"Stare" Forum

czyli sprawy związane z administracją i działaniem forum...

Moderatorzy: crolick, Marmik

Awatar użytkownika
nicpon
Super Kierownik ;-)
Kontakt:

Post autor: nicpon »

wszystko to racja!

takie same dylematy mielismy przy zakladaniu pierwszego FOW
bo tez byla opcja zalozenia niezaleznego forum

z rzeczy negatywnych
oprocz braku logo
nie bedzie tyle miejsca - cale forum bedzie w ksztalcie takim jak u nas nowe FOW
Marek T

Post autor: Marek T »

Przyszło mi do głowy coś takiego:
na pewno każdy ma ściągnięte ze starego Forum jakieś tematy (nawet pojedyncze posty), mniej lub bardziej kompletne. Może spróbować je wrzucić - jako nowe tematy - na FOW.

Nieważne, czy "nowe" czy "stare". Choć oczywiście warto się zdecydować.
Moje osobiste zdanie: wrócić, przede wszystkim ze względu na inne Forumy i tamtejszych znajomych.
Awatar użytkownika
seawolf

Post autor: seawolf »

jak na fowie pojawila sie mozliwosc zapisywania na kompie tematow, to probnie kilka zapisalem.....a potem wywalilem :x :-( uznajac, ze zapisze jak sie forum bardziej rozkreci (najbardziej szkoda dwoch najstarszych fow, tam byla masa rzeczy).
Dr.

Post autor: Dr. »

Pytaniem pozostaje stabilnosc "twoj.net'u". Admin powinien wiedziec, ze zabezpiecza sie dane na serwerze. Niekoniecznie juz codziennie (zakladajac, ze nie robi tego zawodowo jedynie pod kątem forum). Ale nawet co miesiac byloby to juz wystarczajace. Jaka jest wiec pewnosc, ze to znow nie padnie?. A co najwazniejsze, jaka jest pewnosc, ze material na serwerze zostaje zabezpieczany?. Ogromna szkoda tego wszystkiego.
Gość

Post autor: Gość »

Admin stwierdził że teraz ałtomatyczne zapisywanie wszystkiego na bezpiecznym serwerze kopia forum

:D
Gość

Post autor: Gość »

To forum i tak będzie istniało dzięki padom tamtego
A padnie i to pewnie nie raz takie pady na 3 dni
Coś się zatnie a adminek na urlopie co wtedy :lol:
Dr.

Moze sie zebrac na wykupienie domeny ?;)
domek

Post autor: domek »

jaki to koszt ? :D
Dr.

Schlejemy Admina i dowiemy sie wszystkiego :)
Jak dobrze pojdzie to podpisze, ze sie zgadza :lol:
Awatar użytkownika
fdt

Post autor: fdt »

seawolf pisze:trzeba przeanalizowac wszystkie za i przeciw:

za (powrotem):
- TN to forumowa potega, zrzesza(la) tysiace userow, wiele roznych forumow(?) o roznych, ciekawych tematykach
- poza FOW wielu z nas co najmniej przegladalo, a czesto i uczestniczylo w zyciu innych for na TN, sa tam znajomi ludzie itd.
- wg mnie lepiej jest wiec miec wszystkie interesujace rzeczy na jedenj stronie niz kilka otwartych www
- no i znacznie lepsze emotikony (przynajmniej kiedys) i extra zielona skora (ktorej nie ma, ale moze bedzie?)

przeciw (powrotowi):
- hmm, ciezko powiedziec, na pewno nie bedziemy mieli wlasnego logo :)
- no i kolejny raz wszystko od poczatku, w ten sposob pogubia sie tematy, dyskusje......tu idzie calkiem dobrze, mozemy sami soba rzadzic :D

tak wiec nie wiem, ja sie dostosuje. moze jakas sonde zrobic?
Przeciw:
1. Co do potęgi to zgoda... kto jednakże zabrania nam wpadać tam tak często jak będziemy mieli na to ochotę... ??

2. jak wyżej

3. Dlaczego lepiej mieć to w jednym miejscu ?? Czy to taki wielki problem mieć wyciąnięte do ulubionych 2 linki ?? Poza tym można w TN zrobić jednopostowe FOW z linkiem do naszego kochaniutkiego i własnego nowego FOW... kto bedzie chciał ten kliknie...

4. Emotikony można chyba upgrade'ować ... no nie Mefi ??

Za:
1. Zgoda co do wszystkich punktów... plus

2. Po diabła poprawiać coś co działa... w ciągu niecałego miesiąca (od 4.01 do 1.02. 2004) jest juz podad tysiąc postów i prawie 50 userów, a jak sie dobrze przyjrzeć to i czytelników-gości jest tu sporo. Nowe FOWdziała i żyje. Ludzie dość szybko się "zaaklimatyzowali".

3.Istnieja duże mozliwości aby FOW stało sie platformą nie tylko dla maniaków morza... Jest sporo miejsca na platformie i można by próbować rozwinąć "pokrewne" tematy np związane z historią, wojskami lądowymi, lotnictwem, bronią strzelecką itd itp... Nowa platforma daje np. większe mozliwości niż pl.misc.militaria na Onecie (np. jak www.militaryphotos.net) i z czasem mogłaby ściągnąć sporo więcej userów...

Ja wstrzymałbym się z przeprowadzką... ale oczywiście i tak pójdę za karawaną... :D Poza tym to teraz takie modne... uniezależniać się od "Twoich.Natów.północnoatlantyckich" i tworzyć własną "FOWropejską tożsamość netową". :lol:
Awatar użytkownika
seawolf

hmm, w sumie fdt masz racje......jednak przeze mnie sentymenty troche przemawiaja.

ps. juz jest FOW na TN, dzial wiadomo, hobby.

M.M. juz sie wita :)
Awatar użytkownika
nicpon
Super Kierownik ;-)
Kontakt:

Post autor: nicpon »

hahaha :D

my tu se gadamy a tymczasem...
zobaczcie...
http://forum.twoj.net/index.php?showforum=39
Dr.

W rzeczy samej. Jak Phoenix z popiolow :)
Awatar użytkownika
mcwatt

Post autor: mcwatt »

Ja też byłem na tym pierwszym - jeszcze wtedy Tajemnice Historii. Jako Mort_B. Ale stare czasy.... Szkoda że już nie można tego odzyskać...
Awatar użytkownika
mcwatt

Post autor: mcwatt »

a nawet chyba mam całą analizę Trampka i XYZ o bitwie w cieśninie Duńskiej i Bismarcku. A także o Yamato i parę innych. muszę sprawdzić w domu czy nie skasowałem.
Awatar użytkownika
seawolf

fdt pisze: 3.Istnieja duże mozliwości aby FOW stało sie platformą nie tylko dla maniaków morza... Jest sporo miejsca na platformie i można by próbować rozwinąć "pokrewne" tematy np związane z historią, wojskami lądowymi, lotnictwem, bronią strzelecką itd itp... Nowa platforma daje np. większe mozliwości niż pl.misc.militaria na Onecie (np. jak www.militaryphotos.net) i z czasem mogłaby ściągnąć sporo więcej userów...

Ja wstrzymałbym się z przeprowadzką... ale oczywiście i tak pójdę za karawaną... :D Poza tym to teraz takie modne... uniezależniać się od "Twoich.Natów.północnoatlantyckich" i tworzyć własną "FOWropejską tożsamość netową". :lol:
chcialbys tu zrobic cos na ksztalt TN tylko, ze o tematyce historyczno-militarnej?
fajne perspektywy, tylko czy checi i cierpliwosci starczy?

na razie nie glosujew ankiecie :)
ODPOWIEDZ