Jak sie mozna dowiedziec cos o zalodze Batorego z okresu 2WS?
Pytanie o Batorym
Pytanie o Batorym
Mam czrno biale zdjecie Batorego jest ono prawdopodobnie z okresu 2WS.  Na zdjeciu okret jest pomalowany na "szaro"?? z czarnym paskiem gora wyglada jak by na bialy.  Moje pytanie,  w jakim okresie byl Batory tak malowany no i co ty byly za kolory ?

Jeżeli statek ma szary kadłub i boałe nadbudówki oznacza to najprawdopodobniej, że zdjęcie pochodzi z okresu, gdy pływał na linii indyjskiej - to znaczy mniej więcej od połowy 1951 roku do połowy 1957 roku. 
Spróbuj zamieścić (albo przesłać) zdjęcie, to mozna będzie powiedzieć coś więcej na jego temat.

Spróbuj zamieścić (albo przesłać) zdjęcie, to mozna będzie powiedzieć coś więcej na jego temat.
Przepraszam, że odświerzam stary wątek - ale potrzebuję informacji na temat naszego transatlantyka "Stefana Batorego" - ponieważ buduję jego model. Chodzi mi o jakieś zdjęcia z pokładu, pokazujące zewnętrzne szczegóły wyposażenia statku, ich kolorystykę. Np. takie pytanie - jaki był kolor kafelkowania basenu kąpielowego na rufie - biały czy inny ? Opisy malowania statku w dostępnych mi planach modelarskich takich szczegółów nie podają.
Pozdrawiam, Zdzisław

Pozdrawiam, Zdzisław