Witam serdecznie
reprezentuję grupę polskich nurków Global Underwater Explorers. Jesteśmy międzynarodową organizacją której celem jest ochrona i eksploracja wodnych ekosystemów oraz dziedzictwa morskiego a także trening nurkowy. Ostatnim ważnym odkryciem nurków GUE w basenie Morza Bałtyckiego było zlokalizowanie wraku MARS okrętu flagowego floty szwedzkiej zatopionego w 1564 roku. Więcej szczegółów na temat GUE można znaleźć na stronie internetowej https://www.globalunderwaterexplorers.org/.
Zainteresowała nas historia statku m/s Piłsudski. Interesują mnie przede wszystkim luki w znanej i opisanej historii statku. Być może są jakieś przestrzenie wiedzy historycznej, które byłyby warte głębszego badania, przy których uważne, dobrze zaplanowane i doskonale przeprowadzone nurkowanie byłoby właściwym środkiem badawczym.
Poszukuję:
- znawców tematyki m/s Piłsudski którzy byliby gotowi podjąć dyskusję
- dobrych tez historycznych / technicznych/ archeo które mogłyby się okazać interesujące do eksploracji .
Moje dane kontaktowe tel: 601 829410, email: maciej.l.lewandwski@gmail.com
Z pozdrowieniami
Maciej Lewandowski
PS.
Do administratora forum - jest to mój pierwszy post na tym forum , jeżeli umieszczony w niewłaściwym miejscu - przepraszam .