"Ryczący Lew" atak USA i Izraela na Iran.
- Edward Teach
https://www.vesselfinder.com/?imo=9289192
Ciekawostka przyrodnicza. Statek pod amerykańską baderą stoi sobie w irańskim porcie. Zakładam, że to przejaw poczucia humoru Amerykanów. Gdyby było inaczej, coś byśmy o tym słyszeli.
Ciekawostka przyrodnicza. Statek pod amerykańską baderą stoi sobie w irańskim porcie. Zakładam, że to przejaw poczucia humoru Amerykanów. Gdyby było inaczej, coś byśmy o tym słyszeli.
Edward Teach www.pdf-model.pl
W tracku widać jakiś "dziwny" kurs.
Stawiam na to, że został przechwycony i doprowadzony pod przymusem.
Stawiam na to, że został przechwycony i doprowadzony pod przymusem.
Republika marzeń...
Za to stawki frachtu na gas z Omanu poszły o 100-150% w górę.
Mamy ładować 29 marca w Qalhat. Mam nadzieję, że do tego czasu Donald zaprowadzi wolność i demokrację w Iranie.
Mamy ładować 29 marca w Qalhat. Mam nadzieję, że do tego czasu Donald zaprowadzi wolność i demokrację w Iranie.
Wśród ludzi człowiek dziczeje.
Waldemar Łysiak
Waldemar Łysiak
-
Tadeusz Klimczyk
No cóż, jak sam kilka tygodni temu z zachwytem napisałeś - Szeryf jest w mieście !. Silny i sprawiedliwy.
Potrafi walnąć!
Co nie?
Ciekawostką, że jak czytam ludzie szeryfa poprosili Ukrainę o pomoc w zwalczaniu dronów.
Co nie?
Ciekawostką, że jak czytam ludzie szeryfa poprosili Ukrainę o pomoc w zwalczaniu dronów.
Waldemar Łysiak
Waldemar Łysiak
-
Franek Wichura
To jest rzeczywiscie ciekawostka - szczegolnie w swietle tego - https://defence24.pl/wojna-na-ukrainie- ... a-szahidow -Gregski pisze: Ciekawostką, że jak czytam ludzie szeryfa poprosili Ukrainę o pomoc w zwalczaniu dronów.
Jak rozumie te 20.000 to te - https://zbiam.pl/100-tys-modulow-apkws- ... e-systems/ - w sam raz na drony
Mam pytanie - np. tu - https://defence24.pl/sily-zbrojne/irans ... ki-torpeda - widac moment detonacji torpedy - to co na foto w czerwonym kolku - to sa spaliny? Czy tam sie cos juz palilo przed atakiem torpeda?
- Załączniki
-
- r1.jpg (31.19 KiB) Przejrzano 133 razy
No wiesz, szeryfowi chyba się trochę terminarz jego "specjalnej operacji" sypie. Więcej argumentów potrzebuje niż założył początkowo.Franek Wichura pisze: To jest rzeczywiscie ciekawostka - szczegolnie w swietle tego
Te spaliny to raczej eksplozja.
Waldemar Łysiak
Waldemar Łysiak
-
Franek Wichura
Spojrz prosze na film- ten jasny pioropusz jest widoczny jeszcze przed eksplozja torpedy — stad pytanie czy to gorace spaliny czy cos innego.Gregski pisze: Te spaliny to raczej eksplozja.
gorące spaliny , po wybuchu ich intensywność spada co sugeruje , że silnik się wyłączył i nie było spalin
Dodano po 3 minutach 1 sekundzie:
co do całej sytuacji , to jest trochę rozbieżności . Jakiś Indyjski minister , mówił , że zaatakowano bezbrony okręt na wodach międzynarodowych (bezbronny , bo w ćwiczeniach niby miały by użyte okręty bez ostrej amunicji ) , a ruskie piszą , że to bujda , bo jednym z punktów ćwiczeń było strzelanie z ostrej amunicji
Dodano po 3 minutach 1 sekundzie:
co do całej sytuacji , to jest trochę rozbieżności . Jakiś Indyjski minister , mówił , że zaatakowano bezbrony okręt na wodach międzynarodowych (bezbronny , bo w ćwiczeniach niby miały by użyte okręty bez ostrej amunicji ) , a ruskie piszą , że to bujda , bo jednym z punktów ćwiczeń było strzelanie z ostrej amunicji
Oglądnąłem filmik i mam wrażenie, że fregata paliła się przed uderzeniem torpedy, a ogień był wysoki.Franek Wichura pisze:Spojrz prosze na film- ten jasny pioropusz jest widoczny jeszcze przed eksplozja torpedy — stad pytanie czy to gorace spaliny czy cos innego.Gregski pisze: Te spaliny to raczej eksplozja.
Ludzkość dzieli się na trzy części.
Żywych, zmarłych i tych co na morzu.
Żywych, zmarłych i tych co na morzu.
-
Franek Wichura
Moje wrazenie bylo takie ze spaliny nie powinny dawac az takiego „bialego“ obrazu i sie inaczej ukladac wylatujac z komina przy jednostce w ruchu - a ten pioropusz idzie tak jak by pionowo w gore - zastanawialem sie czy Amerykanie go nie potraktowali rakieta a potem torpeda — dla cwiczenPeperon pisze: Oglądnąłem filmik i mam wrażenie, że fregata paliła się przed uderzeniem torpedy, a ogień był wysoki.
Jak popatrzec na filmik to zastanawia mnie jeszcze jedna rzecz - w momencie kiedy eksplozja wyrzuca rufe w gore wyglada jak by kadlub sie przelamal - wtedy pojawia sie biala „kreska“ w miejcu przelamania — tak jak by we wnetrzu okretu temperatura byla tak samo wysoka jak w widocznym „pioropuszu“ - moze w maszynowni byl pozar i plomienie wychodzily przez komin? Kamera ktora pokazala obraz okretu to wzmacniacz swiatla zeby bylo widac w ciemnosci czy cos co sie opiera na obrazie termicznym?
Na Defence24 jest jeszcze pare kawalkow jak chocby ten - Irański okręt internowany. Pierwszy raz od II wojny światowej - i znowu pytania
Może i zaprowadzi?Mam nadzieję, że do tego czasu Donald zaprowadzi wolność i demokrację w Iranie.
No, ale silny "szeryf" musi uznawać zasadę, że "gdzie drwa rąbią tam wióry lecą"...
Komentarz Hegsetha do zatopienia tej irańskiej korwety: "The first sinking of an enemy ship by a torpedo since World War 2. Like in that war—back when we were still the War Department—we are fighting to win."
Ci Amerykanie (a na pewno republikanie
Gdzieś czytałem, że wystrzelono dwie torpedy. I obie trafiły. Więc może ten ogień to "ślad" po pierwszej? Choć na 1500-tonowy okręt to by raczej jedna torpeda w zupełności wystarczyła, tak na mój gust.Oglądnąłem filmik i mam wrażenie, że fregata paliła się przed uderzeniem torpedy, a ogień był wysoki.
A tu z innej beczki:
https://wiadomosci.gazeta.pl/polityka/7 ... BoxMMtImg1
Strach się bać. Zawsze twierdziłem i twierdzę, że Trump to infantylny kretyn. Zawsze twierdzę, że to, iż ktoś jest infantylnym kretynem nie oznacza, że nie należy go traktować poważnie (bo należy, tak samo jak małpę z brzytwą). Ale ta informacja jednak mrozi. Pachnie spiskową teorią dziejów i na zdrowy rozsądek nie należałoby ją traktować poważnie. Ale coś mi mówi, że jednak należałoby...
A wprost przeciwnie.Napoleon pisze: Zapytaj się raczej, czy aby nie twoim kosztem?
Pisałem, że frachty poszły w górę więc firma więcej zarabia. Jest szansa na tłuściejszy bonus na koniec roku a nie głupie 3-4 tysiące "ojro"
A co do zaprowadzania wolności i tak bliskiej twemu sercu demokracji to chłop musi się spieszyć bo jak sam powiedział Kuba czeka następna w kolejce.
Waldemar Łysiak
Waldemar Łysiak