- Plany modelarskie amerykańskiego ciężkiego krążownika USS "VINCENNES" wg. stanu na 1942 rok. Część 1. Autor: Grzegorz Nowak
- Plany modelarskie w skali 1:400 japońskiego krążownika "Adzuma"
- Opis, plany i grafikę 3D japońskiego podwójnego i potrójnego działka 25 mm
- Relacja z budowy modelu RC "Smit Rotterdam"
- Wykonywanie zdjęć mikromodeli. Autor: Jim Baumann
- 21 cz. cyklu "Flagi, bandery, proporce"
- Jak Gustlik MINTOKUREM klajstrował, czyli co czym do czego kleić należałoby cz. 4
- IPMS Scale ModelWorld Telford 2009 - reportaż i reflekcje.
A w katalogu na I półrocze także:
-Madagaskar 1942, Dyskanta,
-Lissa 1866, Olendra,
-Zatopić ich okręty! Wojna brytyjsko-francuska 1940, David Wragg,
-Niemiecka piechota morska 1938–1945, Jorg Benz
-USS Scorpion zatonął. Świat na krawędzi wojny, Kenneth Sewell, Jerome Preisler
Ostatnio zmieniony 2010-01-29, 08:40 przez Seba, łącznie zmieniany 1 raz.
Proszę 15 minut klęczeć na grochu! Zaświadczenie podpisane przez małżonkę (lub innego członka rodziny) proszę zeskanować i zamieścić na forum!!!
Czy są jakieś zmiany w stosunku do poprzedniego wydania?
Nie planuję. Co najwyżej drobne poprawki. Z tym wznowieniem to w ogóle było pełne zaskoczenie - sprawa wyszła przy okazji złożenia wydawnictwu propozycji książki o bitwie pod Czesmą i kampanii śródziemnomorskiej 1770-1774 (wyjdzie w drugiej połowie roku - tak przynajmniej jestem zapewniany przez Bellonę). Więc nawet za bardzo nie było czasu aby coś poprawić, zmienić lub uzupełnić.
Nie planuję. Co najwyżej drobne poprawki. Z tym wznowieniem to w ogóle było pełne zaskoczenie - sprawa wyszła przy okazji złożenia wydawnictwu propozycji książki o bitwie pod Czesmą i kampanii śródziemnomorskiej 1770-1774 (wyjdzie w drugiej połowie roku - tak przynajmniej jestem zapewniany przez Bellonę). Więc nawet za bardzo nie było czasu aby coś poprawić, zmienić lub uzupełnić.
Oby nie było to takie wznowienie, jak "Obertyn 1531" czy kilka innych - ksero/skan(!) z zachowanego gdzieś egzemplarza książki, razem z naniesionymi ołówkiem przez nie wiadomo kogo uwagami i dopiskami!
Oby nie było to takie wznowienie, jak "Obertyn 1531" czy kilka innych - ksero/skan(!) z zachowanego gdzieś egzemplarza książki, razem z naniesionymi ołówkiem przez nie wiadomo kogo uwagami i dopiskami!
Sam nie wiem... Prosili mnie o egzemplarz książki. Co prawda z powodu mapek i zdjęć ale... Mam nadzieję, że tak nie będzie (podobno tekst mają).
Pytanie do Napoleona. Czy już wiadomo kiedy będzie wydana książka o wojnie rosyjsko-japońskiej? Mówię o tej polskiej wersji książki.
Powiem tak:
- Książka wydawana przez PAU w Krakowie (4 razy wieksza objętość, te same aneksy i mapki, bez ilustracji, więcej przypisów) jest na etapie robienia indeksu i powinna ukazać się na wiosnę (nakład coś koło 300 egz.)
- książka będąca polska wersją książki w j.angielskim jest na etapie dopracowywania (będzie trochę większa objętość, może małe zmiany w ilustracjach) ale kiedy się ukaże to nie wiem - mam nadzieję, że jeszcze w tym roku.