Zwrot przez prawą burtę.
Moderator: nicpon
-
Zwrot przez prawą burtę.
Na jakiej podstawie zarzucasz mi kłamstwo ? No chyba, że nie rozumiesz co to słowo znaczy....
Ma też wrażenie, że nie zrozumiałeś też, że żadna droga morska nic dla tego portu nie znaczy. Jeśli uważasz inaczej to poproszę o argumenty ale konkretne a nie bajanie o "aktywizacji gospodarczej regionu".
Od 2016 r. obroty portu oscylowały wokół 100.000 ton. W 2024 - 12.500 ton. I prawie 100 % tych obrotów dotyczyło kursowania jednej barki między Elblągiem a Kaliningradem
Ma też wrażenie, że nie zrozumiałeś też, że żadna droga morska nic dla tego portu nie znaczy. Jeśli uważasz inaczej to poproszę o argumenty ale konkretne a nie bajanie o "aktywizacji gospodarczej regionu".
Od 2016 r. obroty portu oscylowały wokół 100.000 ton. W 2024 - 12.500 ton. I prawie 100 % tych obrotów dotyczyło kursowania jednej barki między Elblągiem a Kaliningradem
Zwrot przez prawą burtę.
No pewnie nie rozumiem, bo dla mnie stwierdzenie o obrotach 100 tyś. t. w sytuacji, gdy nawet zwykła encyklopedia przypisuje temu portowi wynik 641 300 ton w ciągu roku osiągnięty maksymalnie, to wygląda na to, że ona kłamie. Sorry zatem, nie wiedziałem, że encyklopedyści to kłamcy! I że manipulują bezczelnie danymi statystyki.
Dodano po 3 minutach 6 sekundach:
Po drugie zgadzam się z twoją opinią, że to może być tylko port satelicki do gdańskiego, bo na samodzielność, to nie może liczyć, to nie pruskie zasady obowiązują. I wielka szkoda, że spuszczono go na głowę tego rządu, bo nic dobrego z tego nie wyniknie, a mogło już być po kłopotliwej sytuacji.
Po drugie zgadzam się z twoją opinią, że to może być tylko port satelicki do gdańskiego, bo na samodzielność, to nie może liczyć, to nie pruskie zasady obowiązują. I wielka szkoda, że spuszczono go na głowę tego rządu, bo nic dobrego z tego nie wyniknie, a mogło już być po kłopotliwej sytuacji.
Użytkownik nieaktywny, ale gadatliwy.
Zwrot przez prawą burtę.
A co nie chciałbyś być piękny, młody i zdrowy?
Ja bym chciał.
Wśród ludzi człowiek dziczeje.
Waldemar Łysiak
Waldemar Łysiak
Zwrot przez prawą burtę.
Jestem. Dodatkowo miły, sympatyczny, inteligentny, błyskotliwy i skromny.A co nie chciałbyś być piękny, młody i zdrowy?

Więc co mam chcieć? Jeszcze bardziej się nie da - jestem NAJ!

-
Zwrot przez prawą burtę.
Nie rozumiesz znaczenia słowa "kłamać". Może warto zapytać "encyklopedystów" ?karol pisze: ↑ No pewnie nie rozumiem, bo dla mnie stwierdzenie o obrotach 100 tyś. t. w sytuacji, gdy nawet zwykła encyklopedia przypisuje temu portowi wynik 641 300 ton w ciągu roku osiągnięty maksymalnie, to wygląda na to, że ona kłamie. Sorry zatem, nie wiedziałem, że encyklopedyści to kłamcy! I że manipulują bezczelnie danymi statystyki.
Nie możesz się zgadzać z moją opinią, że Elbląg może być portem satelickim dla gdańskiego, bo ja niczego takiego nigdzie nie napisałem. A poza tym to jest bzdura. Naprawdę trudno się rozeznać o czym w ogóle piszesz i co masz na myśli w swoich postach.
PS. 600.000 t przeładowano w Elblągu w 1997 roku - 28 lat temu. A przed I wojną budowano tam okręty.
Zwrot przez prawą burtę.
A to najmocniej przepraszam.
Waldemar Łysiak
Waldemar Łysiak
Zwrot przez prawą burtę.
I to może podobać się. Miłego wieczoru.
Użytkownik nieaktywny, ale gadatliwy.
Zwrot przez prawą burtę.
Odpowiada polityk uśmiechniętej Polski na pytanie dziennikarza brawo uśmiechnięty mistrzu
Koalicja Obywatelska przyjmie emigrantów jasna odpowiedz .
Koalicja Obywatelska przyjmie emigrantów jasna odpowiedz .
Zwrot przez prawą burtę.
Widzisz!
Trzeba było głosować na Bonżura!
On obiecywał, że nie dopuści do wprowadzenia w Polsce Paktu Migracyjnego.
A z Nawrockim to niewiadomo...
Trzeba było głosować na Bonżura!
On obiecywał, że nie dopuści do wprowadzenia w Polsce Paktu Migracyjnego.
A z Nawrockim to niewiadomo...
Waldemar Łysiak
Waldemar Łysiak