Oj grabisz sobie , oj grabiszkarol pisze:Gdyby Kubica jechał francuskim bolidem, to Hamilton mógłby pomarzyć chociaż o widoku jego tylnego spoilera, no ale jak jeździ niemieckim szajsem:lol:

Moderator: nicpon
Tutaj się kategorycznie z Kolegą nie zgodzę. A powód jest oczywisty - Kubica startuje w wyścigach jako polak, polska flaga jest podnoszona na maszt gdy staje na podium zaś Podolski i Klose (tfu!) grają w reprezentacji niemiec i na baczność stają do niemieckiego hymnu. Owszem, nasz kraj niewiele się przyłożył do jego kariery ale jest to spowodowane tym, że nie mamy jakichkolwiek tradycji w sportach motorowych tej klasy (infrastruktura, sprzęt, nauczyciele) a po drugie, i to jest jeden z najmocniejszych argumentów, w tym sporcie liczą się pieniądze, duże pieniądze, które u nas nie jest łatwo znaleźć. Zamiast do Podolskiego i Klose (tfu!) Kubicę raczej bym porównywał do Smolarka, Kamila Wałdocha, Zeyna Alabidyn S-Latef oraz Kevina Okanga-Ajwangdessire_62 pisze:A tak teraz łyżkę dziegciu do tej beczki...
Pewno się wam narażę,ale trudno.
Widzieliście żeby Kubica obnosił sie z np. polską flaga?
On wprost mówi że Polsce nic nie zawdzięcza ,wyjechał do Włoch mając 13 lat,bardziej zależy mu na opinii włoskich kibiców{perspektywa Ferrari?}.Pytanie kim sie bardziej czuje Polakiem czy Włochem,odpowiedz nie jest taka oczywista,vide Klose,Podolski itp{wyjechali w podobnym wieku}
Chyba nie mówisz Karolu o marce, której nazwą jest nazwisko pewnego francuskiego kolaboranta?karol pisze:Gdyby Kubica jechał francuskim bolidem, to Hamilton mógłby pomarzyć chociaż o widoku jego tylnego spoilera, no ale jak jeździ niemieckim szajsem, to i sam sobie winien, tak na marginesie dyskusji o Marszałku.
Grom - ja nie przeniosłem się z PL do UK za pracą, bo w Ojczyźnie miałem takową, która zapewniała mi satysfakcjonujący byt. Serio. I z ręką na sercu piszę, że nic mnie w kierunku UK nie ciągnęło. Los chciał, że będąc w odwiedzinach u Siostry poznałem pewną Pannę i się zakochałemGrom pisze:Wicher!Wicher pisze:Owszem, nasz kraj niewiele się przyłożył do jego kariery
A Ty skąd piszesz jak nie z UK!
Zapytaj sam siebie komu z tych, którzy wyjechali ten kraj przyłożył się do kariery!
Ja Roberta Kubicę w zupełności rozumiem! I powiem nawet więcej, całkowicie popieram jego podejście.
Nie będę pisał jak i co i dlaczego. Tylko jedno - Polska jest jeszcze w dobie głębokiego surrealizmu i bardzo długo z niego nie wyjdzie. To się widzi, to się słyszy i to się czuje.Wicher pisze:Niewiem, może jestem niepoprawnym romantykiem, oderwanym od dzisiejszej rzeczywistości patriotą, ale uważam, że wiele zawdzięczam Polsce jako mojej Ojczyźnie. Owszem, wiele razy zatykało mnie ze złości, przeklinałem, że jest to kraj największych absurdów ale suma sumarum to MÓJ kraj w którym się wychowałem, który dał mi wykształcenie i który nie był dla mnie brutalny gdy wchodziłem w samodzielne życie. I z którego jestem dumny!!
Fakty są takie jakie podajesz,ale zostaje to małe "ale"...Wicher pisze:Tutaj się kategorycznie z Kolegą nie zgodzę. A powód jest oczywisty - Kubica startuje w wyścigach jako polak, polska flaga jest podnoszona na maszt gdy staje na podium zaś Podolski i Klose (tfu!) grają w reprezentacji niemiec i na baczność stają do niemieckiego hymnu.
Mylisz się, Dessire. Na kombinezonie ma polską flagę, w miejscu gdzie wszyscy kierowcy noszą swoje barwy narodowe czyli na pasie (przyjżyj się dobrze nawet zdjęciom z aukcji do której link wstawiłeś). Nigdzie indziej nie ma bo jest to przestrzeń reklamowa. Z tego też powodu np.: Małysz miał małą polską flagę na kasku a nigdzie indziej żadnych symboli narodowych. Na bolidzie nie można mieć barw gdyż są to bolidy teamów producenckich a nie narodowych. Czy usunął napis JPII z kasku - nie wiem.dessire_62 pisze:Proszę zwrócić uwagę na jaki cel przeznaczone będą pieniądze z aukcji za kombinezon,dlaczego beneficjentem jest biskup Sudanu?,a nie np Dziwisz z "rodzinnego"Krakowa?
Dlaczego usunął napis JP II z kasku?
Dlaczego nie ma nigdzie na kombinezonie,kasku,bolidzie polskiego orła,flagi?zabronili mu,czy nie czuje takiej wewnętrznej potrzeby on sam?