Robert Kubica - zdumiewający talent!

czyli hobby, kultura, sztuka, wścieklizna i w ogóle offtopic...

Moderator: nicpon

Awatar użytkownika
Grom

Post autor: Grom »

karol pisze:Gdyby Kubica jechał francuskim bolidem, to Hamilton mógłby pomarzyć chociaż o widoku jego tylnego spoilera, no ale jak jeździ niemieckim szajsem:lol:
Oj grabisz sobie , oj grabisz :lol:
Awatar użytkownika
Wicher

Post autor: Wicher »

dessire_62 pisze:A tak teraz łyżkę dziegciu do tej beczki...
Pewno się wam narażę,ale trudno.

Widzieliście żeby Kubica obnosił sie z np. polską flaga?
On wprost mówi że Polsce nic nie zawdzięcza ,wyjechał do Włoch mając 13 lat,bardziej zależy mu na opinii włoskich kibiców{perspektywa Ferrari?}.Pytanie kim sie bardziej czuje Polakiem czy Włochem,odpowiedz nie jest taka oczywista,vide Klose,Podolski itp{wyjechali w podobnym wieku}
Tutaj się kategorycznie z Kolegą nie zgodzę. A powód jest oczywisty - Kubica startuje w wyścigach jako polak, polska flaga jest podnoszona na maszt gdy staje na podium zaś Podolski i Klose (tfu!) grają w reprezentacji niemiec i na baczność stają do niemieckiego hymnu. Owszem, nasz kraj niewiele się przyłożył do jego kariery ale jest to spowodowane tym, że nie mamy jakichkolwiek tradycji w sportach motorowych tej klasy (infrastruktura, sprzęt, nauczyciele) a po drugie, i to jest jeden z najmocniejszych argumentów, w tym sporcie liczą się pieniądze, duże pieniądze, które u nas nie jest łatwo znaleźć. Zamiast do Podolskiego i Klose (tfu!) Kubicę raczej bym porównywał do Smolarka, Kamila Wałdocha, Zeyna Alabidyn S-Latef oraz Kevina Okanga-Ajwang :D
Za dzień, za dwa, za noc, za trzy choć nie dziś...
Za noc, za dzień doczekasz się, wstanie świt...
Awatar użytkownika
Grom

Wicher pisze:Owszem, nasz kraj niewiele się przyłożył do jego kariery
Wicher!
A Ty skąd piszesz jak nie z UK!
Zapytaj sam siebie komu z tych, którzy wyjechali ten kraj przyłożył się do kariery!
Ja Roberta Kubicę w zupełności rozumiem! I powiem nawet więcej, całkowicie popieram jego podejście.
Awatar użytkownika
Jacek Bernacki

Post autor: Jacek Bernacki »

karol pisze:Gdyby Kubica jechał francuskim bolidem, to Hamilton mógłby pomarzyć chociaż o widoku jego tylnego spoilera, no ale jak jeździ niemieckim szajsem, to i sam sobie winien, tak na marginesie dyskusji o Marszałku. :lol:
Chyba nie mówisz Karolu o marce, której nazwą jest nazwisko pewnego francuskiego kolaboranta? :-)
Co do reszty Twojej wypowiedzi to się zgadzam. :-)
Z francuskich wolę (bo mam) wozy kojarzące się z prezydentem de Gaulle. :P
Co to za ludzie?
Co za różnica ważne, że są!
Awatar użytkownika
Wicher

Grom pisze:
Wicher pisze:Owszem, nasz kraj niewiele się przyłożył do jego kariery
Wicher!
A Ty skąd piszesz jak nie z UK!
Zapytaj sam siebie komu z tych, którzy wyjechali ten kraj przyłożył się do kariery!
Ja Roberta Kubicę w zupełności rozumiem! I powiem nawet więcej, całkowicie popieram jego podejście.
Grom - ja nie przeniosłem się z PL do UK za pracą, bo w Ojczyźnie miałem takową, która zapewniała mi satysfakcjonujący byt. Serio. I z ręką na sercu piszę, że nic mnie w kierunku UK nie ciągnęło. Los chciał, że będąc w odwiedzinach u Siostry poznałem pewną Pannę i się zakochałem :) Ot, cała moja historia. I powiem Ci szczerze, że gdyby nie Ona już by mnie tu nie było...
Niewiem, może jestem niepoprawnym romantykiem, oderwanym od dzisiejszej rzeczywistości patriotą, ale uważam, że wiele zawdzięczam Polsce jako mojej Ojczyźnie. Owszem, wiele razy zatykało mnie ze złości, przeklinałem, że jest to kraj największych absurdów ale suma sumarum to MÓJ kraj w którym się wychowałem, który dał mi wykształcenie i który nie był dla mnie brutalny gdy wchodziłem w samodzielne życie. I z którego jestem dumny!!
A wracając do Roberta, a raczej do Twojego rozumienia tego co kto komu zawdzięcza, podam Ci jeden przykład - Agnieszka Radwańska. Nasza najlepsza i mimo młodego wieku, licząca się w świecie tenisa, zawodniczka. Nigdzie nie wyjechała bo miała bazę, znalazła sponsorów - tenis wszak u nas popularny, szczególeni wśród "elyt" i też osiąga sukcesy. Z Robertem, jak już napisałem, było inaczej - w PL jest tylko jeden (!) asfaltowy tor wyścigowy (w Poznaniu), nie ma żadnego krajowego producenta samochodów lub części do nich, który byłby zainteresowany sponsorowaniem Roberta. To spowodowało, że wyjechał tam gdzie go ktoś zauważył, bo komuś na tym zależało aby go zauważyć, gdyż mógł w późniejszym czasie czerpać z tego profity. A to, że Robert nie "chwali się" na lewo i prawo, że jest polakiem nie jest dla mnie niczym dziwnym. Wszyscy wiedzą skąd pochodzi i jakie barwy narodowe reprezentuje. Zdrowa normalność.
Ostatnio zmieniony 2008-05-26, 23:42 przez Wicher, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Grom

Wicher pisze:Niewiem, może jestem niepoprawnym romantykiem, oderwanym od dzisiejszej rzeczywistości patriotą, ale uważam, że wiele zawdzięczam Polsce jako mojej Ojczyźnie. Owszem, wiele razy zatykało mnie ze złości, przeklinałem, że jest to kraj największych absurdów ale suma sumarum to MÓJ kraj w którym się wychowałem, który dał mi wykształcenie i który nie był dla mnie brutalny gdy wchodziłem w samodzielne życie. I z którego jestem dumny!!
Nie będę pisał jak i co i dlaczego. Tylko jedno - Polska jest jeszcze w dobie głębokiego surrealizmu i bardzo długo z niego nie wyjdzie. To się widzi, to się słyszy i to się czuje.
Awatar użytkownika
Jacek Bernacki

Polska zawsze była w dobie głębokiego surrealizmu.
Trzeba chcieć i umieć w niej żyć.
Co to za ludzie?
Awatar użytkownika
Grom

Jacek Bernacki pisze:Polska zawsze była w dobie głębokiego surrealizmu.
Trzeba chcieć i umieć w niej żyć.
Zdecydowanie wybieram "normalne życie i normalne warunki", na ekstremę jakoś nie mam ochoty. Kraje egoztyczne pozostawiam sobie na wakacje ;)
Awatar użytkownika
Jacek Bernacki

Trzeba być twardym, nie miętkim. :P
Co to za ludzie?
Awatar użytkownika
dessire_62

Post autor: dessire_62 »

Wicher pisze:Tutaj się kategorycznie z Kolegą nie zgodzę. A powód jest oczywisty - Kubica startuje w wyścigach jako polak, polska flaga jest podnoszona na maszt gdy staje na podium zaś Podolski i Klose (tfu!) grają w reprezentacji niemiec i na baczność stają do niemieckiego hymnu.
Fakty są takie jakie podajesz,ale zostaje to małe "ale"...

Proszę zwrócić uwagę na jaki cel przeznaczone będą pieniądze z aukcji za kombinezon,dlaczego beneficjentem jest biskup Sudanu?,a nie np Dziwisz z "rodzinnego"Krakowa?
Dlaczego usunął napis JP II z kasku?
Dlaczego nie ma nigdzie na kombinezonie,kasku,bolidzie polskiego orła,flagi?zabronili mu,czy nie czuje takiej wewnętrznej potrzeby on sam?
Pytań nasuwa się wiele.
http://www.kubica.pl/

Dla jasności sytuacji,oczywiście jest On wspaniałym i utalentowanym kierowcą ,wyćwiczonym-wytrenowanym do perfekcji i w Polsce by tego nie osiągnął.
W grę wchodzą potężne pieniądze,wpływy ludzi którzy dają tą kasę .

ps
Wolę Smolarka od Kubicy,bo on poszedł akurat w druga stronę.
Ebi jak strzeli bramkę to chociaż pocałuje orzełka,w co to inna sprawa.
Pozdrawiam. :lol:
Awatar użytkownika
karol

Post autor: karol »

Osobiście mam wielką frajdę jako kibic F1, że pojawił się następca Schumachera, a jak ich będzie dwóch, to jeszcze lepiej! Bo i Hamilton i Kubica są szokujący po prostu niezależnie od kraju pochodzenia i czynów tych czy innych!
Użytkownik nieaktywny, ale gadatliwy.
Awatar użytkownika
dessire_62

Oczywiście cieszę się ,jako Polak,jak wygrywa Kubica,ale wolę Fellipe Massę.
Jednych się lubi drugich nie,czasem bez powodu. :lol:
Awatar użytkownika
Wicher

dessire_62 pisze:Proszę zwrócić uwagę na jaki cel przeznaczone będą pieniądze z aukcji za kombinezon,dlaczego beneficjentem jest biskup Sudanu?,a nie np Dziwisz z "rodzinnego"Krakowa?
Dlaczego usunął napis JP II z kasku?
Dlaczego nie ma nigdzie na kombinezonie,kasku,bolidzie polskiego orła,flagi?zabronili mu,czy nie czuje takiej wewnętrznej potrzeby on sam?
Mylisz się, Dessire. Na kombinezonie ma polską flagę, w miejscu gdzie wszyscy kierowcy noszą swoje barwy narodowe czyli na pasie (przyjżyj się dobrze nawet zdjęciom z aukcji do której link wstawiłeś). Nigdzie indziej nie ma bo jest to przestrzeń reklamowa. Z tego też powodu np.: Małysz miał małą polską flagę na kasku a nigdzie indziej żadnych symboli narodowych. Na bolidzie nie można mieć barw gdyż są to bolidy teamów producenckich a nie narodowych. Czy usunął napis JPII z kasku - nie wiem.
Co się tyczy adresata zysków z aukcji należałoby spytać Roberta - myślę, że dałby na to logiczną odpowiedź.
Bukowa

Post autor: Bukowa »

Karol napisał: cyt:"Bo i Hamilton i Kubica są szokujący po prostu niezależnie od kraju pochodzenia i czynów tych czy innych" kon.cyt.

Dokładnie tak.. właśnie tak.. :-D
Co nie zmienia faktu, że BMW to "gangsterski" samochód i stracił dla mnie dawno swój niewątpliwy urok. Ale to nie jego wina :lol: tylko "Pruszkowa" i inych takich.... :x
Radzę sie zakochać w starych wersjach Jaguara, tych z końca lat 60-tych :P
Niestety, nie startują w F1 :cry:
Pozdrowienia
Robert
Awatar użytkownika
dessire_62

Flaga jest przyznaje sie nie zauważyłem,chyba dlatego że jakoś tak bardzo nisko :lol: na większości zdjęć jej nie widać z tego powodu.
Ale to jest następny punkt dla mnie{wysokość umiejscowienia}.Wygląda to na odpinany pasek.
Awatar użytkownika
SmokEustachy
Kontakt:

Post autor: SmokEustachy »

dessire_62 pisze:Flaga jest przyznaje sie nie zauważyłem,chyba dlatego że jakoś tak bardzo nisko :lol: na większości zdjęć jej nie widać z tego powodu.
Ale to jest następny punkt dla mnie{wysokość umiejscowienia}.Wygląda to na odpinany pasek.
I to się nazywa polskie piekło, co tu prezentujecie.
ODPOWIEDZ