ORP "Sławomir Czerwiński" - muszę wyrównać podstawę:

No i ORP "Myśliwy"

Takie buty. No, to mam jasność, jak to robić, kiedy zajdzie ewentualna potrzeba.Pathe pisze:Ja wstawiam przez imageschack.
Rysunki wykonane, gdyż na stronę nie miałem co wstawić prócz niskiej jakości skanów rysunków bocznych. W Myśliwym trzeba tylko wymienić Maxima, ale nie miałem ostatnio serca się za to zabrać.
Takiego rysunku, to nawet nie znam. Nie wiedziałem, że kiedykolwiek miał działkoPathe pisze:Przygotuje jeszcze drugi rysunek myśliwego, tyle, że z działkiem, na którym ćwiczono strzelanie już pod konie jego służby.
Jeśli jpg jest zapisany ze zbyt dużym stopniem kompresji, to na obrazku pojawiają się różnego rodzaju artefakty (zniekształcenia).RyszardL pisze:Kolega Pothan napisał nam, żeby zapisywać w GIF, bo JPG się nie nadaje, ale ja właśnie wstawiam format JPG i widać.
No, to jak to jest ?
Dwa zdjęcia ORP "Sławomir Czerwiński" są w Księdze statków polskich 1914-1945 (J. Miciński), t. 2, s. 186.Pathe pisze:Rysunki wykonane, gdyż na stronę nie miałem co wstawić prócz niskiej jakości skanów rysunków bocznych.
http://www.riverseainternational.co.uk/ ... no1907.htmpothkan pisze:Dwa zdjęcia ORP "Sławomir Czerwiński" są w Księdze statków polskich 1914-1945 (J. Miciński), t. 2, s. 186.Pathe pisze:Rysunki wykonane, gdyż na stronę nie miałem co wstawić prócz niskiej jakości skanów rysunków bocznych.
Najlepszy bedzie png. Często kompresja jpg daje dziwne efekty w takich rysunkach. Więc słabo kompresować.RyszardL pisze:O![]()
Bardzo fajne te rysunki. Ja chciałem się wziąć za "Myśliwego", ale widzę, że już jest.
Kolega Pothan napisał nam, żeby zapisywać w GIF, bo JPG się nie nadaje, ale ja właśnie wstawiam format JPG i widać.
No, to jak to jest ?
No i jeszcze jedna kwestia. Ten drugi rysunek "Czerwińskiego" ma wymiary przekraczające 800pics. Jak wstawiać większy.