czas biegu torpedy, po nastawieniu melduje gotowość wyrzutni do strzału, ty naciskasz spację odpalając torpedę i zaczynacie się modlić by w obliczeniach nie było błędów.. zbyt dużych
Niedawno (3 stycznia) odpaliłem tę grę po raz pierwszy obecnie mam na koncie ~12h zabawy, wraz z kolegami (na razie we 3ch). Wnętrze okrętu przypomina to które mogliśmy widzieć w filmie Das Boot lub (jest tu jakiś szczęściarz?) U-Boota z Laobe, wiele rzeczy wykonują tutaj sami gracze, oczywiście pewne elementy są tutaj uproszczone, np na stanowisku sterów głębokości pracowały dwie osoby, tutaj pracuje jedna. Warto odnotować że tutaj odbywanie praktyki rzeczywiście czyni mistrza, wciąż z kolegami sprawdzamy różne "sztuczki" w trakcie manewrów U-bootem. Gra jest wciąż we wczesnej fazie dostępu, na jesieni zeszłego roku była aktualizacja udostępniająca Całe wnętrze okrętu (można się przejść od dziobowych do rufowych wyrzutni), prace trwają powoli ale uparcie, a gra powstaje przy wsparciu ekipy SUBSIM. Jako osoba która namiętnie zagrywała się w Silent Hunter 1-3 (grałem w 4 i 5tkę ale.. coś było nie teges) szczególnie w 3kę z modem GWX, jestem pod wrażeniem tej gry, a która wciąż się rozwija. Jestem jednak świadomy że "marynarzy" może być niewielu gdyż uznają że gra jest z byt trudna, kto wie może drobne podpowiedzi dla "mniej hardcorowych" podwodniaków zostaną wprowadzone w przyszłości? (ustawienia w opcjach). Pisałem na początku że na jednym okręcie może być 5 załogantów, ale kiedy doda się do tego możliwość grania w "wilczym stadzie" złożonym z 4 okrętów (20 graczy), gra zaczyna się robić bardziej interesująca prawda?

https://store.steampowered.com/app/490920/Wolfpack/