Druga tura dla Bonżura! Nie? A dlaczego?
Moderator: nicpon
Ciekawe co jest w zamazanej części dokumentu.
Nie zainteresowało Cię to, że w roku 2024 spłacono ponad 100 milionów, a pierwsza rata w roku bieżącym wynosi 20-kilka milionów ?
No i kto podpisał umowę z Ukrainą. Czy na pewno rząd Tuska ?
Nie zainteresowało Cię to, że w roku 2024 spłacono ponad 100 milionów, a pierwsza rata w roku bieżącym wynosi 20-kilka milionów ?
No i kto podpisał umowę z Ukrainą. Czy na pewno rząd Tuska ?
Ludzkość dzieli się na trzy części.
Żywych, zmarłych i tych co na morzu.
Żywych, zmarłych i tych co na morzu.
Znów używasz, Piotrze S., pojęć, których najwidoczniej nie rozumiesz. Oszustwo bowiem polega na celowym wprowadzeniu drugiej strony w błąd dla osiągnięcia takich czy innych korzyści. W tym wypadku oszukiwał pan Płaczek, sugerując, że "winę" za te działania ponosi obecny rząd. Prawdopodobnie z nadzieją, że "ciemny lud to kupi" (tak nawiasem Piotrze S. też jesteś oszustem powtarzając to, czy należy Cię zaliczyć do "ciemnego ludu"?).Brawo wy PO-lityczni oszuśc
Swoją drogą co byś powiedział na to, że np. weto Węgier blokuje wypłatę 450 mln euro dla naszego przemysłu zbrojeniowego za broń zakupioną ze środków unijnych dla Ukrainy i zamówioną w Polsce? to jest zresztą dobry przykład do dyskusji o utrzymaniu (lub nie) zasady jednomyślności. Tylko jak sądzę, takie rzeczy Ciebie nie obchodzą - mylę się?
A co do wspierania Ukrainy... Z naszego punktu widzenia to bardzo dobry interes. Gdyż tak długo jak Ukraina się broni, zagrożenie ze strony Rosji dla nas i naszych sojuszników jest nieznaczne. Im dłużej się broni, tym bardziej osłabia też Rosję. Lepiej płacić pieniędzmi niż krwią. Kto tego nie rozumie jest po prostu głupcem. Przy czym nie jest to jedyny zysk.
Jeśli nie potrafisz, nie pchasz się na afisz. Nie ma usprawiedliwienia. Żadnego.
A z inteligencją to być się zdziwił - kiedyś prostu nie mogłem zrozumieć że ludzie nie potrafią kontrolować swoich wypowiedzi w taki sposób, aby nigdy nie dało się z nich wyciąć "kompromitujących" fragmentów. Teraz w pełni to rozumiem, różnica jest w tym że jestem po pewnej formie udaru, z zespołem dysocjacyjnym, i mój intelekt to okolice poniżej procenta tego co miałem wcześniej.
Nie, nie byłoby - byłaby ulga.
ALE NIE WYGRAŁ
Jeśli ktoś przegrywa dwa razy z rzędu clownami z PiS-u, to znaczy że ma duży elektorat negatywny. Dla mnie to był najgorszy do zaakceptowania kandydat jakiego mogła wystawić PO, i to obciąża Tuska że poszedł w prawybory, bo stawka była za wysoka.
Żebyś się nie zdziwił. Wasza arogancja was dojedzie, naprawdę.
Jeśli zostawiliście Republikę pomimo wystarczających problemów prawnych aby ją zamknąć (w tym działalność na szkodę spółki akcyjnej - wyprowadzenie kilkudziesięciu milionów złotych), to teraz musicie ponosić konsekwencje dalszego istnienia mediów pisowskich. A to wszystko z powodu braku pomysłów na naprawę sytuacji.
O wyniku zadecydowala spi**** kampania wyborcza i zły kandydat.
Nie znam pojedynczego przypadku aby jakiś Żyd w Polsce był szykanowany za swoje pochodzenie.
Problem leży w samym "środowisku lgbt", którego bardzo agresywny, importowany z zachodu aktywizm wkurza wielu ludzi.
Weźmy "strefy wolne od LGBT" - czyli akcja, w której same środowiska poustawiały znaki drogowe wmawiając ludziom na świecie że to dzieje się na serio!
Ludzie ani nie są równi anie nie mają takich samych praw. To kłamstwo.
Nie, przegraliście przez swoją indolencję. Dopiero gdybyście zrobili wszystko tak jak należy, to moglibyście twierdzić że to wina przystawek. A wy sobie kwestie kampanii naprawdę przebimbaliście, daliście ograć i co gorsza nie podejmujecie odpowiedzialności.
Jeśli złamał prawo, to należy go pociągnąć do odpowiedzialności. Mieliście 1.5 roku na to, aby wymiar sprawiedliwości zaczął normalnie funkcjonować, a wciąż mamy szopkę. Mogliście doprowadzić do rozliczania afer PiS-u, nie przejmując się tym, czy PAD ich wypuści - bo to było praktycznie bez znacznia. Ludzie oczekiwali prawdy i odzyskania wyprowadzonych pieniędzy.
Nie zajmując się kryminalną działalnością PiS-u daliście im czas na organizację w wyborach.
Ludzie mają prawo atakować szkodliwe dla nich polityki UE. Z jakiegoś powodu politykę gospodarczą zostawiono ekoaktywistom, z opłakanym skutkiem. UE przestała się rozwijać na tle USA i Chin.
Bo udało się nam dokonać eksportu produkcji i emisji do Chin.
USA miały kapitał, mocarstwowość i innowacyjność które sprawiły, że dały radę rozwijać się dalej (przynajmniej do Trumpa
No i polityka imigracyjna która polega na wyławianiu uchodźców przy Afrykańskim wybrzeżu i zawożeniu ich do Europy nie podoba się rdzennym mieszkańcom.
A przypomni nam kolega kto tu był największym "Sługą Narodu" ukraińskiego? Kto wysłał 40% naszego zmechu od ręki, ignorując wszystkie ukraińskie oferty podjęcia licencyjnej produkcji ichniejszego uzbrojenia w fabrykach ulokowanych w Polsce?
Bo to klasyczny przypadek hipokryzji, a tego absolutnie nie znoszę.
Należy zdekolonializować Azję Północną.
Jak to nie ma usprawiedliwienia?! Na kłamstwo że się ma 1 mieszkanie? Na oszustwo przy pozyskaniu kawalerki? Na kibolskie ustawki? Na sutenerstwo czy kuplerstwo? Przecież na to wszystko jest usprawiedliwienie! Co Ty Peceed wygadujesz.Jeśli nie potrafisz, nie pchasz się na afisz. Nie ma usprawiedliwienia. Żadnego.
1. Pisowcy nie są clownami. Jest wśród nich paru idiotów, jest wielu chamów (a kolejnych wielu na chamów się stylizuje), ale nie są clownami. Wygrywamy z nimi w powiecie od prawie dwóch dekad i wiem, że clownami nie są. Gdybym tak uważał - nie wygrywałbym.Jeśli ktoś przegrywa dwa razy z rzędu clownami z PiS-u, to znaczy że ma duży elektorat negatywny.
2. KAŻDY, kogo wystawiłaby KO/PO miałby duży elektorat negatywny. Problemem w tych wyborach był nie wynik Trzaskowskiego, ale Hołowni i Biejat. Bo tu zabrakło rezerw w pierwszej kolejności.
A gdzie jest ta arogancja? Wyjaśnisz czy po prostu tak mówisz bo mówisz? Stwierdzam fakt. Po wyborach nastąpi lekki spadek notowań. Pewno PiS wyjdzie na prowodzanie, ale nie za bardzo. A co będzie potem - zobaczymy. Problemem jest nie to co będzie z nami ale z Hołownią i lewicą. Bo sami z PiS nie wygramy, a to Polska 2050 i lewica najbardziej traci. W powiecie rządzimy z lokalnym komitetem. Sami nie bylibyśmy w stanie wygrać - z tych samych powodów. Ale ten lokalny komitet jest i rządzimy. Gdyby oni się rozpadli, też byśmy nie rządzili. Tu jest pies pogrzebany.Żebyś się nie zdziwił. Wasza arogancja was dojedzie, naprawdę.
Nie znam sprawy z Republiką i się tu nie zamierzam wypowiadać. Natomiast wiem, że Republika funkcjonuje gdyż są ludzie chcący jej słuchać. To tak samo jak z PiS (już o tym pisałem) - nawet gdyby się rozpadł, wyborcy zostaną i ktoś ich zagospodaruje. W ten sposób, jaki sugerujesz, niczego się nie rozwiąże.to teraz musicie ponosić konsekwencje dalszego istnienia mediów pisowskich.
O wyniku zadecydowała cała masa różnych rzeczy. Jak rozumiem, uważasz, że Nawrocki był bardzo dobrym kandydatem? Przypomnę, że gdy został wyznaczony, nikt nie miał pojęcia co znajduje się w jego szafach. Zgodzę się, że wiele rzeczy schrzaniono, ale druga strona też schrzaniła. Wiele rzeczy też zrobiono. Już tu kiedyś pisałem, że brałem udział w wielu kampaniach. Jedne przegrywałem, inne wygrywałem. Wiem, że można urobić sobie ręce po łokcie, zrobić dobrą kampanię - i przegrać. wiem też, że można "dać se luz" i wygrać w cuglach z wynikiem o jakim się nie śniło. Nie usprawiedliwiam niczego. Stwierdzam fakt. Do wiadomości tym wszystkim, którzy popadają w skrajności krytykując przegranych (bo zwycięzców się nie sądzi, przegranych zawsze).O wyniku zadecydowala spi**** kampania wyborcza i zły kandydat.
Może dlatego, że Żyda trudno spotkać. Ale ten Żyd może równie dobrze zostać zastąpiony przez jakiegoś lewaka (a lewakiem jest każdy nie-prawak) lub przysłowiowego cyklistę. Zdajesz się nie rozumieć o co tu chodzi i jakie konsekwencje takie hasła za sobą niosą.Nie znam pojedynczego przypadku aby jakiś Żyd w Polsce był szykanowany za swoje pochodzenie.
https://noizz.pl/lgbt/nastolatkowie-wta ... li/djd882d
To na razie może powodować wzruszenie ramion i lekceważenie, ale to będzie narastało.
Doprawdy, na tym forum jego uczestnicy nadużywają pewnych określeń (np. słowo "kłamstwo"). Wobec prawa ludzie są równi. I takie same prawa mają. Osobną kwestią jest to, czy potrafią z nich tak samo korzystać, ale na to już rady nie ma.Ludzie ani nie są równi anie nie mają takich samych praw. To kłamstwo.
A nie działo się na serio? Samorządy podejmowały uchwały - akty prawa lokalnego. Nie powiesz mi, że robiły to "dla jaj". Powodowało to określone konsekwencje - np. wstrzymywanie środków unijnych dla tych gmin, gdyż takie uchwały naruszały zasady unijne. Tu już chodziło o pieniądze, i to wcale nie tak małe. Jak widzisz, rzecz była jak najbardziej na serio.Weźmy "strefy wolne od LGBT" - czyli akcja, w której same środowiska poustawiały znaki drogowe wmawiając ludziom na świecie że to dzieje się na serio!
Koalicjantów - nie przystawek. To raz. A dwa, poparcie dla PO/KO utrzymuje się na mniej więcej równym poziomie. Drastycznie spadło koalicjantom.Nie, przegraliście przez swoją indolencję. Dopiero gdybyście zrobili wszystko tak jak należy, to moglibyście twierdzić że to wina przystawek.
Wiesz dlaczego? Bo ludzie, którzy np. głosowali w 2023 roku na Hołownię, dokładnie nie wiedzą czego chcą. I teraz im się zmieniło. Tak bywa.
Co do indolencji zaś, jak rozumiem, to np. wzrost realnych zarobków w 2024 to jej efekt? To, że rząd został dobrze oceniony na terenach popowodziowych to też efekt tej indolencji?
Powtarzasz slogany. I chyba nawet sam sobie z tego sprawy nie zdajesz.
Braun jest europosłem i ma immunitet. Przepraszam, miał. Bo mu zdjęto. A wcześniej, gdy pozbawiono go immunitetu w polskim parlamencie, "udało mu się "uciec" do Brukseli. Czy Ty tego Peceed naprawdę nie dostrzegasz? Tak samo jak z naprawą wymiaru sprawiedliwości. To trzeba zrobić ustawami - jak to chcesz zrobić bez podpisu prezydenta? Przecież twoje zarzuty są ewidentnie tendencyjne.Jeśli złamał prawo, to należy go pociągnąć do odpowiedzialności. Mieliście 1.5 roku na to, aby wymiar sprawiedliwości zaczął normalnie funkcjonować
Ależ są rozliczane. Że aparat sprawiedliwości działa wolno... Władza wykonawcza na władzę sądowniczą wpływu mieć nie powinna. Na prokuraturę może mieć wpływ, ale w sumie też nie powinna bo prowadzi to do patologii. Więc?Mogliście doprowadzić do rozliczania afer PiS-u...
Ciekawa teza. O ile się nie mylę, to jednak UE cały czas się rozwija.UE przestała się rozwijać na tle USA i Chin.
O zielonym ładzie już tu dużo dyskutowano. Dla mnie to dobry kierunek, choć realizowany zdecydowanie za szybko. Tylko tyle (choć w sumie to niemało). Ale tu się z Tobą zgodzę. Tyle, że tempo już zaczyna być redukowane i będzie jeszcze bardziej - działają klasyczne mechanizmy.
Gdy wstępowaliśmy do UE jej gospodarka była porównywalna z gospodarką USA.
Mieliśmy ją przeganiać. W Lizbonie tak ustalili.
Po ponad 20 latach gospodarka USA jest około 30% większa od UE.
Hi Tech, IT, przemysł samochodowy itp. Na tych polach powoli ale cały czas zostajemy w tyle za światem.
To jest te rozwój.
Tak jak za PRL-u.
Owszem rozwijaliśmy się żółwim krokiem gdy świat kłusował pewnym krokiem.
Jeśli coś rozsadzi Unię to bankructwo połączone z rozstrzałem pomiędzy oczekiwaniami a rzeczywistością.
No! I taki nikt wygrał z Waszym świetnym kandydatem.
Jakieś konkluzje oprócz obwiniania wszystkich dookoła?
Wśród ludzi człowiek dziczeje.
Waldemar Łysiak
Waldemar Łysiak
Trump to wyrówna...Gdy wstępowaliśmy do UE jej gospodarka była porównywalna z gospodarką USA.
A tak na serio, każda rzecz ma swą cenę. W Europie cenimy bardziej wygodne życie. To nie przeszkadza rozwojowi, ale go poniekąd spowalnia.
Nie czytasz moich postów. Wygrał, bo osoba nie miała znaczenia. Znaczenie miało to, kto go wystawił.No! I taki nikt wygrał z Waszym świetnym kandydatem.
Czyli co? Cała wasza formacja jest do dupy czy tylko Tusk?
Wśród ludzi człowiek dziczeje.
Waldemar Łysiak
Waldemar Łysiak
Z nowym prezydentem Polska bedzie okrazona
Niemcy- wiadomo, najwiekszy wrog, uzywajacy macek EU
Ukraina - wiadomo, Banderowcy
Czechy - stare zle stosunki
Slowacjia - napadla na Polske w 1939
Litwa - zle relacje, calkiem jak przed wojna
Bialorus - to marionetka Rosji
Rosja -Putin
Szwecja - to oninajbardziej zlupili Rzeczpospolita
dalsi sasiedzi - to EU macki Niemiec
Polska nie przyjmie EURO, tak ma byc "niezalezna"
Mialem firme w Polsce, mlodzi programmisci,
chcieli co roku podwyzke 10-20%, bo byli coraz lepsi
Gdy zlotowka zwradstala, musialem placic do 40% wiecej, za ta sama prace
PS.Najwiecej ludzi stracilem, jak POlska kupila F-16. Zbudowano symulatory.
Szukano programistow OpenGL. Znalezli u nas.
Co do Niemiec. Pracuja tu cos 3 miliony Polakow
Do tego zyje tez 3 miliony z Polskimi korzeniami.
Eksport Polski (por wykresy)
Nie wiem o jakiej "wolnosci" w dzisiejszym zglobalizowanym Swiecie mowi PiS
Chyba to mowa Kaczynskiego, ktory Swiata nie zna, i nie lubi.
Niemcy- wiadomo, najwiekszy wrog, uzywajacy macek EU
Ukraina - wiadomo, Banderowcy
Czechy - stare zle stosunki
Slowacjia - napadla na Polske w 1939
Litwa - zle relacje, calkiem jak przed wojna
Bialorus - to marionetka Rosji
Rosja -Putin
Szwecja - to oninajbardziej zlupili Rzeczpospolita
dalsi sasiedzi - to EU macki Niemiec
Polska nie przyjmie EURO, tak ma byc "niezalezna"
Mialem firme w Polsce, mlodzi programmisci,
chcieli co roku podwyzke 10-20%, bo byli coraz lepsi
Gdy zlotowka zwradstala, musialem placic do 40% wiecej, za ta sama prace
PS.Najwiecej ludzi stracilem, jak POlska kupila F-16. Zbudowano symulatory.
Szukano programistow OpenGL. Znalezli u nas.
Co do Niemiec. Pracuja tu cos 3 miliony Polakow
Do tego zyje tez 3 miliony z Polskimi korzeniami.
Eksport Polski (por wykresy)
Nie wiem o jakiej "wolnosci" w dzisiejszym zglobalizowanym Swiecie mowi PiS
Chyba to mowa Kaczynskiego, ktory Swiata nie zna, i nie lubi.
- Załączniki
-
- Screenshot 2025-06-14 153322.png (118.57 KiB) Przejrzano 123 razy
Czy w ogóle rozumiesz co napisałem? Polityków rozlicza się ze skuteczności.
Odnosiłem się do kandydatów na prezydenta. Z punktu widzenia bardzo prości przeciwnicy, wystarczy nie wystawiać clowna po swojej stronie.
Nie taki jak Trzaskowski, który już raz przegrał. To kiepski kandydat. Mi podpadł za swoja działalność legislacyjną w Brukseli, i nie wykluczam że przy przypadkowym spotkaniu w ciemnej alejce zarobiłby ode mnie plombę. Teraz doszły do tego 2 przegrane po nieudolnych kampaniach.
I znowu "A u was Murzynów biją!".
Jakie to ma k**** znaczenie skoro skoro wygrał?
Znowu będziecie rządzić opierając się na słupkach sondaży co dwa tygodnie?
Mieliście dowieźć jedną prostą rzecz, tzw. przywrócić "praworządność".
Reszta po prostu nie ma znaczenia. To ludzie swoją ciężką pracą dowożą wzrost gospodarczy a nie politycy.
Będzie, i wcale się nie dziwie. Dawniej tak samo tłukły się ze sobą subkultury młodzieżowe.
W miesiąc po ogłoszeniu kandydata PiS powinniście już wiedzieć o nim wszystko, ale woleliście rozdawać drożdżówki.
Ja też - że daliście sobie na luz a teraz obwiniacie za porażkę wszystkich tylko nie siebie - to obrzydliwe.
Nie, to trzeba było zrobić wymianą ludzi w służbach i prokuraturze a potem podjęciem normalnych działań prokuratorskich, kończących się uchyleniem immunitetów i skazaniami. Niech sobie Duda ułaskawia - to bezprzedmiotowe.
czy "dostaliśmy totalny wp***, boli i trzeba zacząć myśleć".
W tych wyborach wszystko rozbijało się o wynik Trzaskowskiego
Ponieważ przypadkiem głosowałem na chlewnię, mogę powiedzieć za siebie: wsparcia koalicji anty-pis bez oddawania głosu na platformę.
Dodajmy jeszcze że po zwiększonej integracji gospodarczej, co powinno być impulsem dla rozwoju.
W zamian dostaliśmy ekofaszyzm, lgbt i migrantów - używam takiego zlepku frazeologicznego do porównania z pełną premedytacją.
I to ma być argument za praktykami UE? A kto wyrówna Chiny i resztę świata? Zresztą od równania w dół nie zrobi się nam lepiej!
Ostatnio zmieniony 2025-06-14, 16:42 przez peceed, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie wiem, co jest nie tak z Twoim myśleniem AVM, ale powiedz, dlaczego Polska ma o cokolwiek zabiegać wobec wymienionych? To oni muszą zastanowić się, jak wymienione naprawić, zacznij od Niemiec, ale nie bałwochwalczoAle nie musisz, wszyscy wymienieni mają od nas wpierdol. Boją się Nawrockiego?! I słusznie, bo im wpierdoli!
Użytkownik nieaktywny, ale gadatliwy.
A Co prezydent w Polsce moze? Nic!
Powinien rzad skrocic Etat do minimum
I go olac. Po Co ustawy, jak mozna dekrety
Tak jak Idol pisiorkow Trampek
Powinien rzad skrocic Etat do minimum
I go olac. Po Co ustawy, jak mozna dekrety
Tak jak Idol pisiorkow Trampek
W życiu jest tak, że raz coś idzie gorzej, raz lepiej. Przegrywa ten co rezygnuje, zniechęca się. Tego się nauczyłem. I jeśli nawet w danym momencie przegrywamy, to wcale nie oznacza, że jesteśmy "do dupy". Równie dobrze "do dupy" mogą być wyborcy. Obrażać się na nich nie ma co, ale twierdzenie, że wyborcy zawsze mają rację jest idiotyzmem. To by np. oznaczało, że mieli rację wybierając w 1933 roku w Niemczech Hitlera. Albo w 1994 Łukaszenkę w Białorusi. Histeryzujesz Gregski.Cała wasza formacja jest do dupy czy tylko Tusk?

Napisałeś, że nie ma usprawiedliwienia - więc ci wyjaśniłem, że nie masz racji. Inny przykład? Gdy Mentzen palnął o płatnych studiach. Nikt na to nie zwrócił praktycznie uwagi. Gdyby coś takiego powiedział Trzaskowski, rozpętałaby się burza. "Piątkę Mentzena" próbujesz tłumaczyć, inni tak samo. Ale gdy jakiś polityk PO zażartuje niezręcznie (nazwisko nie ma tu znaczenia - znaczenie ma przynależność partyjna) tłumaczenia nie ma. Zwróć uwagę, że tego tłumaczenia nikt nie chciał słuchać PRZED wynikiem II tury. Trudno wtedy było powiedzieć kto był skuteczniejszy, bo wyniku wyborów jeszcze nie było. Ale niezręczna wypowiedź jednego była tłumaczona przez większość na korzyść tego, kto to powiedział, niezręczna wypowiedź drugiego nie była tłumaczona - była pretekstem do ataku. Więc nie masz racji że nie ma tłumaczenia - jest. Tyle, że co najwyżej nie dla wszystkich. To też jest jedna z przyczyn przegranej, która od Trzaskowskiego i jego sztabu zależna nie jest.Czy w ogóle rozumiesz co napisałem? Polityków rozlicza się ze skuteczności.
Też nie są clownami. Nie masz racji. To raz. A dwa - pisałem, rzecz nie w kandydatach a wyborcach. Koziołek Matołek wystawiony przez Kaczyńskiego miałby drugą turę w kieszeni. I nie dałbym głowy czy by nie wygrał.Odnosiłem się do kandydatów na prezydenta.
To ten drugi nas z Brukseli wyprowadzi i będziesz zadowolony.Mi podpadł za swoja działalność legislacyjną w Brukseli...
Prostą?!Mieliście dowieźć jedną prostą rzecz, tzw. przywrócić "praworządność".

Tak to jest. Przy czym, aby było ciekawiej, te 1,5 roku rządów nie było złe. Rząd radził sobie nieporównanie lepiej niż wcześniej PiS, pomimo wszelkich problemów.
Wiedziano wiele, i to w tydzień, może dwa. Wszystkiego się nie dało wiedzieć, bo było tego za dużo. Zresztą, jakie to ma znaczenie? Elektorat Nawrockiego ma to do siebie, że takie "trupy" w jego szafie są dla niego atrakcyjne - te afery raczej napędzały mu popularność. Na to nie ma rady. Jeśli tylu ludziom imponuje bandyterka albo chociaż nie przeszkadza, to tego w 3-4 miesiące się nie zmieni. Jeśli byśmy np. mieli wymieniać błędy, to ja bym postawił na zbytnie eksponowanie afer Nawrockiego. Aczkolwiek, z drugiej strony, Trzaskowski aż tak bardzo go nie atakował (pewno z tego powodu). Bardziej media, które jednak są niezależne. I piszą to co jest bardziej sensacyjne, bo wtedy więcej zarabiają.W miesiąc po ogłoszeniu kandydata PiS powinniście już wiedzieć o nim wszystko, ale woleliście rozdawać drożdżówki.
Nie. Trzaskowski by przeszedł gdyby Hołownia i Biejat mieli lepszy wynik. Te 350 tys. głosów by się znalazło, bo to przede wszystkim oni je utracili. Byłoby też lepiej, gdyby przed I turą nie atakowali tak mocno Trzaskowskiego - bo to te ataki w dużym stopniu sprawiły, że część ich wyborców nie zagłosowała na Trzaskowskiego, z nich zaś wielu na Nawrockiego. To są te elementy, które bez względu na to jaka była kampania Trzaskowskiego, Nawrockiego i Mentzena, mogły wpłynąć na inny wynik wyborów.W tych wyborach wszystko rozbijało się o wynik Trzaskowskiego
Co oznacza, że emocje zasłaniają ci zdrowy rozsądek. Tylko tyle mogę powiedzieć.W zamian dostaliśmy ekofaszyzm, lgbt i migrantów. Używam takiego porównania z pełną premedytacją.
To miał być żart. Taka krotochwila by Ci ciśnienie trochę spadłoI to ma być argument za praktykami UE?

Prezydent w Polsce jednak trochę może. Szczególnie przeszkadzać. Ma też kompetencje w dziedzinie polityki zagranicznej i obrony i szczególnie tam może dużo zamieszać. Pamiętaj też, że Trump ma nieporównanie większe kompetencje. W USA prezydent jest nie tylko głową państwa ale i szefem władzy wykonawczej (pełni funkcje premiera).A Co prezydent w Polsce moze? Nic!
Pomijam, że choć w latach 1992-1997 w Polsce można było rządzić dekretami, to teraz już nie. O ile sobie dobrze przypominam, dekrety może wydawać prezydent, ale tylko na wniosek rządu i to w szczególnych sytuacjach. Więc tak "na co dzień" rządzić dekretami się nie da.
P.S. Musielibyście wykazać się wybitnie aby odzyskać mój głos z 2007 roku, a niestety cały czas wykazujecie się... też wybitnie, ale w niewłaściwą stronę.
Po prostu pokaz indolencji.
Muszę powtórzyć: NIEUDOLNYCH!
Napoleon, na was nie potrzeba żadnych taśm, sami się publicznie pod****lacie!
Mam pomysł na kampanię:
"
Byłeś do dupy przez wiele lat, nie głosując na nas. Ale teraz - kolejny raz łaskawie dajemy Ci szansę w końcu wyjść na ludzi!
Przestań być do dupy! Głosuj na nas!
"
W głowie Ci się nie mieści? Zostaw sprawę zawodowcom!
Właśnie! Nie wiesz, jaki to prezydent będzie w stosunku do rządu! Tego nikt nie wie. A razem z rządem może..., wszystko? Pissy to teraz wiesz co mogą? Wyć jedynie.
Użytkownik nieaktywny, ale gadatliwy.
Ja mam własną filozofię wyborów. Po prostu prezentuję to co mam do zaprezentowania. Nie silę się na to, by się przypochlebiać wyborcom - nie chcą, trudno. Więc jak nie chcesz głosować - nie głosuj. Aczkolwiek obecnie problem jest nieco inny. Bo od pojedynczych wyborów może zależeć ustrój kraju i jego przyszłość. Rozumiem jednak, że nie wierzysz w to, iż PiS zamierza ustrój zmienić na niedemokratyczny. Rozumiem też, że nie wierzysz w to, że Konfederacja w swej naiwności PiS-owi w tym może pomóc a później dać się wydymać. Wcześniej fundując nam polexit. Wolisz głosować na nich? A może na Zandberga, który w to nie wierzy i woli sobie stać z boku by nie ponosić żadnej odpowiedzialności i zbijać kapitał polityczny na krytyce (bo to potrafi najlepiej - nic innego jeszcze nie pokazał). Masz do tego pełne prawo - i nie kpię pisząc te słowa. A jeśli takich osób jak Ty będzie więcej (a jest ich sporo) to sam zobaczysz co z tego wyjdzie. Tylko wtedy prośba, byś nie doszukiwał się winnych naokoło tylko zaczął od siebie. Bo też będziesz odpowiedzialny za to co się będzie działo.Musielibyście wykazać się wybitnie
Ależ, ja nie chcę twojej łaski. Schowaj ją sobie... wiesz gdzie. Poparcie z łaski to żadne poparcie - nic się na takim fundamencie nie zrobi. Rób to co uważasz za stosowne i jak wspomniałem wyżej, obserwuj co z tego wychodzi. Tylko, znów się powtarzam, nie zwalaj winy na innych za to co z tego wyniknie.Ale teraz - kolejny raz łaskawie dajemy Ci szansę w końcu wyjść na ludzi!
Szczerze? To, że prezydentem RP zostanie sutener mający ciemne kontakty z bandyterką w głowie mi się nie mieściło. A w życiu wiele rzeczy widziałem. Tyle, że doświadczenie mam raczej "prowincjonalne". I wynika z niego, że ktoś taki w wyborach samorządowych na poziomie miasta lub powiatu raczej by nie przeszedł. Przynajmniej w mojej okolicy. No, ale skoro Trump mógł zostać prezydentem USA... W sumie masz rację - nie takie rzeczy w głowie powinny się mieścić. W końcu czasy się zmieniają.W głowie Ci się nie mieści?
Jeśli już teraz w wywiadach twierdzi, że aktualny rzad jest najgorszym rządem w historii RP (tylko nie wiem czy III RP czy w ogóle) to raczej można się domyślać jak się będzie zachowywał. W każdym razie nie po to go Kaczyński wystawił by współpracował z rządem.Nie wiesz, jaki to prezydent będzie w stosunku do rządu! Tego nikt nie wie.
- pothkan
- Kontakt:
Drastycznie spadło Trzeciej Drodze. Z Nową Lewicą jest dziwna sprawa, bo zasadniczo utrzymują się ponad progiem, sporadycznie nawet dostając wysokie wyniki w sondażach - a jednocześnie Razem oscyluje wokół progu. Obie partie łącznie mają dość stabilne 8-10% z tendencją wzrostową. Jedyne wytłumaczenie dla NL jakie widzę, to zbieranie elektoratu lib-left (tematy progresywne światopoglądowo, które PO porzuciła, a Razem trochę jednak wyciszyło) plus wzmożenie wobec skrajnej prawicy.
Powtarzam, moim zdaniem - był również. Od 2023 straciliście kilkaset tys. wyborców - część do domu, część niestety pewnie do Mentzena (aczkolwiek ci mogli wrócić w II turze) - którzy mogli dać 1.6 zwycięstwo.
No właśnie, parę tygodni temu. W tym momencie powinien już gnić za kratkami. Ale niestety tak samo się patyczkujecie z tą swołoczą, jak patyczkował się PiS. Już w 2020-21 trzeba go było zamknąć za to co odwalał w pandemii, a już na pewno internować (razem z całą resztą kacapskiej piątej kolumny, w jakiejś neo-Berezie) po lutym 2022 r.