Tadaaaam ! ! !

Dokumenty, książki, artykuły prasowe, internetowe, ikonografia, filmy...

Moderatorzy: crolick, Marmik

I jak...?

extra www, od dziś jest moją startową stroną
1
3%
ładna, ciekawie się zapowiada
25
83%
na bezrybiu i rak ryba (czyli może być...)
3
10%
widziałem lepsze, mało ciekawa
1
3%
Seawolf, wyjazd z tym badziewiem! ! !
0
Brak głosów

Liczba głosów: 30

Awatar użytkownika
RyszardL

Post autor: RyszardL »

Seawolf, popraw przy danych "Scharnhorsta" pozycję w nawiasie dotyczącą uzbrojenia.
Jest 8x210 L/40 (4xII, 4xI), co wskazywać może, że okręt miał 12 dział tego kalibru.
Chyba powinno być (2xII, 4xI).

Pozdrawiam
Ryszard
UWAGA!
Od 2024 konto prowadzone przez Żonę RyszardaL (Małgorzatę).

====================

http://www.flotyllerzeczne.aq.pl/
http://www.biuletyn2008.republika.pl
"Demokracja to najgorszy z ustrojów - rządy hien nad osłami" Arystoteles
Awatar użytkownika
seawolf

Post autor: seawolf »

Ryszard, już poprawione (tzn bedzie jutro jak wstane :D ), dzięki za zaznaczenie błędu!

Na wszelką pomoc jestem otwarty, jeśli ktoś ma coś w miare dobrego i nie ma co z tym zrobić, to ślijcie ( seawolf83@o2.pl )...

Idę spać, to była ciężka noc -.-
Awatar użytkownika
seawolf

Dodałem trochę kolorów :D
Na razie jest to wersja ostateczna...(nie zalecam rozdzielczości 800x600)

:-D
karolk

Post autor: karolk »

ładna stronka, osobiście uzywam rodzielczości 800x600 i nigdy nie zamierzałem knocić najlepszej rozdzielczości w historii, zreszta wiekszość moich znajomych nie zuznaje też wyższych rozdzielczości ze wzgledów choćby zdrowotnych (odświeżanie, wielkość ikon, etc) :)
szkoda, że aytor modemowców nie specjalnie lubi, ale stronak dla ludzi na szerokopasmowych dostępach jest trendy :-D
odnośnie jadowitych maili, strona wyraźnie deklaruje, że jest hobbystyczna, więc dajmy sobie spokój z zagadnieniami o przestarzałych i niezyciowych sposobach postępowania ala pewien koncern patentujący nawet donkey-a
technicznie rzecz biorąc, na mojej rodzielczości oglądam tylko fragment tego dzieła, gdyż nieprzewijane ramki uniemożliwiają mi zaglądnięcie do zakamarków, a w trakcie surfowania zmiana rozdzielczości przy otwartych kilku oknach to samobójstwo... :)
Awatar użytkownika
seawolf

Może coś tam, kiedyś porobię, żeby lepiej było dla małej rozdzielczości... :-D

ALE ALE !
jest inny problem! Co trzeba zrobić żeby strona była znajdowana w google??? Keywordy już są. Trzeba stronę gdzieś zarejestrować? Pomóżcie... :?
Gość

Post autor: Gość »

musisz stronę zgłaszać do wyszukiwarek , wp.pl onet interia i inne jak znajde adres to podam Ci stronkę na której zgłaszałem swoją stronę rejestruje odrazy w kilkudziesięciu wyszukiwarkach

janik41
Awatar użytkownika
janik41
Kontakt:

Post autor: janik41 »

szybko znalazłem http://www.amm.net.pl/polskie_katalogi_ ... towych.htm

tam wszystkiego się dowiesz .

pozdrawiam
karolk

hmm, błędziki wychwytuję, tylko bez obrazy :)
na podstronie opisującej czas budowy podana jest stocznia-budowniczy KGV, Vikers-Armstrong, czy nie powinno być Vickers?
karolk

no i przeczytałem, czekając na spotkanie, teraz mogę powiedzieć jakie mam wrażenia;
strona poprawna, treści stosunkowo niewiele, na kwadrans uważnego czytania, może 25 minut, opinie prezentowane kontrowersyjne, bo na przykład stwierdzenie, co stałoby się podczas spotkania Yamato z Iowa uważam za kontrowersję kontrolowaną, życzę wytrwałości, bo zamiary jak widzę są spore :)
Awatar użytkownika
seawolf

Janik, dzięki za link. Długo się czeka na wpis w wyszukiwarkę lub katalog?

Karol, ofkors, że Vickers, literówka :lol:

Mało treści na razie....mam nadzieję :D

Yamato-Iowa - nigdzie nie pisałem co by się stało podczas spotkania. Nie widzę w podpisie foty żadnych kontrowersji...
karolk

wiesz seawolf z całym szacunkiem dla nali i otoczenia zafascynowanego pancernikami typu Iowa, nie wydaje mi się, żeby przetrzymały trafienia 1,5 tonowych pocisków Yamato i Musashi, tym bardziej, że same dysponowały czymś lżejszym o 1/3 do odpowiedzi... :) dlatego dyskusje są jak najbardziej jałowe i naciągane jak Janukowicz na Ukrainie :wink:
shigure

Post autor: shigure »

Oj Karol oddaj sprawiedliwość i wolność wypowiedzi - nie można nikomu zabronić napisania czegoś - potem najwyżej bierze się to na "tapetę" na forum i dyskutuje ...
Krytyka i rady wspaniała rzecz - trzeba tylko to odpowiednio wykorzystać potem. :piwko: dla wszystkich aby ostudzić ewentualne zatargi a przekształcić je w miłą pogawędkę ...
shigure

... tak na marginesie ja również stawiam na Yamato i to nie tylko z tzw.sympatii
karolk

uscislam tylko wypowiedzi kolegi, bo lubię jasne sytuacje, to nie czepiactwo. Cały konflikt z nala spowodowany jest niezwykle wysokimi ocenami przez niego danymi Iowa-class, ale nie oznacza to, że jego zamilkniecie jest dobre, bo jednak potrafił bardzo ożywić dyskusję... :)
shigure

Masz rację - Nali trzeba oddać sprawiedliwość ponieważ nie dość że ożywiał to stając murem za Iowa pozwalał na świeże spojrzenie i inne poglądy na pewne tematy.
Czy zauważyłeś iż od kiedy nie ma Nali to i Smok przestał zionąć ogniem ?.
Awatar użytkownika
RyszardL

Post autor: RyszardL »

Najgorsze jest to, że można tylko spekulować na temat wartości "Iowy" i całej serii tego typu. Z bardzo prostego powodu. Te okręty nigdy nie odniosły takich uszkodzeń, które dawałyby podstawę do ocen.
Co innego wcześniejsze, jak "South Dakota" czy "North Carolina". Oba doznały uszkodzeń w walce, ale my się nimi nie zajmujemy. Może dlatego, że informacje są okrojone lub niedostępne, albo spowodował to zachwyt Nali nad "Iową", co wzbudza uzasadnione wątpliwości.

Ja też stawiam na "Yamato", bo dziwne mi się wydaje, że niedopuszczono do spotkania morskiego mimo tak widocznej przewagi w pancernikach, a wykorzystano samoloty.

Pozdrawiam
Ryszard
UWAGA!
Od 2024 konto prowadzone przez Żonę RyszardaL (Małgorzatę).

====================

http://www.flotyllerzeczne.aq.pl/
http://www.biuletyn2008.republika.pl
"Demokracja to najgorszy z ustrojów - rządy hien nad osłami" Arystoteles
ODPOWIEDZ