Dywagacje na temat ucieczki władz państwowych

Awatar użytkownika
Ksenofont

Post autor: Ksenofont »

Smok EKS pisze:
Ksenofont pisze:
SmokEustachy pisze:Acha - Ksenofont podpuszcza kolektyw na 90%
:hmmm: Co to znaczy podpuszcza :co: Zadałeś pytanie - odpowiedziałem. ;]
W ogole Twoja postawa poznawcza jest taka, zeby opowiadac rozne takie w celu sprowokowania polemiki.
Tak mysle.
Czy mówisz to o każdym, kto ma opinię inną niż Ty?
X
Myślisz, że było zagrożenie, które im umknęło; problem, którego nie poruszyli; aspekt, którego nie rozpatrywali; pomysł, na który nie wpadli; rozwiązanie, którego nie znaleźli?!?
Obrazek
Smok Eustachy

Post autor: Smok Eustachy »

Ksenofont pisze:
Smok EKS pisze:
Ksenofont pisze::hmmm: Co to znaczy podpuszcza :co: Zadałeś pytanie - odpowiedziałem. ;]
W ogole Twoja postawa poznawcza jest taka, zeby opowiadac rozne takie w celu sprowokowania polemiki.
Tak mysle.
X
Nie. Np. Nala okazal sie autentyczny
Smok Eustachy

Post autor: Smok Eustachy »

Ksenofont pisze:
Smok EKS pisze:
Ksenofont pisze::hmmm: Co to znaczy podpuszcza :co: Zadałeś pytanie - odpowiedziałem. ;]
Tak mysle.
X
Nie. Np. Nala okazal sie autentyczny
smok

Post autor: smok »

a pozatym Twoje reakcje jak zostaniesz przycisniety....
Awatar użytkownika
Ksenofont

Witam!
smok pisze: Twoje reakcje jak zostaniesz przycisniety....
Psychoanalizę mi teraz będzie robił :wink:

Nie możesz mieć do mnie pretensji, że gdy ktoś się mnie o coś pyta - ja mu odpowiadam. Nawet jeśli moje odpowiedzi nie są zbieżne z Twoimi wyobrażeniami.

"Historia" - to po grecku "opowiadanie o własnych dociekaniach".
Ważny jest element dociekań, ale jeszcze ważniejsza jest umiejętność opowiadania o nich. Jeśli nie będę zajmująco opowiadał, kogo zainteresują moje dociekania? Historia ma swoją muzę :tancze: a ja Klio widzę jako dość podkasaną pannicę; tak też staram sie traktować wszystkie dyskusje historyczne - z przymrużeniem oka, jako zabawę i rozrywkę. Wszystkie dyskusje...
A drażni mnie, gdy ktoś do tej zabawy podchodzi zbyt poważnie.

Mając nadzieję, że wyjaśniłem Twoje wątpliwości - pozdrawiam
Ksenofont

P.S.Co to znaczy Nala okazal sie autentyczny?
X

P.P.S. Zaraz przyjdzie Mitoko i nas pogoni za takie pogaduszki
Myślisz, że było zagrożenie, które im umknęło; problem, którego nie poruszyli; aspekt, którego nie rozpatrywali; pomysł, na który nie wpadli; rozwiązanie, którego nie znaleźli?!?
Obrazek
Milrek

Teoria

Post autor: Milrek »

Ksenofont pisze:"Historia" - to po grecku "opowiadanie o własnych dociekaniach".
Ważny jest element dociekań, ale jeszcze ważniejsza jest umiejętność opowiadania o nich. Jeśli nie będę zajmująco opowiadał, kogo zainteresują moje dociekania? Historia ma swoją muzę :tancze: a ja Klio widzę jako dość podkasaną pannicę; tak też staram sie traktować wszystkie dyskusje historyczne - z przymrużeniem oka, jako zabawę i rozrywkę. Wszystkie dyskusje...
Ksenofoncie
Przecież Ty niczego nie dociekasz. Z góry ustaliłeś odpowiedzi i co najwyżej informujesz o swojej teorii. Jeżeli natrafisz na fakty sprzeczne z teorią tym gorzej dla faktów.
Awatar użytkownika
Ksenofont

Re: Teoria

Milrek pisze:
Ksenofont pisze:"Historia" - to po grecku "opowiadanie o własnych dociekaniach".
Ksenofoncie
Przecież Ty niczego nie dociekasz. Z góry ustaliłeś odpowiedzi i co najwyżej informujesz o swojej teorii. Jeżeli natrafisz na fakty sprzeczne z teorią tym gorzej dla faktów.
Milrek - przyjrzyj się, jakie posty piszesz - są to głównie stwierdzenia sensu "co za bzdury wypisujesz?!?" i nic ponadto. Wykaż, które fakty są sprzeczne z teorią - chociażby w mojej ocenie ewakuacji władz państwowych. Wówczas uznam, że masz prawo do bycia nieprzyjemnym.

X
Obrazek
Zablokowany