja bym tu raczej podzielał zdanie Jogiego. Może i cała sprawa jakieś emocje u Kaczyńskiego wywołuje, ale wielokrotnie pokazał, że jest w stanie, w zależności od potrzeby, albo rzecz wyciszać, albo nagłaśniać. I to w różnym kontekście. Dla mnie ten gość jest swoistym psychopatą. Gdyby był na miejscu Putina, być może robiłby dokładnie to co on. Zahamowań moralnych na pewno nie ma. I ma swego rodzaju zmysł polityczny - czuje nastroje, wie jak pozyskać podobnych sobie.
Kaczyńskiego nie lekceważyłbym. To nie jest gość, który byłby w stanie coś pozytywnego zbudować. Ale zniszczyć - jak najbardziej. I to w sposób przemyślany. Takich ludzi nie należy lekceważyć.
Awatar użytkownika
Gregski

Wygląda na to, że Niemcy maja powoli dosyć ruskich marionetek.
Scholz pod ostrzałem krytyki https://wydarzenia.interia.pl/raporty/r ... Id,5969579
Schwesig wprost nazwana pracownicą Gaspromu https://kobieta.wp.pl/mowia-ze-jest-mar ... 666585216a
Do tego Steinmeier kaja się tak średnio co trzeci dzień ale nadal postrzegany jest jako figura prorosyjska.

Żeby było śmieszniej to okazuje się, że od Niemców nawet Czesi mają większe jaja. https://www.rmf24.pl/raporty/raport-woj ... rp_state=1

Kolejny dowód na to, że scentralizowana EU zostałaby łatwo obezwładniona przez rosyjskich kretów.
Zdecentralizowaną już nie tak łatwo otumanić.
Waldemar Łysiak
Napoleon

Kolejny dowód na to, że scentralizowana EU zostałaby łatwo obezwładniona przez rosyjskich kretów.
Odwrotnie. Przy takiej przewadze zwolenników pomocy Ukrainie, niemieccy sceptycy czy hamulcowi nie mieliby z scentralizowanej UW nic do powiedzenia.
Inaczej mówiąc, szklana byłaby nie do połowy pusta tylko pełna! :wink:
Awatar użytkownika
Gregski

Teraz skoncentrowali się na Niemcach a nie na Irlandczykach bo to Niemcy są najsilniejszym i najbardziej wpływowym krajem Unii. W innym przypadku Rosjanie nie oplataliby niemieckiego krajowego rządu a centralny brukselski.
Kilka ruskich kretów i EU drepce w miejscu jak bezradne dziecko.

Teraz tak łatwo nie mają, a do tego bierność Niemiec czyni szkody ale nie jest katastrofalna.
Waldemar Łysiak
Zablokowany