Mam takie dziwne uczucie, jak patrzę na tego "Warspitowego" naszego drogiego Peprona...
Ja mam DOKŁADNIE TAKI SAM RYSUNEK, wypichcony jakieś 12 lat temu, za czasów
Iron Cats. No, może prawie dokładnie taki sam. Też przerobiłem kadłub
Warspite tak samo, jak w przypadku
Queen Elizabeth i
Valianta, kasując zupełnie bezsensowne kazamaty 6in i poszerzając pokład dziobowy z przodu do pełnej szerokości kadłuba. Za pokładkę wziąłem piękny rysunek Andrzeja M. Jaskuły z
Morza rocznik 1979, i na typ popróbowałem sobie różnych koncepcji uzbrojenia, w tym wież 5.25in. O dziwo, miałem podobne wnioski jak Peperon i Smok Eustachy, że sensownie da się wcisnąć jedynie dwie wieże w superpozycji, po bokach wieży dowodzenia. Po "wykrojeniu" pokładu dziobowego na wysokości nadbudówki rufowej, udało mi się dodać trzecią wieżę, skierowaną ku rufie, na poziomie pokładu górnego. Ale ogólny wniosek był dokładnie taki, jaki ma Jogi Balboa -- to nie najlepiej pasuje do rozplanowania wewnętrznego (
for further reading vide AotS
Warspite 
). zmniejsza powierzchnię mieszkalną,
et caetera. Więc po paru próbach z lawetami 4.5in Mark III UD tymi z
Ark Royala i
Scylli) poprzestałem na skasowaniu wyposażenia lotniczego, dodaniu nadbudówki mieszkalnej w miejscu katapulty (jak to poczyniono na typie
King George V), a zamiast bajerować z wieżami (problem trzonu, podnośników amunicji, dalocelowników, itepe) rozwinąłem baterię 4in Mark XIX do ośmiu lawet RP 51 (zdecydowanie mniej roboty z przeróbkami kadłuba i układu kierowania ogniem). Co
suma summarum też okazało się do bańki, jak sobie poczytałem trochę o działaniach Force Q i o różnicy w skutkach ostrzału włoskich okrętów armatami 6in i 4in.

Zatem rysunek poszedł
ad acta, gdzie jak legł, tak leży.
Jako rzekłem, drogi Peperonie -- jeżeli dajesz wieże 5.25in, to nie ma zmiłuj, musisz popracować nad układem kierowania ogniem, bo ta bateria bez dalocelowników nie ma sensu. To nie mogą być te dwa staroświeckie 'dekle' Mark IV we wczesnej wersji bez celowników żyroskopowych i radarów 285, przypisane do pierwotnej baterii dwóch lawet 4in Mark XIX.