Wyłącznie fotki (2)
Re: Wyłącznie fotki (2)
Tajfuny są po prostu piękne. 

Ludzkość dzieli się na trzy części.
Żywych, zmarłych i tych co na morzu.
Radziecki "kuter rybacki" i jego tajna broń.

Witam,
Ten sam zestaw fotek pojawia sie od 6 lat na roznych forach i zawsze z tym samym komentarzem pomimo ze na kazdym w koncu ktos identyfikuje jednostke prawidlowo...
TO JEST JEDNOSTKA DOSWIADCZALNA - zbudowano ich bodajze 6 lub 7 jesli dobrze pamietam - sprawdze jak wroce do domu. Testowano torpedy, sonary, itd.
Pozwyzsze fotki zostaly zrobione w suchym doku w St Petersburg w 2006/10 - po raz pierwszy pojawily sie chyba na shipspotting w 2006/11.
Ten sam zestaw fotek pojawia sie od 6 lat na roznych forach i zawsze z tym samym komentarzem pomimo ze na kazdym w koncu ktos identyfikuje jednostke prawidlowo...
TO JEST JEDNOSTKA DOSWIADCZALNA - zbudowano ich bodajze 6 lub 7 jesli dobrze pamietam - sprawdze jak wroce do domu. Testowano torpedy, sonary, itd.
Pozwyzsze fotki zostaly zrobione w suchym doku w St Petersburg w 2006/10 - po raz pierwszy pojawily sie chyba na shipspotting w 2006/11.
Gdyby ludzie od jaskiniowej epoki robili tylko to, co wyglądało na możliwe, do dzisiaj siedzieliby w jaskiniach. - LEM
Dzięki za informację, a zdjęcia pojawiły się wczoraj na FB stronie Forces Reunited "Do you guys remember the old Soviet Fishing Trawlers that used to follow you around out at sea? Well I bet you never knew they had Torpedoes!" 

No to kolejny link do kolekcji....
Gdyby ludzie od jaskiniowej epoki robili tylko to, co wyglądało na możliwe, do dzisiaj siedzieliby w jaskiniach. - LEM
-
Witam.
Byłem ostatnio z wizytą u mojego szwagra ojca. Na jego komodzie stał wygrawerowany okręt wojenny. Zastanawialiśmy się co to może być za okręt. Jego boczny numer to 274-jednaj z wyglądu nie przypomina oryginału.
Orientuje się ktoś z Was co to może być za okręt?
Podaję link: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/295 ... b164c.html

Z góry bardzo dziękuję za pomoc.
Byłem ostatnio z wizytą u mojego szwagra ojca. Na jego komodzie stał wygrawerowany okręt wojenny. Zastanawialiśmy się co to może być za okręt. Jego boczny numer to 274-jednaj z wyglądu nie przypomina oryginału.
Orientuje się ktoś z Was co to może być za okręt?
Podaję link: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/295 ... b164c.html

Z góry bardzo dziękuję za pomoc.
Jak to nie przypomina? Przecież to wykapany WICHER!Piotr Ziółkowski pisze:... z wyglądu nie przypomina oryginału ...
No, może trochę stylizowany ...
A nie zapytałeś o to, czy przypadkiem na nim nie służył ?Piotr Ziółkowski pisze:Witam.
Byłem ostatnio z wizytą u mojego szwagra ojca. Na jego komodzie stał wygrawerowany okręt wojenny. Zastanawialiśmy się co to może być za okręt. Jego boczny numer to 274...
Jak zauważył Marek, sylwetka w miarę odpowiada Wichrowi (2).
-
Okręt dostał od swojego przyjaciela. Jednak on na nim nie służył.
Wpisałem wcześniej ORP WICHER ale zasugerowałem się tym z 1930 roku zaś faktycznie ten na półce to WICHER II z 58roku.
Tu jeszcze chłopaczek model wykonał: http://www.papermodels.pl/index.php?topic=3064.40
Dziękuję Wam za szybką odpowiedź.
Wpisałem wcześniej ORP WICHER ale zasugerowałem się tym z 1930 roku zaś faktycznie ten na półce to WICHER II z 58roku.
Tu jeszcze chłopaczek model wykonał: http://www.papermodels.pl/index.php?topic=3064.40
Dziękuję Wam za szybką odpowiedź.
Serce marynarza krwawi ...
Faktycznie łzy same ciekną.
Musiałeś Oluś, mieć niezłą traumę.
Masz jakieś szczegóły np. nazwę ?
Musiałeś Oluś, mieć niezłą traumę.
Masz jakieś szczegóły np. nazwę ?
- pothkan
- Kontakt:
Benghazi czy Trypolis?
Robiłeś również zdjęcia okrętów nie-wraków?
Robiłeś również zdjęcia okrętów nie-wraków?
To bedzie Trypolis jesli sie nie myle - tu sa wspolrzedne z Google Earth: 32°54'15.38"N 13°13'5.05"E - tylko trzeba ustawic na najswiezsze fotki z wrzesnia 2011.
Jednostka typu Koni proj 1159 Al Qirdabiyah (ta sama nazwa ale w innym zapisie to Al Ghardabia).
Jednostka typu Koni proj 1159 Al Qirdabiyah (ta sama nazwa ale w innym zapisie to Al Ghardabia).
Port Wojenny Libijskiej MW Trypolis, 06.12.2012r. Wrak fregaty typu Koni III, nazwa AL GHARDABIA.Libijczycy próbowali ją podnieść, ale niestety nie udało im się to. Mam jeszcze inne fotki, nie tylko wraków, postaram się je umieścić w najbliższym czasie.
- pothkan
- Kontakt:
Z góry dziękiszaser630 pisze:Mam jeszcze inne fotki, nie tylko wraków, postaram się je umieścić w najbliższym czasie.
Baza Morska Tripolis, grudzień 2012r.