Reklama czy antyreklama...?

czyli sprawy związane z administracją i działaniem forum...

Moderatorzy: crolick, Marmik

Emden

Post autor: Emden »

Może, ale sporo ludzi mówi że mam spaczone poczucie humoru
Awatar użytkownika
Nala
Kontakt:

Re: Reklama czy antyreklama...?

Post autor: Nala »

seawolf pisze:
Wiem, że część widziała już na IC, ale nie wszyscy tam goszczą/mogą gościć ;).

1. Konradus amatorskim forum o podobnej tematyce? Przecież to forum modelarskie, to jest jego główna tematyka i zawsze myślałem, że w tym temacie to tamci ludzie akurat się znają (no ale ja nie modelarz, może się mylę?)

2. FOW to element witryny Mikesza? Z całym szacunkiem dla MiKo, zawsze myślałem, że FOW powstawało daaawno temu, przy współudziale kilku osób, również MiKo (jeszcze na TN) i chwała im za to. A to, że na stronie www.wojnynamorzu.prv.pl jest link to chyba nic nie znaczy (jest też np. na www.warship.get.net.pl czy stronce pefu, a już nieługo mam nadzieje na mojej :)). Obecnie to FOW jest niejako Nicponia, bo dzięki jego serwerowi i dobroduszności możemy sobie tu ględzić.

MiKo to nie jest agresywna część postu, uwierz. :)

3. "Nie istnieją żadne prawa normalizujące jego (forum) użytkowanie, przez co wypowiadać może się tam każdy, bez względu na wiek czy kwalifikacje" - to jest moim zdaniem zaleta, której IC długo nie osiągnie.

4. Pochwała Smoka? W życiu bym się tego nie spodziewał z ust Nali! Widzę wyraźne postępy ;)

5. Wstawki o przeciętnym wyglądzie - można sobie było darować, liczy się treść, co z resztą było wspomniane i dzięki za to autorowi.

6. Całkiem sporo pochwał, "skarbnica wiedzy", "lepsze niż monografie", nono. Za to również dzięki. (myślę iż każdy forumowicz, nie ważne czy duży czy mały, mądry czy głupi cieszy sie czytając takie coś o "jego" forum, bo w końcu KAŻDY jakąś tam część tych skarbów zamieszcza).

7. Jedyna konkurencja dla IC - Nala to chyba jedyny internauta-shiplover, który widzi tu konkurencje (w złym tego słowa znaczeniu, takie mam odczucia). A sam powtarza, że należy sie łączyć bo jest nas tak mało...

Reasumując, jest to text na + czy na - ?
Wydaję mi się, że jednak na plus i może tylko pomóc, bo zaszkodzić to raczej nic nie może (no bo u nas anarchia, mamy wszystko gdzieś i niczym się nie przejmujemy ;) :lol: ). Tekst taki trochę w "nalowym stylu", ale On tak pisze. ;)
Szkoda, że zabrakło miejsca na wspomnienie o innych kategoriach FOW, a zwłaszcza o English Board, które choć na razie w powijakach to miejmy nadzieje, że się rozwinie.

Jakieś opinie?
Wiem, że część widziała już na IC, ale nie wszyscy tam goszczą/mogą gościć.

- Tak, a ci co nie goszcza nie sa w klubie i nie musza miec wzgladu do tego co wstawiam. Czy ja wyrazilem zgode na to bys prezentowal tu moj skan ?

1. Konradus amatorskim forum o podobnej tematyce? Przecież to forum modelarskie, to jest jego główna tematyka i zawsze myślałem, że w tym temacie to tamci ludzie akurat się znają (no ale ja nie modelarz, może się mylę?)

- Forum modelarskie owszem, posiadajace jednak okretowa grupe dyskusyjna, na ktorej tez notabene kiedys pisalem apropo Big Five cz. 1

2. FOW to element witryny Mikesza? Z całym szacunkiem dla MiKo, zawsze myślałem, że FOW powstawało daaawno temu, przy współudziale kilku osób, również MiKo (jeszcze na TN) i chwała im za to. A to, że na stronie www.wojnynamorzu.prv.pl jest link to chyba nic nie znaczy (jest też np. na www.warship.get.net.pl czy stronce pefu, a już nieługo mam nadzieje na mojej . Obecnie to FOW jest niejako Nicponia, bo dzięki jego serwerowi i dobroduszności możemy sobie tu ględzić.

- Z tego co wiem jest to element strony Miko. Kiedys o tym pisalem inny artykul i Michal nie zaprzeczal. Odnosnik jest jakby co.

3. "Nie istnieją żadne prawa normalizujące jego (forum) użytkowanie, przez co wypowiadać może się tam każdy, bez względu na wiek czy kwalifikacje" - to jest moim zdaniem zaleta, której IC długo nie osiągnie.

- Dodaj nigdy. Wielu uznaje to za wade, nie mysl ze wszyscy sadza jak ty. Zastanawiam sie tylko co ty robisz w IC. IC to klub a nie forum - taka roznica.

4. Pochwała Smoka? W życiu bym się tego nie spodziewał z ust Nali! Widzę wyraźne postępy

- Postepy ? Moim zdaniem zwykly przejaw kultury. Smok czy pisze z sensem czy pisze pierdoly, bardzo aktywnie uczestniczy w dyskusjach i zawsze lub powiedzmy w 90 % na temat. Jest tez bardzo pracowity. Nalezalo mu sie, chocby przez sentyment.

5. Wstawki o przeciętnym wyglądzie - można sobie było darować, liczy się treść, co z resztą było wspomniane i dzięki za to autorowi.

- To ja pisalem art. nie ty. Wlasnie darowalem sobie wstawki. Moglem szerzej opisac konstrukcje tego forum, jak to czesto robie.

7. Jedyna konkurencja dla IC - Nala to chyba jedyny internauta-shiplover, który widzi tu konkurencje (w złym tego słowa znaczeniu, takie mam odczucia). A sam powtarza, że należy sie łączyć bo jest nas tak mało...

- Mowilem juz, ze chodzi o zdrowa konkurencje, nie rywalizacje. gdyby byla to rywalizacja, nie moglbym pisac tego artykulu.

Szkoda, że zabrakło miejsca na wspomnienie o innych kategoriach FOW, a zwłaszcza o English Board, które choć na razie w powijakach to miejmy nadzieje, że się rozwinie.

- A moze mialem wspomniec o temacie PSYHOLE i detalach z nim zwiazanych ? Szczerze mowiac mialem na to wielka ochote. Ale nic straconego. Swoja droga pewien wierszyk, a raczej piosenka godna jest publikacji, bo swiadczy dobitnie o poziomie tego miejsca i inteligencji forumowiczow.

P.S. Kiedy to zalozyliscie dzial E. Board ? Art. pisalem ponad miesiac temu.
Hej, det borde en ande i en flaska hos mej.
Kom hem med mej, jag har en ande som väntar pa dej.
Här bor en ande som väntar pa dej, det bor en ande hos mej.
Gość

Post autor: Gość »

Dalsze kruczki z
http://www.ussiowa.pl/

"14. Na zjazdach klubowych zakazana jest obecność osób nieletnich. Mogą być jednak poczynione odstępstwa od zakazu pod warunkiem że:
a) Przedłożona zostanie pisemna zgoda rodziców lub prawnych opiekunów danego klubowicza.
b) Wraz z danym klubowiczem, na zjazd przybędą jego rodzice lub prawni opiekunowie."

DLA DOROSLYCH TYLKO :-)

Najlepsze

"15. Z forum może być usunięty użytkownik, który:
a) Na przestrzeni ostatnich trzech miesięcy nie korzystał z forum.
b) Pseudonim (nick) użytkownika jest wyrażeniem powszechnie uznanym za obraźliwe lub niezgodne z dobrymi obyczajami.
c) Użytkownik będzie wykorzystywał forum do celów komercyjnych, a w szczególności do przesyłania reklam.
d) Użytkownik w jakikolwiek sposób będzie działał na szkodę "Iron Cats".
e) Użytkownik będzie obrażał innych klubowiczów (oficjalnie lub nieoficjalnie).
f) Użytkownik będzie występował na Forum anonimowo.
g) Użytkownik nie będzie przestrzegał regulaminu.
h) Użytkownik będzie pisywał tylko i wyłącznie w dziale Offtopic.
i) Użytkownik poda fałszywe dane personalne.
j) Użytkownik będzie przekazywał obcym osobom treść rozmów z Forum "Iron Cats" lub dane personalne klubowiczów.
16. Z forum usunięte zostaną posty gdy:
a) Ich treść jest sprzeczna z regulaminem.
b) Posty wstawione są przez osobę anonimową (gość).
c) Posty zawierają zbyt wiele materiału graficznego (np. obrazki formatu tif)."

nalezy sie zwracas do Pana Nala Kierowniku , przez duze "K",
a przez siebie rozne persony dzialajace w organizacji nazywa jak ponizej

"17. Decyzję o usunięciu użytkownika z Forum podejmuje wyłącznie Kierownik "Iron Cats". Pod jego nieobecność decyzę taką podejmuje Starszyzna "Iron Cats", czyli Zastępca Kierownika w porozumieniu z osobą pełniące funkcję Oficera Politycznego i Komisarza UOPIC, po uprzedniej konsultacji z osobą pełniącą funkcję Radcy Prawnego (tylko w wyniku konsultacji wszystkich trzech organów możliwe jest wprowadzenie ustawy w czyn)."

WIELKI BRAT

Reszte tez polecam. Nic dziwnego ze tam sie po imieniu do siebie nie mowia. Pelna konspiracja. ZELAZNE KOTKI. Miauuuu....

AvM
Awatar użytkownika
seawolf

Post autor: seawolf »

Hmm, nie mam siły wypisywać się na dwóch forach, kto chce niech idzie na IC.
Tu tylko jedna sprawa:
"Tak, a ci co nie goszcza nie sa w klubie i nie musza miec wzgladu do tego co wstawiam. Czy ja wyrazilem zgode na to bys prezentowal tu moj skan ?"

Jak już mówiłem na IC, ten skan nie jest Twój, sam zassałem Banderę i wyciąłem co trzeba, choć przyznaję, że skłonił mnie do tego temat na IC.
English FOW istnieje już prawie 2 miesiące.

Btw dla ogółu, już prawie jestem wywalony z IC i pytam się za co?
Za wyrażenie swojego zdania?
Za podziękowania dla autora za jego dobre słowa?
Za ogólną ocenę na plus tego artykółu?
Awatar użytkownika
seawolf

AvM proszę o spokój, bo cięgi zbieram ja!!!
Awatar użytkownika
Nala
Kontakt:

Anonymous pisze:Dalsze kruczki z
http://www.ussiowa.pl/

"14. Na zjazdach klubowych zakazana jest obecność osób nieletnich. Mogą być jednak poczynione odstępstwa od zakazu pod warunkiem że:
a) Przedłożona zostanie pisemna zgoda rodziców lub prawnych opiekunów danego klubowicza.
b) Wraz z danym klubowiczem, na zjazd przybędą jego rodzice lub prawni opiekunowie."

DLA DOROSLYCH TYLKO :-)

Najlepsze

"15. Z forum może być usunięty użytkownik, który:
a) Na przestrzeni ostatnich trzech miesięcy nie korzystał z forum.
b) Pseudonim (nick) użytkownika jest wyrażeniem powszechnie uznanym za obraźliwe lub niezgodne z dobrymi obyczajami.
c) Użytkownik będzie wykorzystywał forum do celów komercyjnych, a w szczególności do przesyłania reklam.
d) Użytkownik w jakikolwiek sposób będzie działał na szkodę "Iron Cats".
e) Użytkownik będzie obrażał innych klubowiczów (oficjalnie lub nieoficjalnie).
f) Użytkownik będzie występował na Forum anonimowo.
g) Użytkownik nie będzie przestrzegał regulaminu.
h) Użytkownik będzie pisywał tylko i wyłącznie w dziale Offtopic.
i) Użytkownik poda fałszywe dane personalne.
j) Użytkownik będzie przekazywał obcym osobom treść rozmów z Forum "Iron Cats" lub dane personalne klubowiczów.
16. Z forum usunięte zostaną posty gdy:
a) Ich treść jest sprzeczna z regulaminem.
b) Posty wstawione są przez osobę anonimową (gość).
c) Posty zawierają zbyt wiele materiału graficznego (np. obrazki formatu tif)."

nalezy sie zwracas do Pana Nala Kierowniku , przez duze "K",
a przez siebie rozne persony dzialajace w organizacji nazywa jak ponizej

"17. Decyzję o usunięciu użytkownika z Forum podejmuje wyłącznie Kierownik "Iron Cats". Pod jego nieobecność decyzę taką podejmuje Starszyzna "Iron Cats", czyli Zastępca Kierownika w porozumieniu z osobą pełniące funkcję Oficera Politycznego i Komisarza UOPIC, po uprzedniej konsultacji z osobą pełniącą funkcję Radcy Prawnego (tylko w wyniku konsultacji wszystkich trzech organów możliwe jest wprowadzenie ustawy w czyn)."

WIELKI BRAT

Reszte tez polecam. Nic dziwnego ze tam sie po imieniu do siebie nie mowia. Pelna konspiracja. ZELAZNE KOTKI. Miauuuu....

AvM
No i gon swego pawia, zalosny czlowieczku.
Awatar użytkownika
Nala
Kontakt:

seawolf pisze:Hmm, nie mam siły wypisywać się na dwóch forach, kto chce niech idzie na IC.
Tu tylko jedna sprawa:
"Tak, a ci co nie goszcza nie sa w klubie i nie musza miec wzgladu do tego co wstawiam. Czy ja wyrazilem zgode na to bys prezentowal tu moj skan ?"

Jak już mówiłem na IC, ten skan nie jest Twój, sam zassałem Banderę i wyciąłem co trzeba, choć przyznaję, że skłonił mnie do tego temat na IC.

Wywalony ? :-o
Awatar użytkownika
seawolf

Nala pisze:
seawolf pisze:Hmm, nie mam siły wypisywać się na dwóch forach, kto chce niech idzie na IC.
Tu tylko jedna sprawa:

No już nie, tylko jak się gada na 2 forach to nie idzie się porozumieć :)
Po wszystkiemu już - jak mawia Daniec ;)

Ale i tak chciałbym poznać opinię innych o artykule. Opinię nie pyskówkę!
Awatar użytkownika
Nala
Kontakt:

seawolf pisze:
Nala pisze:
Tu tylko jedna sprawa:

No już nie, tylko jak się gada na 2 forach to nie idzie się porozumieć :)
Po wszystkiemu już - jak mawia Daniec ;)

Ale i tak chciałbym poznać opinię innych o artykule. Opinię nie pyskówkę!
Wiem co ty chciales, ale ja wiedzialem jak bedzie. Wlasnie masz tu popis inteligencji uczestnikow FOW.
Awatar użytkownika
fdt

Post autor: fdt »

Ani reklama ani antyreklama... to raczej autoreklama. Tekst jest niby o FOW, ale... jako o "jedynej realnej" konkurencji :shock: dla IC czyli "specjalistycznej okrętowej witryny internetowej posiadającej forum z prawdziwego zdarzenia" .... "mowa tu oczywiście (rzeczywiście jest to tak oczywiste?)".

Jak dla mnie ten tekst w "Banderze" to przegięcie. Nie tobie Nala wystawiać tu publicznie laurki i świadectwa moralności...
Awatar użytkownika
Nala
Kontakt:

fdt pisze:Ani reklama ani antyreklama... to raczej autoreklama. Tekst jest niby o FOW, ale... jako o "jedynej realnej" konkurencji :shock: dla IC czyli "specjalistycznej okrętowej witryny internetowej posiadającej forum z prawdziwego zdarzenia" .... "mowa tu oczywiście (rzeczywiście jest to tak oczywiste?)".

Jak dla mnie ten tekst w "Banderze" to przegięcie. Nie tobie Nala wystawiać tu publicznie laurki i świadectwa moralności...
Co ty powiesz... zabron mi. Kup sobie manekin, bedziesz nim rzadzil :P
Autoreklamy tu nie ma, bo byl juz opis mojej strony w Banderze i nie ja go pisalem. Teraz tylko napomnialem ze wzgledu na calosc tekstu. Skoro jestesmy przy danym temacie to do konca.

Faktem jest, ze ten artykul mial byc z zalozenia symbolem pojednania, reka moja wyciagnieta w kierunku FOW. Jak zwykle przecenilem inteligencje co niektorych tutaj... :-/ Tylko zawisc, belkot i pseudo-umoralnianie. A moze to brak kobiety ? :x
Awatar użytkownika
fdt

Nala pisze:
fdt pisze:Ani reklama ani antyreklama... to raczej autoreklama. Tekst jest niby o FOW, ale... jako o "jedynej realnej" konkurencji :shock: dla IC czyli "specjalistycznej okrętowej witryny internetowej posiadającej forum z prawdziwego zdarzenia" .... "mowa tu oczywiście (rzeczywiście jest to tak oczywiste?)".

Autoreklamy tu nie ma, bo byl juz opis mojej strony w Banderze i nie ja go pisalem. Teraz tylko napomnialem ze wzgledu na calosc tekstu. Skoro jestesmy przy danym temacie to do konca.
:brawo:
Awatar użytkownika
Nala
Kontakt:

fdt pisze:
Nala pisze:

:brawo:
a jednak koncowka gdzies sie uciela... Powtorze:

Faktem jest, ze ten artykul mial byc z zalozenia symbolem pojednania, reka moja wyciagnieta w kierunku FOW. Jak zwykle przecenilem inteligencje co niektorych tutaj... :-/ Tylko zawisc, belkot i pseudo-umoralnianie. A moze to brak kobiety ?
Awatar użytkownika
fdt

Nala pisze:Faktem jest, ze ten artykul mial byc z zalozenia symbolem pojednania, reka moja wyciagnieta w kierunku FOW. Jak zwykle przecenilem inteligencje co niektorych tutaj... :-/ Tylko zawisc, belkot i pseudo-umoralnianie. A moze to brak kobiety ? :x
:brawo: :brawo:
Awatar użytkownika
Boruta
Kontakt:

Post autor: Boruta »

Musze przyznac ze jestem zaskoczony wypowiedziami w tym temacie. Nie znam genezy konfliktu miedzy niektorymi osobami, wiec nie chce tutaj popierac kogos a przeciw komus innemu sie wypowiadac, tym niemniej widzialem jakis czas temu bardzo napastliwe wypowiedzi pod adresem Nali, wrecz chamskie. Pomimo to ten zareklamowal FOW. I nie jest tutaj wazne co napisal (choc sam z paroma sformulowaniami moglbym sie nie zgodzic), lecz fakt ze napisal. Nawet gdyby w artkule odsadzil to forum od czci i wiary (czego nie uczynil) to juz sam fakt wymienienia go zainteresowalby wielu czytelnikow ktozy zechcieliby sie na wlasne oczy przekonac jak to wyglada. Ja sam tematyke marynistyczna traktuje w kategoriach rozrywki, tym czym sie zajmuje na codzien sa sztuki walki. I gwarantuje Wam ze predzej paru internetowych "wojownikow" zobaczy wlasne ucho bez pomocy lustra niz jakakolwiek wzmianke o ich forach w pismie o sztukach walki ktorego jestem wspolautorem.
"Dobro i zło nie istnieją, tak jak życie i śmierć. Jest tylko działanie. Walka"
- baron von Ungern-Sternberg, d-ca Azjatyckiej Dywizji Konnej
Awatar użytkownika
Nala
Kontakt:

aaa fakt, wycialem jeszcze jedno zdanie z art. Bylo o administracji. Zdaje sie cos takiego kilku administratorow, czyli zadnego administratora :-D W sumie jaki normalny administrator dopuscilby do takich pyskowek na tematycznym forum. Nawet na forach XXX jest jakis porzadek :x
ODPOWIEDZ