Brytyjskie krążowniki klasy Gem
Cześć
czy ktoś wie jakie nazwy miały mieć cztery niezbudowane krążowniki Gem Class z 1903 roku ?
Zbudowane to Topaze, Amethyst, Diamond, Sapphire. A pozostałe 4 planowane ?
Cypis
czy ktoś wie jakie nazwy miały mieć cztery niezbudowane krążowniki Gem Class z 1903 roku ?
Zbudowane to Topaze, Amethyst, Diamond, Sapphire. A pozostałe 4 planowane ?
Cypis
Daily Telegraph & Courier (London) - Friday 06 November 1903
- Załączniki
-
- Daily Telegraph & Courier (London) - Friday 06 November 1903.png (336.75 KiB) Przejrzano 533 razy
Dzięki , czyli trzy już są Turquise , Emerald i Garnet . Brakuje jeszcze jednej nazwy .
Wg "Naval Pocket Book" - Clowes 1903
byly planowane 3 (Estimates '03-'04)
byly planowane 3 (Estimates '03-'04)
Ostatnio zmieniony 2024-10-31, 23:37 przez AvM, łącznie zmieniany 1 raz.
Pokaż do czego zbierasz materiały, nie wstydź się.
Klasą są krążowniki, nie ma klasy Gem. chcąc coś publikować dla ludu, należy mówić zrozumiałym językiem, typ, to typ, klasa to klasa od zawsze Translate google z angielskiego jest głupiutki, jak but, warto o tym pamiętać, że to robot zwyczajny
Klasą są krążowniki, nie ma klasy Gem. chcąc coś publikować dla ludu, należy mówić zrozumiałym językiem, typ, to typ, klasa to klasa od zawsze Translate google z angielskiego jest głupiutki, jak but, warto o tym pamiętać, że to robot zwyczajny
Użytkownik nieaktywny, ale gadatliwy.
Ja nie pisałem o klasie Gem , przynajmniej nie zauważam tego w swoim zapytaniu, piszę o Gem Class. Tak opisuje to Friedman , to chyba i ja mogę .
Może to dziwne ale materiały (nazwy okrętów zbudowanych, planowanych ale nie zbudowanych) zbieram dla siebie , dla swojego excela.
Często spotykany błąd. Po prostu w języku polskim jest odwrotnie niż w angielskim. Klasa krążownik, typ Gem.
A już myślałem, że coś będzie do poczytania. No szkoda, ale może podzielisz się swoimi wynikami pracy kiedyś, bo osobiście uwielbiam takie analizy natury prywatnej.
...odnośnie gramatyki i zasad języka polskiego nie będziemy prowadzić dyskusji, ja swój protest złożyłem, nie musisz go uznawać typ okrętu niszczyciel, a klasa Błyskawica wedle jakiegoś Friedmana (Grom class po prawdzie, mimo, że Anglik wie dobrze, co to jest type), nie zmieni tego, że to klasa niszczyciel, a nie klasa Błyskawica. Jesteśmy w Polsce, na polskim forum z rejestracją do polskich zasad i to tyle, albo aż tyle. mnie anglicyzmy nie rażą, ale jak są do tego idiotyzmami, to czasami warto odezwać się dla dobra świeżych i młodych entuzjastów tematu, którzy potrafią mi w takiej sytuacji przysłać czterdzieści e-maili z prośbą o korektę zapisu, jak sam friedmanowski błąd zrobię Pozdrawiam.
...
Użytkownik nieaktywny, ale gadatliwy.