"Ryczący Lew" atak USA i Izraela na Iran.
- Edward Teach
https://www.vesselfinder.com/?imo=9289192
Ciekawostka przyrodnicza. Statek pod amerykańską baderą stoi sobie w irańskim porcie. Zakładam, że to przejaw poczucia humoru Amerykanów. Gdyby było inaczej, coś byśmy o tym słyszeli.
Ciekawostka przyrodnicza. Statek pod amerykańską baderą stoi sobie w irańskim porcie. Zakładam, że to przejaw poczucia humoru Amerykanów. Gdyby było inaczej, coś byśmy o tym słyszeli.
Edward Teach www.pdf-model.pl
W tracku widać jakiś "dziwny" kurs.
Stawiam na to, że został przechwycony i doprowadzony pod przymusem.
Stawiam na to, że został przechwycony i doprowadzony pod przymusem.
Republika marzeń...
Za to stawki frachtu na gas z Omanu poszły o 100-150% w górę.
Mamy ładować 29 marca w Qalhat. Mam nadzieję, że do tego czasu Donald zaprowadzi wolność i demokrację w Iranie.
Mamy ładować 29 marca w Qalhat. Mam nadzieję, że do tego czasu Donald zaprowadzi wolność i demokrację w Iranie.
Wśród ludzi człowiek dziczeje.
Waldemar Łysiak
Waldemar Łysiak
-
Tadeusz Klimczyk
No cóż, jak sam kilka tygodni temu z zachwytem napisałeś - Szeryf jest w mieście !. Silny i sprawiedliwy.
Potrafi walnąć!
Co nie?
Ciekawostką, że jak czytam ludzie szeryfa poprosili Ukrainę o pomoc w zwalczaniu dronów.
Co nie?
Ciekawostką, że jak czytam ludzie szeryfa poprosili Ukrainę o pomoc w zwalczaniu dronów.
Waldemar Łysiak
Waldemar Łysiak
-
Franek Wichura
To jest rzeczywiscie ciekawostka - szczegolnie w swietle tego - https://defence24.pl/wojna-na-ukrainie- ... a-szahidow -Gregski pisze: Ciekawostką, że jak czytam ludzie szeryfa poprosili Ukrainę o pomoc w zwalczaniu dronów.
Jak rozumie te 20.000 to te - https://zbiam.pl/100-tys-modulow-apkws- ... e-systems/ - w sam raz na drony
Mam pytanie - np. tu - https://defence24.pl/sily-zbrojne/irans ... ki-torpeda - widac moment detonacji torpedy - to co na foto w czerwonym kolku - to sa spaliny? Czy tam sie cos juz palilo przed atakiem torpeda?
- Załączniki
-
- r1.jpg (31.19 KiB) Przejrzano 77 razy
No wiesz, szeryfowi chyba się trochę terminarz jego "specjalnej operacji" sypie. Więcej argumentów potrzebuje niż założył początkowo.Franek Wichura pisze: To jest rzeczywiscie ciekawostka - szczegolnie w swietle tego
Te spaliny to raczej eksplozja.
Waldemar Łysiak
Waldemar Łysiak
-
Franek Wichura
Spojrz prosze na film- ten jasny pioropusz jest widoczny jeszcze przed eksplozja torpedy — stad pytanie czy to gorace spaliny czy cos innego.Gregski pisze: Te spaliny to raczej eksplozja.
gorące spaliny , po wybuchu ich intensywność spada co sugeruje , że silnik się wyłączył i nie było spalin
Dodano po 3 minutach 1 sekundzie:
co do całej sytuacji , to jest trochę rozbieżności . Jakiś Indyjski minister , mówił , że zaatakowano bezbrony okręt na wodach międzynarodowych (bezbronny , bo w ćwiczeniach niby miały by użyte okręty bez ostrej amunicji ) , a ruskie piszą , że to bujda , bo jednym z punktów ćwiczeń było strzelanie z ostrej amunicji
Dodano po 3 minutach 1 sekundzie:
co do całej sytuacji , to jest trochę rozbieżności . Jakiś Indyjski minister , mówił , że zaatakowano bezbrony okręt na wodach międzynarodowych (bezbronny , bo w ćwiczeniach niby miały by użyte okręty bez ostrej amunicji ) , a ruskie piszą , że to bujda , bo jednym z punktów ćwiczeń było strzelanie z ostrej amunicji
Oglądnąłem filmik i mam wrażenie, że fregata paliła się przed uderzeniem torpedy, a ogień był wysoki.Franek Wichura pisze:Spojrz prosze na film- ten jasny pioropusz jest widoczny jeszcze przed eksplozja torpedy — stad pytanie czy to gorace spaliny czy cos innego.Gregski pisze: Te spaliny to raczej eksplozja.
Ludzkość dzieli się na trzy części.
Żywych, zmarłych i tych co na morzu.
Żywych, zmarłych i tych co na morzu.
-
Franek Wichura
Moje wrazenie bylo takie ze spaliny nie powinny dawac az takiego „bialego“ obrazu i sie inaczej ukladac wylatujac z komina przy jednostce w ruchu - a ten pioropusz idzie tak jak by pionowo w gore - zastanawialem sie czy Amerykanie go nie potraktowali rakieta a potem torpeda — dla cwiczenPeperon pisze: Oglądnąłem filmik i mam wrażenie, że fregata paliła się przed uderzeniem torpedy, a ogień był wysoki.
Jak popatrzec na filmik to zastanawia mnie jeszcze jedna rzecz - w momencie kiedy eksplozja wyrzuca rufe w gore wyglada jak by kadlub sie przelamal - wtedy pojawia sie biala „kreska“ w miejcu przelamania — tak jak by we wnetrzu okretu temperatura byla tak samo wysoka jak w widocznym „pioropuszu“ - moze w maszynowni byl pozar i plomienie wychodzily przez komin? Kamera ktora pokazala obraz okretu to wzmacniacz swiatla zeby bylo widac w ciemnosci czy cos co sie opiera na obrazie termicznym?
Na Defence24 jest jeszcze pare kawalkow jak chocby ten - Irański okręt internowany. Pierwszy raz od II wojny światowej - i znowu pytania