buduje sobie ludke podwodna

czyli hobby, kultura, sztuka, wścieklizna i w ogóle offtopic...

Moderator: nicpon

domek

Post autor: domek »

Grom pisze:
domek pisze:To twoja praca wiec :D :D :D krytyka zawodowca wobec amatora jest zawsze zabawna :P :P :P

Tobie placa za to a mnie nie :P
No to teraz pojechałeś.
Po pierwsze primo - na forum pisuje wielu amatorów, w tym i ja.
Po drugie primo - skoro zarejestrowałeś się tutaj jest to jednoznaczne z tym, że musisz dostosować się do panujących norm językowych.
Po trzecie primo - jak widać nie tylko Wichra drażnią kardynalne błędy ortograficzne w Twoich postach.

Wypadałoby więc zbić z tonu żartownisia i pomyśleć nad jakimś narzędziem do sprawdzania pisowni zanim umieścisz post i co nie mniej ważne również o wartości merytorycznej Twoich wypowiedzi.
Grzechu pisze:Szkoda, że tutaj nie ma takiego mechanizmu...
A może jest, ale nie został włączony?
Taką możliwość mają skrypty forum phpBB modyfikowane przez niejakiego Przema. FOW jest standardową instalacją phpBB więc chyba nie posiada takich możliwości, a przynajmniej na tyle na ile ja je pamiętam. Tu potrzeba informatyka by dołożyć kilka narzędzi, a zdecydowanie przydałoby się.

Wiesz to jest jednostka zabezpieczona nawet muj szef nie jest w stanie nic zrobic .Brak uprawnien administratora :oops:

Wiesz ze nie o to chodzi. Chodzi o to kto ile pisze bo pisanie to podstawa nauki: gramatyki , skladni .Ja pisze tyle co tu na forum a ty? policz ile to jest 10 zdan w miesiacu :( dlamnie a dla ciebie

Merytoryka no tak masz racje ale jak dyskutowac jak druga strona niezmienia zdania od lat :? Ta liniowosc Iowa to prawie klasyka gatunku

pozdrawiam

Wiesz ten temat zrobi sie ciekawy tak dopiero po trzeciej stronie jak zaczne sie wbijac w szczeguy bo narazie to taka beletrystyka :(
domek

janik41 pisze:Panowie Grzegorz już w dziale administracyjnym podał rozwiązanie, ale wy nie stosujecie jego, jeden post domka wzbudził większe zainteresowanie kolegów z forum jak większość fachowych tematów. A wystarczy nie reagować na takie posty, nikt nie lubi pisać sam do siebie.
Masz racje. wydawalo mi sie ze na 'psycholach nikt nie bedzie prowadzic krucjat przeciwko mnie. Ze psychole to taka oaza spokoju .A wyszo jak z Kotem. Straciliscie go i po co co wam to dalo ?satysfakcje jeden forumowicz mniej :(

pozdrawiam
Awatar użytkownika
RyszardL

Post autor: RyszardL »

Domek sobie żarty stroi. Ot, co.
Ja nigdy nie uwierzę, że On nie potrafi pisać inaczej.
Faktem jest, że co "światlejsze" umysły proponowały stosowanie fonetycznego języka, ale na razie nie zostali wytypowani do nagrody Nobla.
Nawet tutaj, w Australii, był taki pomysł. Co dziwniejsze, propozycja wyszła z kręgów nauczycielskich. No, to akurat nie powinno być całkowitym zaskoczeniem. Brak wiedzy fachowej, w tym angielskiej ortografii, powodował, że na testach ogólnokrajowych prawie połowa "absolwentów" szkół podstawowych sektora publicznego nie umiała czytać i pisać. O królowej nauk, nie wspomnę.
Ostatnio dano im podwyżkę, ale nie słyszałem o obietnicach poprawy tego stanu rzeczy. Cóż, państwowa posada, czyli forsa się należy, a jak nie, to tzw "industrial action", jak to się mówi w miejscowym sloganie.
Domek na pewno skończył normalną szkołę i się zgrywa. ;)
UWAGA!
Od 2024 konto prowadzone przez Żonę RyszardaL (Małgorzatę).

====================

http://www.flotyllerzeczne.aq.pl/
http://www.biuletyn2008.republika.pl
"Demokracja to najgorszy z ustrojów - rządy hien nad osłami" Arystoteles
Awatar użytkownika
pothkan
Kontakt:

Post autor: pothkan »

Bardzo możliwe. Tylko co w tej zgrywie zabawnego?
Awatar użytkownika
Grzechu

Post autor: Grzechu »

domek pisze:Wiesz to jest jednostka zabezpieczona nawet muj szef nie jest w stanie nic zrobic.
Na początek po prostu zainwestuj w najtańszy słownik ortograficzny - do tego nie jest potrzebne żadne oprogramowanie ani zmiany w konfiguracji maszyny. Już nie wspomnę o słownikach ortograficznych on-line - skoro masz dostęp do FOW, to zapewne i http://so.pwn.pl/ Ci nie zablokowali.
Jak zaczniesz go jeszcze stosować, to od razu polubi Cię parę osób. Nie warto?
Co prawda będziesz postował wolniej, ale zrobi się sympatyczniej. Co Ty na to?
domek pisze:Chodzi o to kto ile pisze bo pisanie to podstawa nauki: gramatyki , skladni .Ja pisze tyle co tu na forum a ty? policz ile to jest 10 zdan w miesiacu
Mówisz też tylko 10 zdań w miesiącu? Czy więcej? Jak jest ze składnią w tych zdaniach? Rozumie Cię ktokolwiek, czy tylko się domyśla co chcesz powiedzieć?

Mi osobiście jest przykro, że napisałem to, co napisałem.
Kiedyś już zauważyłem, że czasem rzucasz dość śmiałe i orginalne tematy. Co z tego, skoro po chwili robi się z tego bełkot przypominający pisaninę niezbyt rozgarniętego pierwszoklasisty? Kto poważnie porozmawia z takim pierwszoklasistą?

EOT (chyba, że nastąpi poprawa).
domek

Grzechu pisze:
domek pisze:Wiesz to jest jednostka zabezpieczona nawet muj szef nie jest w stanie nic zrobic.
Na początek po prostu zainwestuj w najtańszy słownik ortograficzny - do tego nie jest potrzebne żadne oprogramowanie ani zmiany w konfiguracji maszyny. Już nie wspomnę o słownikach ortograficznych on-line - skoro masz dostęp do FOW, to zapewne i http://so.pwn.pl/ Ci nie zablokowali.
Jak zaczniesz go jeszcze stosować, to od razu polubi Cię parę osób. Nie warto?
Co prawda będziesz postował wolniej, ale zrobi się sympatyczniej. Co Ty na to?
domek pisze:Chodzi o to kto ile pisze bo pisanie to podstawa nauki: gramatyki , skladni .Ja pisze tyle co tu na forum a ty? policz ile to jest 10 zdan w miesiacu
Mówisz też tylko 10 zdań w miesiącu? Czy więcej? Jak jest ze składnią w tych zdaniach? Rozumie Cię ktokolwiek, czy tylko się domyśla co chcesz powiedzieć?

Mi osobiście jest przykro, że napisałem to, co napisałem.
Kiedyś już zauważyłem, że czasem rzucasz dość śmiałe i orginalne tematy. Co z tego, skoro po chwili robi się z tego bełkot przypominający pisaninę niezbyt rozgarniętego pierwszoklasisty? Kto poważnie porozmawia z takim pierwszoklasistą?

EOT (chyba, że nastąpi poprawa).
Mam worda od wczoraj a to plus jeszcze pendraiw i pozostanie skladnia narazie pisze jak pieciolatek bo to jest efekt pisania polowa slownika nie mam ochoty wdawac sie w udry z innymi :oops:

pozdrawiam :)
jefe de la maquina

Post autor: jefe de la maquina »

RyszardL
Domek sobie żarty stroi. Ot, co.
Racja. Wystarczy spojrzeć na wcześniejsze wpisy Domka. Nie wiem, po co tyle hałasu o nic ?
Dlaczego tylu to tak poważnie traktuje, zamiast spojrzeć z przymrużeniem oka.
Jefe
Awatar użytkownika
Grom

Post autor: Grom »

domek pisze:Mam worda od wczoraj a to plus jeszcze pendraiw i pozostanie skladnia narazie pisze jak pieciolatek bo to jest efekt pisania polowa slownika nie mam ochoty wdawac sie w udry z innymi :oops:

pozdrawiam :)
Więc jeśli ja mogę mieć także prośbę to na litość Boską nie używaj spolszczonych słow języka angielskiego. Choć sam ja używam w mowie potocznej, ale ja mieszkam bardzo długo za granicą i obracam się w środowiskach obcojęzycznych. Jest mi zwyczajnie ciężko znaleźć polskie słowa, ale unikam sformuowań śmietnikowych typu scoringowanie, cateringowanie, pandrive co po angielsku naprawdę nazywa się "memory stick", po polsku będzie się nazywać "napęd usb", czy "karta pamięci usb", a jeśli już tak bardzo chcesz sprawdź w online translator i napisz choć poprawnie.
ODPOWIEDZ