http://imajr.com/Original.aspx?Id=dsc00181-m-932736

A ten Fin jaki brzydki
http://i263.photobucket.com/albums/ii13 ... 1206747329
Od dłuższego czasu już tylko unosi się na wodzie...dessire_62 pisze:Blizniak Orła,pływa czy nie? Bo coś niewyrażnie wygląda.
Większą wartość? A cóż to właściwie znaczy "większa wartość"?Wicher pisze:Stanowiłyby, moim zdaniem, większą wartość niż jeden Gawron.
Zgadza się. W 2005 planowano wydać €50 mln (wg innych źródeł z 2006 €20 mln, a w 2007 już tylko €12 mln - skąd to znamyMarmik pisze:Z tego co słyszałem od Rumunów to okręt jest do remontu głównego, baterie akumulatorów do wymiany. Kasy nie ma i nie będzie, bo poszła na 22-ki i one są priorytetem (a są one jak na razie hmmm... dość słabo uzbrojone). Na ile jest to zgodne z prawdą, nie wiem.
Oskar daj spokójpothkan pisze:2) Trzy to więcej niż jeden.
Przesadzasz - kategoria jest ta sama (okręt bojowy), ino skala inna.crolick pisze:Przecież to są zupełnie różne okręty - tak jakby porównywać malucha z samochodem dostawczym - nie ta kategoria...
No właśnie o to mi chodzicrolick pisze:Choć nie powiem 6 ORKANÓW z RBSami to by było coś...
Zakładam, że to taki mały żart z Twojej strony.pothkan pisze:Przesadzasz - kategoria jest ta sama (okręt bojowy), ino skala inna.crolick pisze:Przecież to są zupełnie różne okręty - tak jakby porównywać malucha z samochodem dostawczym - nie ta kategoria...
Oficjalnie to do niedawna powinien być ścigacz rakietowy. W Polsce z reguły jeden dokument nie nadąża za drugim.pothkan pisze:Poza tym nie podoba mi się nazywanie Orkanów "kutrami rakietowymi". Rozmiarowo to przecież coś pomiędzy kutrem a korwetą... chyba najlepsze jest określenie formalne - czyli Mały Okręt Rakietowy.
Ścigacze rulez.Marmik pisze:Zakładam, że to taki mały żart z Twojej strony.pothkan pisze:Przesadzasz - kategoria jest ta sama (okręt bojowy), ino skala inna.crolick pisze:Przecież to są zupełnie różne okręty - tak jakby porównywać malucha z samochodem dostawczym - nie ta kategoria...
Oficjalnie to do niedawna powinien być ścigacz rakietowy. W Polsce z reguły jeden dokument nie nadąża za drugim.pothkan pisze:Poza tym nie podoba mi się nazywanie Orkanów "kutrami rakietowymi". Rozmiarowo to przecież coś pomiędzy kutrem a korwetą... chyba najlepsze jest określenie formalne - czyli Mały Okręt Rakietowy.
Ciekawe czy niektórzy tu obecni potrafią liczyć?SmokEustachy pisze:Lepszy ścigacz na wodzie niż korweta na papierze.