Odpowiedzi na wszystkie następne pytania
Jako li i tylko amator, ale bardzo wiele wynoszący z rzeczowych dyskusji prowadzonych na FOW proszę PT Panów o ponowne rozważenie swojego odejścia. Jesteście naprawdę dla tego miejsca bardzo ważni.
Leszek Masierak
(Po raz pierwszy ujawniam swoje dane na forum. Ale wydaje mi się, że anonimowość w tym wypadku nie ma zastosowania. Nie, żeby moje nazwisko cokolwiek Panom mówiło. Ot, tak, dla ludzkiej przyzwoitości).
Leszek Masierak
(Po raz pierwszy ujawniam swoje dane na forum. Ale wydaje mi się, że anonimowość w tym wypadku nie ma zastosowania. Nie, żeby moje nazwisko cokolwiek Panom mówiło. Ot, tak, dla ludzkiej przyzwoitości).
Głupota nie boli...ale męczy bliźnich
Panie Krzysztofie,
Ponieważ to pośrednio za mają przyczyną chce Pan zrezygnować z pisania pięknych postów jest mi z tego powodu niezmiernie przykro.
Bardzo bym chciał, aby pozostał Pan na FOW jednak rozumiem Pańskie postanowienie - szanuję Pańską prostolinijność i mocne trzymanie się przyjętych zasad. Bardzo mało teraz takich ludzi, a szkoda. Jedyne o co proszę to o kontynuowanie swojej pisarskiej działalności online. Jeśli nie na FOW, to na jakimś innym forum (a widzę, że chętni już są). Byłaby to nieoceniona strata, gdyby zaprzestał Pan pisać, a internauci utarciliby z Panem bezpośredni kontakt.
Serdecznie pozdrawiam
Ponieważ to pośrednio za mają przyczyną chce Pan zrezygnować z pisania pięknych postów jest mi z tego powodu niezmiernie przykro.
Bardzo bym chciał, aby pozostał Pan na FOW jednak rozumiem Pańskie postanowienie - szanuję Pańską prostolinijność i mocne trzymanie się przyjętych zasad. Bardzo mało teraz takich ludzi, a szkoda. Jedyne o co proszę to o kontynuowanie swojej pisarskiej działalności online. Jeśli nie na FOW, to na jakimś innym forum (a widzę, że chętni już są). Byłaby to nieoceniona strata, gdyby zaprzestał Pan pisać, a internauci utarciliby z Panem bezpośredni kontakt.
Serdecznie pozdrawiam
- de Villars
- Kontakt:
Teraz jest przykro, kiedyśmy wszyscy ponieśli tę stratę? (zresztą nie tylko tę, bo zdegustowanych sytuacją niezrozumiałej tolerancji administracji dla twórczości Ksenofonta jest dużo więcej...) Trzeba było się zastanawiać wcześniej, kiedy tolerowało się wyczyny Ksenofonta. Bez Krzysztofa Gerlacha w zasadzie nie będzie po co zaglądać na FOW częściej niż raz na miesiąc. Obawiam się, że bezsensowne i uporczywe tolerowanie jednego tylko użytkownika forum, wbrew powszechnej opinii niemal całej reszty, to początek końca tego forum.
Si vis pacem, para bellum
http://springsharp.blogspot.com/
Dopiero teraz trafiłem na ten temat i choć nie za bardzo wiem w czym rzecz pozwolę sobie zaapelować do pana Gerlacha aby zastanowił się nad swą decyzją. Zdążyłem się już zorientować, że wyznaje Pan dość jasne zasady według których Pan postępuje, tym niemniej prosiłbym jeszcze raz przeanalizować czy warto odchodzić z forum. Oczywiście ze względu na jego użytkowników (Pan zapewne doskonale da sobie radę bez forum). Piszę to może trochę egoistycznie, ale bezpośredni kontakt mailowy z panem nie zastąpi forum! Na forum pojawiają się bowiem tematy które człowiekowi do głowy nie przychodzą a są użyteczne. W bezpośrednim kontakcie mogę zaś co najwyżej rozwiązywać z Pana pomocą bieżące wątpliwości i problemy. Pisząc to i owo dość często sięgam do pana postów na forum - dodam, postów, które nie są odpowiedziami na moje pytania! Myślę, że wielu robi to samo. Pomijam przy tym przyjemność ich "bezinteresownego" czytania, co jest jednak równie istotne.
Reasumując, gdyby odszedł Pan z forum to fatalnie by się stało! Ze szkodą dla wszystkich. Jest tu już Pan bowiem prawdziwą istytucją - dodajmy niezastąpioną! Więc proszę to przemyśleć. Będę Panu za to bardzo wdzięczny!!!
Reasumując, gdyby odszedł Pan z forum to fatalnie by się stało! Ze szkodą dla wszystkich. Jest tu już Pan bowiem prawdziwą istytucją - dodajmy niezastąpioną! Więc proszę to przemyśleć. Będę Panu za to bardzo wdzięczny!!!
- de Villars
- Kontakt:
Też do pewnego momentu nie wiedziałem o co chodzi, ale w końcu przeczytałem wątek "nowy artykuł xeno" (którego dotąd nawet nie otwierałem, bo kwestie lotnicze na forum OW mnie nie interesują) i normalnie zdębiałem..
Zresztą, kwestia nie tyczy się tylko Krzysztofa Gerlacha, ale i kilku innych znakomitych użytkowników - http://fow.aplus.pl/forum/viewtopic.php?t=5839&start=48 Analogie do wysychającego bajora i cuchnącego łajna są aż nadto trafne, niestety. Szkoda tylko, że włodarze forum tego nie raczą dostrzegać. Obawiam się że na naszych oczach dokonuje się zarżnięcie tego forum w imię interesu jednej osoby.
Być może wyjściem było by założenie jakiejś alternatywy dla FOW, bo na powstającym na naszych oczach w kadłubowym kształcie forum, nie za bardzo będzie czego szukać..
Zresztą, kwestia nie tyczy się tylko Krzysztofa Gerlacha, ale i kilku innych znakomitych użytkowników - http://fow.aplus.pl/forum/viewtopic.php?t=5839&start=48 Analogie do wysychającego bajora i cuchnącego łajna są aż nadto trafne, niestety. Szkoda tylko, że włodarze forum tego nie raczą dostrzegać. Obawiam się że na naszych oczach dokonuje się zarżnięcie tego forum w imię interesu jednej osoby.
Być może wyjściem było by założenie jakiejś alternatywy dla FOW, bo na powstającym na naszych oczach w kadłubowym kształcie forum, nie za bardzo będzie czego szukać..
Si vis pacem, para bellum
Napoleon ma całkowita rację. Gdyby nie pańskie posty Panie Krzysztofie nigdy nie pomyślałbym, że np. "drewno na okręty żaglowe" jest takim ciekawym tematem.Piszę to może trochę egoistycznie, ale bezpośredni kontakt mailowy z panem nie zastąpi forum! Na forum pojawiają się bowiem tematy które człowiekowi do głowy nie przychodzą a są użyteczne. W bezpośrednim kontakcie mogę zaś co najwyżej rozwiązywać z Pana pomocą bieżące wątpliwości i problemy.
Dlatego tak jak moi szanowni Przedmówcy proszę o zastanowienie się nad pozostaniem na forum. Jeśli jednak będzie to niemożliwe to przyłączam się do Ramonda i zapraszam na forum http://www.historycy.org
Ostatnio zmieniony 2009-06-17, 13:39 przez Wlad, łącznie zmieniany 1 raz.
- Darth Stalin
Panie Krzysztofie,
Uważam, że Pańska rezygnacja jest dla wszystkich czytelników Pańskich postów wielką stratą. Chciałbym, żeby Pan zmienił zdanie bo to wielka przyjemność korzystać z wiedzy, którą Pan się dzielił. Wobec kontrowersyjnych zachowań jakie miały miejsce na tym Forum nie podejmuję się przekonywać do zmiany decyzji, jednakże jeśli chce Pan wciąż dzielić się wiedzą na innym forum, mam gorącą prośbę o zamieszczenie tu informacji, gdzie można Pana w sieci spotkać.
Ufam, że Admin nie będzie miał nic przeciwko zamieszczeniu takiej informacji.
Pozdrawiam
Piotr Wyrzykowski
Uważam, że Pańska rezygnacja jest dla wszystkich czytelników Pańskich postów wielką stratą. Chciałbym, żeby Pan zmienił zdanie bo to wielka przyjemność korzystać z wiedzy, którą Pan się dzielił. Wobec kontrowersyjnych zachowań jakie miały miejsce na tym Forum nie podejmuję się przekonywać do zmiany decyzji, jednakże jeśli chce Pan wciąż dzielić się wiedzą na innym forum, mam gorącą prośbę o zamieszczenie tu informacji, gdzie można Pana w sieci spotkać.
Ufam, że Admin nie będzie miał nic przeciwko zamieszczeniu takiej informacji.
Pozdrawiam
Piotr Wyrzykowski