Tupnij nóżką jeszcze.
A po co? Pieniędzy nie było, nie ma i nie będzie. Przynajmniej w wystarczającej ilości. Proste.
Podawałem już link do tego tekstu, ale specjalnie dla ciebie Adrianie M. podam go jeszcze raz:
http://dziennikzbrojny.pl/aktualnosci/n ... -zbrojnych
Abstrahując od utajnienia samego planu finansowego, zwróć uwagę na ten fragment: "Po porażce emisji przez BGK obligacji na rzecz FWSZ zaplanowanej na dzień 24 października br. ...".
Pieniędzy nie było, nie ma i nie będzie. Chyba, że się je ew. pożyczy - jeśli ktoś pożyczy. I za ile - bo pożyczone trzeba będzie spłacić.
Taki problem sprawdzić sobie?
Sprawdzałem sobie. I wyszło, że to ew. możliwe ale po dostosowaniu. Pytanie więc, czy ktoś o tym myśli? Bo to są dodatkowe koszty. Poza tym rodzi się pytanie podobne (choć nie do końca) jak te w przypadku Krabów i K9 (choć tu Kraby produkujemy a K9 to produkt obcy, wrzutnie zaś jedne i drugie kupujemy) po kie licho potrzebne są nam dwa rodzaje analogicznych wyrzutni? To jest bez sensu.
Ja tu widzę wszędzie lecą zakupy z transferem technologii.
A ja tego "transferu technologii" za bardzo nie widzę. W przypadku zakupów amerykańskich w ogóle, w przypadku koreańskich, to tak naprawdę nie znamy ich warunków bo robione są na szybko, podpisywane są zobowiązania a tak naprawdę co z tego będziemy mieli - nie wiadomo. Mamy tylko szumne zapowiedzi, co do których NA PEWNO wiadomo, że nie wszystkie zostaną zrealizowane.
PPO potrzebuje czasu by się odbudować po 30 latach orania.

Z tego co zaobserwowałem, to PiS "orało" nasze siły zbrojne bardzo intensywnie przez co najmniej 5-6 lat. Gdyby realizowano Plan Modernizacji Technicznej Sił Zbrojnych 2013-2022, to wiele rzeczy by już było (choćby Patrioty czy cokolwiek w zamian za nie). A nie ma. Zadaj sobie pytanie dlaczego. Chyba, że to dla Ciebie za trudne?
Lewy but jest przeciwieństwem prawego buta.

A konkretnie? Coś jaśniej?
Jak rozumiem, to Ty jesteś tym "lewym butem"? Patrząc na twe poglądy gospodarcze to inaczej trudno sądzić. Czyli, mogę traktować Cię (twoje poglądy, zachowanie) jako przykład "lewactwa"? Ja bym raczej powiedział, że jesteś aroganckim, wręcz chamskim ignorantem, ale jak rozumiem, to by były według Ciebie synonimy?
Wyjaśnij mi to, bo się gubię...
Nie uważałeś w dyskusji.
Więc pytam. Przy czym dlaczego niby Francja ma być "lewacka" dalej nie wiem. Możesz to wyjaśnić razem z tym, dlaczego Ty się za "lewaka" uważasz.