Widać tak wysokie musiało być pomieszczenie radiostacji, i takie też wysokie były sąsiednie pomieszczenia.Storm pisze:Zrobiłem parę pomiarów pomieszczenia pilota. Wyszło mi że pomieszczenie te musiałoby mieć 3,44 m. Strasznie wysokie. I takie marnotrawstwo wolnej przestrzeni, gdzie na okręcie liczy się każdy centymetr.
Być może, ale wśród rysunków są też schematy wentylacji i w tym miejscu raczej nie było żadnego szybu wentylacyjnego. Poza tym to dość spore pomieszczenie, no i po co tak duże włazy?Co do pomieszczenia w górnym rogu pomieszczenia pilota, na wysokości pokładu działa nr. 2. Wyszło mi że było to pomieszczenie o wymiarach 0,68x1,4 m. Było to raczej jakiś szyb, powiedzmy na kable, tuby głosowe, wentylacje.
Amunicja do armat 130 mm raczej na pewno nie była tam przechowywana (bo i po co), ale może sprzęt i materiały do obsługi i konserwacji armat (park artyleryjski?), może też wyposażenie indywidualne obsady dział dziobowych (hełmy, maski, itp.).Pociski do armaty 100, by się tam nie mieściły. Chyba że na sztorc.