Zwrot przez prawą burtę.

czyli hobby, kultura, sztuka, wścieklizna i w ogóle offtopic...

Moderator: nicpon

Awatar użytkownika
Gregski

Zwrot przez prawą burtę.

Post autor: Gregski »

Tadeusz Klimczyk pisze: Z dużą niechęcią przypominam, że tym razem impulsem do zmiany w pozyskiwaniu energii nie jest ekonomia tylko skutki zmian klimatycznych.
I Jakie to sukcesy mamy w tej dziedzinie. O ile zbiliśmy średnią temperaturę?

Przypominam, że rok do roku ludzkość emituje coraz więcej CO2 i nawet jeśli Europa wróci do jaskiń to i tak to nic nie zmieni.
Podając za "Raportem o Stanie Świata" Dariusza Rosiak to obecnie w Azji buduje się ponad 50 elektrowni węglowych a następna setka z górką jest w fazie projektu.
Tadeusz Klimczyk pisze: całą obecność w dyskusji traktujesz jako okazję do nachalnego powielania swoich opacznych tez.
Powiela to się chyba obce tezy. Swoje się propaguje.
Ale mogę się mylić. Filologiem nie jestem.
Tadeusz Klimczyk pisze: Czyli wieje nudą.
Wieje czy nie jednak nie oparłeś się pokusie napisania paru ciepłych słów, za co jestem Ci wdzięczny bo na statku mało rozrywek.
Napoleon pisze: To o niczym nie świadczy poza tym, że rozwijają się gospodarki wielkich państw wcześniej opóźnionych w rozwoju.
I znów manipujujesz bezwstydnie.
Gdzie ja porównałem gospodarkę EU do państw "opóźnionych w rozwoju"?
Możesz zacytować?
No chyba, że uznajesz USA za państwo "opóźnione w rozwoju " bo odnosiłem się do tego jak to UE chciała przeganiać USA s teraz okazuje się, że jesteśmy daleko w tyle.
Napoleon pisze: Co najwyżej jest narzędziem do osiągania celów, mających zapewnić dobrostan obywatelom. I pod takim kątem też należy patrzeć na to co się dzieje.
Bujda na resorach.
Gdyby tak było to nie byłoby "Strategii Lizbońskiej" której założenia dotyczyły między innymi wzrostu porównywalnego z USA.
Gdy skończyło się to fiaskiem wymyślono nową "zabawę".
Zupełnie jak w PRL-u.
Na wygodne życie trzeba zapracować.
Inaczej kończy się to tak jak we Francji.

A o Rzymie możesz pisać co chcesz ale koniec końców w ludnym imperium z milionową stolicą i miastami idącymi w setki tysięcy ludzi nie znalazła się wystarczająco duża liczba mężczyzn gotowych własną piersią bronić kraju przed kilkunastu tysięcznymi hordami najeźdźców.
Scypion w grobie by się przewracał gdyby go rzymskim zwyczajem nie skremowali.
Wśród ludzi człowiek dziczeje.
Waldemar Łysiak
ODPOWIEDZ