Dr Willam Warner zamiescil na facebooku kilka interesujacych illustracji 3D wykonanych przez Chat GPT
"An experiment in AI. I wondered what would happen is I uploaded a plan and profile of a ship to Chatgpt and asked it to create a 3d view of the ship. This is what turned up with three different ships. The first was the Danish warship HEIMDAL (1856). I had a drawings based on the plan from the Danish museum archives. The second was the HMS Spiteful from plans at Royal Museums Greenwich the third was a Chinese ship off the internet. It seems to have bit of problem as the ships become more complex. But not bad.. what do you think?"
Moze ktos tez ma podobne doswiadczenia?

ChatGPT - 3D
ChatGPT - 3D
- Załączniki
- 

- William -01.jpg (86.71 KiB) Przejrzano 263 razy

- 

- William -02.jpg (251.5 KiB) Przejrzano 263 razy

- 

- William -03.jpg (395.97 KiB) Przejrzano 263 razy

- 

- William -04.jpg (346.76 KiB) Przejrzano 263 razy

- 

- William -05.jpg (30.15 KiB) Przejrzano 263 razy

- 

- William -06.jpg (338.31 KiB) Przejrzano 263 razy

- 

- William -10.jpg (251.5 KiB) Przejrzano 263 razy

ChatGPT - 3D
Ten ostatni to chyba Yang Wu? Z tego co się orientuję, miał prostą dziobnicę i odkryty pokład bateryjny. A Heimdal chyba był uzbrojony w 14 armat (2x140 ML i 12x30f. SB)? No i te osłonykół łopatkowych... Sylwetki wyglądają ładnie, ale osobiście jestem nieufny wobec Chata GPT. Kiedyś prosiłem go o ilustracje jakiegoś francuskiego okrętu - dostałem rzeczywiście fajną ilustrację okrętu o cechach jednostki zbudowanej we francuskich stoczniach, ale nijak niepodobnej do niczego co pływało. Ale przyznaję, może wersja mało zaawansowana lub danych dałem niewystarczająca ilość. Więc nie powiem że Chat GPT jest do bani, ale nieufność jest wskazana w mojej opinii.

ChatGPT - 3D
Napoleon" 
ChatGPT w odrozniewniu od Ciebie rozwija sie i to ekspnanentalnie.

ChatGPT w odrozniewniu od Ciebie rozwija sie i to ekspnanentalnie.