Planowanie 3 Sympozjum FOW czyli współczesna PMW
-
Gość
Głównym p.o. organizatora "PMW dzis" niech będzie Jarek C., tak jak ja i Absolut byliśmy dla 1 Sympozjum na Błyskawicy
Jestem b. chętny na 3 Sympozjum - prosze mnie dopisać.
Czasochłonny Hel proponuję na inną okazję np. jesień 2005 lub lepiej wiosnę 2006, jak się trochę poprawi dostęp i uporządkowanie fortyfikacji, trzeba by tez wziąć Marcina Dudka autora Zeszytów Helskich oraz Roberta Hirsza, głównego konserwatora miasta Gdyni (znam go, ma dużą wiedzę o fortyfikacjach). Również portiera p. Stefaniaka ze skansenu, który jest miłośnikiem fortyfikacji i który nam sporo dopowiedział w niedziele o 13-15
Pomysł Jarka C. na 3.FO w połąceniu z myślą Absoluta o Bałtijsku to najlepsze moim zdaniem połączenie.
Andrzej J.
Jestem b. chętny na 3 Sympozjum - prosze mnie dopisać.
Czasochłonny Hel proponuję na inną okazję np. jesień 2005 lub lepiej wiosnę 2006, jak się trochę poprawi dostęp i uporządkowanie fortyfikacji, trzeba by tez wziąć Marcina Dudka autora Zeszytów Helskich oraz Roberta Hirsza, głównego konserwatora miasta Gdyni (znam go, ma dużą wiedzę o fortyfikacjach). Również portiera p. Stefaniaka ze skansenu, który jest miłośnikiem fortyfikacji i który nam sporo dopowiedział w niedziele o 13-15
Pomysł Jarka C. na 3.FO w połąceniu z myślą Absoluta o Bałtijsku to najlepsze moim zdaniem połączenie.
Andrzej J.
-
Andrzej Kliszewski
Drugie ma być prawdopodobnie koło połowy grudnia. Wstępne załozenie - Pancerniki ery nowożytnej.
Organizatorami jest Andrzej J i ja...
A tak a'propos FDT, zapisujesz się na TRZECIE??
Za kilka dni założymy temat pt.: 2 SYMPOZJUM
Organizatorami jest Andrzej J i ja...
A tak a'propos FDT, zapisujesz się na TRZECIE??
Za kilka dni założymy temat pt.: 2 SYMPOZJUM
"I've nothing much to offer
There's nothing much to take
I'm an absolute beginner
But I'm absolutely sane..."

There's nothing much to take
I'm an absolute beginner
But I'm absolutely sane..."
Małe sprostowanie (jak w kawale z czasów ZSRR), nie sala tradycji, a sala historii Stoczni MW, nie w Banderze, a w majowym Przeglądzie Morskim z 1991 roku. Dla specjalistów kilka "kwiatków" z tego artykułu: ... modele trałowca projektu 912 (!?), ścigacza okrętów podwodnych projektu 217 (!?),... plansza ze zdjęciem trałowca projektu 209 (!?).JB pisze:Czytałem kiedyś w Banderze, że jest.Jarek C. pisze: Nie wiem czy jest tam sala tradycji.
JB
Możnaby także, jesli uwzględnimy w spotkaniu SMW, zaprosić Stanisława Kubskiego, byłego dyrektora Stoczni.
JB
-
Nemo 1