Ja jeszcze raz wziąłem "Mazura" na widelec. Wszystko przez Crolicka, bo wspomniał o wersji z jednym kominem.
De Villares spytał o rysowanie. Ja robię w Corelu. Od razu obrabia temat na gotowo, produkując format JPG lub GIF w zalezności od potrzeb.
Nie wiem, czy był projekt kanonierki "Komendant Piłsudski" z działem 100 mm.
Waldku, co z tym kominem na "Gdyni".
UWAGA! Od 2024 konto prowadzone przez Żonę RyszardaL (Małgorzatę).
Ryszardzie, jestem pełen podziwu dla wszystkich Twoich rysunków. Ja mam do zrobienia cztery okręty w czerni i bieli, a już dostaję skrętu kiszek. Chętnie zamieniłbym się z Tobą talentem na dwa, trzy dni .
RyszardL pisze:Nie wiem, czy był projekt kanonierki "Komendant Piłsudski" z działem 100 mm.
Z tego co pamiętam to nie tylko projekt. Armata przez krótki okres stała na pokładzie. Potem powędrowała do XI baterii nadbrzeżnej.
Ostatnio zmieniony 2007-08-30, 16:37 przez Marmik, łącznie zmieniany 1 raz.
To co dla innych jest brzegiem morza, dla marynarza jest brzegiem lądu.
Marmik pisze:Ryszardzie, jestem pełen podziwu dla wszystkich Twoich rysunków. Ja mam do zrobienia cztery okręty w czerni i bieli, a już dostaję skrętu kiszek. Chętnie zamieniłbym się z Tobą talentem na dwa, trzy dni .
A jakie to okręty ?
W czerni i bieli tak źle się nie robi
co do kamuflaży "Burzy" z jej okresu w konwojach atlantyckich to są to oryginalne kolory. Podajże dwa lata temu widziałem "Błyskawicę" z podobnym malowaniem, myślę że M. Twardowski mógłby się wypowiedzieć.
Marmik ma rację!
Armata była ustawiona na rufie w połowie lat dwudziestych. niestety była za ciężka i przeniesiono ją na ląd.
Jeśli nie da rady z kanonierką to może wykonasz rysunek pierwszych polskich trałowców typu FM?
Tak mało się mówi o tych pracowitych okrętach. pozdrawiam.
PS. Mazur piękny;)
Jaro pisze:Marmik ma rację!
Armata była ustawiona na rufie w połowie lat dwudziestych. niestety była za ciężka i przeniesiono ją na ląd.
Jeśli nie da rady z kanonierką to może wykonasz rysunek pierwszych polskich trałowców typu FM?
Tak mało się mówi o tych pracowitych okrętach. pozdrawiam.
PS. Mazur piękny;)
Bardzo chętnie narysuję trałowiec typu FM, ale potrzebuję dobry rysunek na podkładkę i wtedy nie będzie problemu.
To, co mam nie bardzo się nadaje, bo będą ogromne trudności z podstawowymi detalami.
RyszardL pisze:De Villares spytał o rysowanie. Ja robię w Corelu. Od razu obrabia temat na gotowo, produkując format JPG lub GIF w zalezności od potrzeb.