Bey,Bey Rotterdam

forum to dedykowane jest wszystkim jednostkom pływającym budowanym w celach cywilnych...

Moderatorzy: crolick, Marmik

czesław.g

Bey,Bey Rotterdam

Post autor: czesław.g »

Witam
Właśnie wróciłem ( godz.19) z pracy i jak zawsze popatrzałem sobie na widok z mojego okna i własnym oczom nie więżę Rotterdam znikł, nie ma go tam gdzie stał przy kei w porcie Północnym .
Ciekawe kiedy odpłyną.
Pozdrawiam czesław.g
PawBur

Post autor: PawBur »

W ciągu dzisiejszego dnia była informacja - ale nie pamiętam gdzie - że o 9 odprawa, która miała się skończyć ok. 12, więc pewnie trochę po południu opuścił port.
Awatar użytkownika
polsteam
Kontakt:

Post autor: polsteam »

szopka... żenujące widowisko... komitet pożegnalny godny wydarzenia stulecia.. służba celna, straż graniczna (żeby broń boże na "odchodnym" jakiegoś worka z azbestsem nam nie wrzucili do polskiej wody), tuzin conajmniej fotoreporterów i ekip TV... śmieszne...

Rotterdam odcumował o 12:30 o ile dobrze pamietam...

wyholowany został rufą do przodu i dopiero na redzie obrócony razem przez wyciągającego go holem na rufę Taurusa oraz przez Bazalta Petrobaltiku, zakontraktowanego na holowanie do Wilhelmshafen...
Piotr S.

Post autor: Piotr S. »

Chyba z tego co trąbią znowu zobaczymy ten statek w polsce ? a dla przypomnienia troche zdjęć z jego bobytu w polsce jakie znalazłe w internecie http://www.kfp.com.pl/index2.html?p=szu ... 9&strona=1
ODPOWIEDZ