Na pierwszy rzut oka mogłaby to być łódź (o takich kształtach nad pokładem, z nadb. i 2 masztami ???) z m/s Steiermark z HAPAG-u, póżniejszy HSK 8/Schiff 41 = Kormoran (ten od Sydneya)
Ale wg Gronera t.3 s. 164 został on po przebudowie - w Deutsches Werft w Hamburg-F. [to chyba skrót od Finkenwaerder?!] wcielony do służby jako kr.pomocn. 9.10.40.
BTW Teller - miał on bardzo ciekawą siłownię - coś dla Ciebie:
4 Krupp-Germaniawerft 9-cyl. czterosuwowe diesle primaer n = 240), z doładowaniem, zesprzeglone z 4 Siemens-Schuckert generatory po 2600 kVA, Y 3800 Volt i 385 Ampere, 2 Siemens-Schuckert silniki elektryczne po 4600 kVA i 720 Ampere, 2 czteroskrzydłowe sruby o srednicy 5,1 m
Ebetrieb aus Hauptanlage: 400 kW, 380 Volt. [to zapewne prąd popierany z siłowni głównej do innych potrzeb niz główny napęd]
Moc łączna na wałach 16 000 KM, 120 obr/min śrub
Chyba że zdjecie jest sprzed zaczęcia przebudowy Steiermarka, ale jej daty nie znam. Ale przeczą temu bezwzględnie temu skosne paski burtowe Bismarcka i odręczny tekst listu.
Tak wię podsumowując moze to być jakaś kuter rozjazdowy - może nawet ex-gdyński (???) - o nazwie Steiermark.
Nie sprawdzałem jeszcze w t.8/1 i 8/2 Groenera
Steiermark, to Styria w Austrii, więc taka nazwa miała się prawo pojawic we flocie niemieckiej po Anschlussu w 1938.
Andrzej J. pisze:
Nie sprawdzałem jeszcze w t.8/1 i 8/2 Groenera
Sprawdzałem, nie ma. Może to jeden ze zmobilizowanych kutrów rybackich, które służyły w torpedowniach i w porcie gdyńskim. Strzelam np. Hela 84, bo szukam zdjęcia lub rysunku tej jednostki.
JB
Janku pomyłka, w indeksie Groenera w t.8/1-2 okręty na SCH i ST są osobno dalej, w blokach na stronach 601-602, a nie 600-601 (zachwiana jest świadomie alfabetyczność, nie wiem tylko po co?)
W Gr-8/1-2 na s.148/150 jest 45-metrowy ex-wielorybnik budowany w Norwegii dla Argentyny jako Capitan Nunez --> niem. Steiermark = V 5711 (strona 150 i 152), zlecenie budowy przejete przezi admirała w Norwegii, w sł 13 stycznia 1941 (może na foto Marka jakis 15-metrowy tender w Norwegii do tego Steiermarku ???)
Jest też na s. 192-193 54-metrowy statek rybacki Steiermark = UJ 126, ale został on zatopiony torpedami o.p. H 31 18 lipca 1940 k. Terschelling, i nie wchodzi w rachubę.
Dla obu Steiermarków sa sylwetki, a dla ex-arg. nawet pokład.
Nic natomiast nie wiem = brak literatury - o jednostkach nie będących w Kriegsmarine. I tu jest pole do poszukiwań!
Ale Twój sposób myślenia, ze to coś z fotografii jest z taboru kręcącego sie wokół torpedowni lub w ogóle przy porcie Gotenhafen może być jak najbardziej słuszny. Ale tu już się kłania Theo i Waldek, może Wiesław Blady z MIR-u, autor ks. o polskich st. ryb.
Pisząc, że nie ma myslałem o jednostce, która pasowałaby do fotografii. Te dwa, o których piszesz też znalazłem. Poza tym szukałem wśród jednostek pomocniczych, przerobionych z kutrów rybackich. Niektóre, oprócz oznakowań, miały nazwy własne.
JB
Pewnie najberdziej potoczne nazwy niemieckie, które nosiły dziesiatki barek i ikutrów typu Marie, Marthe czy Dora.
A tak w ogóle ten stateczek z fotografii to konstrukcyjnie rybak czy pilotówka? Maszty ma solidne.
ich habe alles an Unterlagen durchgesehen und nichts über STEIGERMARK finden können.
Lt. Information soll es sich ja um einen Lotsenkutter gehandelt haben, Foto zeigt m.E. ja auch einen Fischkutter.
Lt. einen Hamburger Segel- und Fischereiexperten soll es sich um einen Fischkuttertyp gehandelt haben der zur Ausbildungsyacht umgebaut wurde. Ein ähnliches Schiff soll Ostmark geheissen haben.
Kann es sich um einen der unfertigen polnischen MIR- Kutter gehandelt haben ??
Nie ma w żadnym. Natomiast w czwartym tomie doskonałej monografii (nie pamiętam Autorów i tytułu ) o polskich statkach opisane są losy Starni w czasie wojny. Nie ma tam informacji, która wykluczałaby moją spekulację.
JB