polecam lustro canona 450 d jako jedyne na karty sd

a rozbudujesz je z czasem

pozdrawiam
Moderator: nicpon
OOOOOOO............. chcesz wpedzic kolege w kosztaAdam pisze:A co złego jest w kartach CF powszechnie spotykanych w lustrzankach?
Poza tym jeśli już lustrzanka, to raczej trzeba wybierać w pierwszej kolejności obiektyw, bo "puszka" którą się przykręca do niego tak a prawdę ma drugorzędne znaczenie (pomijając zawodowców, oczywiście).
W praktyce ani gorsze ani lepsze, xD są po prostu droższe.seawolf pisze:Oraz czy karty xD są dużo gorsze od SD?
.Wiedziałem, że Fuji S8100fd osiągnie dobry wynik, tylko kurde.... nie podoba mi się on, tak po prostu fizycznie :D
Szczerze?...nie wziął bym żadnego z nich...bo są przewartościowane, większość opcji albo nie do wykorzystania, albo przesadzona...no i cenowo są bez sensu.seawolf pisze:Witam,
zrobiłem sobie takie porównanie http://www.icpnet.pl/~barszcz/Zeszyt1.xls
Przyznawane przeze mnie pkt. w niebieskich kolumnach. Być może jakiś zawodnik jeszcze tu przybędzie.
I czy ktoś mógłby powiedzieć jaka jest różnica między stabilizacją mechaniczną a optyczną? Oraz czy karty xD są dużo gorsze od SD?
Wiedziałem, że Fuji S8100fd osiągnie dobry wynik, tylko kurde.... nie podoba mi się on, tak po prostu fizycznie.
Jeśli ktoś zechciałby skomentować słuszność (lub nie) moich wyliczeń, to porównam zdjęcia dwóch zwycięzców i pewnie tak dokonam wyboru
Kiedyś pytam osobę(mężczyzna) świeżo poznaną na weselu znajomych - ile zapłacił za samochód? Ten się rozgląda bo w pobliżu żona się kręci i do mnie na ucho: "12 tysięcy, ale cicho bo zona myśli że 8."seawolf pisze:Canon SX 10 IS![]()
Wyszło drożej niż zamierzałem, ale żona nie wie więc luz, rozmyje kwotę w innych wydatkach.
Zakupu dokonałem wczoraj wieczorem, więc nawet czasu za bardzo nie miałem, żeby posiedzieć nad nim. Na pierwszy rzut oka jestem bardzo zadowolony. W ręku trzyma się go dobrze, podoba mi się, że jest dość ciężki. Kilka fotek strzeliłem ale w domu, przy świetle od lampy, monitora komputera itd. i najczęściej na trybach oferowanych przez aparat więc nie ma co pokazywać. Teraz czytanie i nauka, zaraz spadam do empiku po książeczkę (i MSiO).
Dziękuję wszystkim za pomoc, rady, porady, odradzanie, namawianie i narzekanie (tu jak i na PM). Do zakupu tego Canona przekonał mnie ostatecznie ten test http://www.dpreview.com/reviews/q109superzoomgroup/
Ps. A jeśli wciągnę się bardzo w focenie, to lustro wcześniej czy później i tak padnie
Gratuluję wyboru!seawolf pisze:Canon SX 10 IS![]()
Wyszło drożej niż zamierzałem, ale żona nie wie więc luz, rozmyje kwotę w innych wydatkach.
Zakupu dokonałem wczoraj wieczorem, więc nawet czasu za bardzo nie miałem, żeby posiedzieć nad nim. Na pierwszy rzut oka jestem bardzo zadowolony. W ręku trzyma się go dobrze, podoba mi się, że jest dość ciężki. Kilka fotek strzeliłem ale w domu, przy świetle od lampy, monitora komputera itd. i najczęściej na trybach oferowanych przez aparat więc nie ma co pokazywać. Teraz czytanie i nauka, zaraz spadam do empiku po książeczkę (i MSiO).
Dziękuję wszystkim za pomoc, rady, porady, odradzanie, namawianie i narzekanie (tu jak i na PM). Do zakupu tego Canona przekonał mnie ostatecznie ten test http://www.dpreview.com/reviews/q109superzoomgroup/
Ps. A jeśli wciągnę się bardzo w focenie, to lustro wcześniej czy później i tak padnie