Ja sam pisze:Zaraz potem Jacek Pietraszkiewicz z firmy Navsim postawił (nie wiem na czym opartą tezę), ze na "Costa Concordia" mogłonie być wgranej szczegółowej mapy brzegowej tego rejonu, a jedynie "generalka", na której części skał nie ma.
Co do miejsca położenia wraku i "dziury" na lewej burcie to tłumaczę sobie to tak: Gdy statek uderzył o skały jedną burtą został skierowany świadomie na płytkie wody, aby nie dopuścić do jego przewrócenia się, a w każdym razie zatonięcia.
I jestem winny dwa uzupełnienia:
Z korespondencji z Jackiem Pietraszkiwieczem z firmy Navsim:
Teza była nie moja tylko kapitana. To on mówił że na mapach nie było skał. Ja tylko udowodniłem że istnieje mapa S57 (do systemu ECDIS) na której wzmiankowanych skał nie ma.
Ostatnio na forum SKŻW AM w Gdyni omawialiśmy i prezentowaliśmy przed 120 kapitanami naszą teorię i nie znaleziono w niej nieścisłości. Na tej podstawie uszczegółowiono również wykłady z ECDIS na Wydzile Nawigacyjnym
Wcześniejsze stwierdzenie rzeczywiście pochodziło od kapitana, być moze niezbyt jasno go przywołałem.
Pp drugie: dziś wiemy, że CC utraciła napęd i została szczęśliwie wyrzucona na brzeg, a nie był to świadomy manewr kapitana. Wtedy nie wyobrażełem sobie TAKICH zachoweń kapitana,jaie miały miejsce i usiłowałem racjonalnie tłumaczyć... Nie wiedziałem też jaki napędmiała CC.