Na forum BEZPIECZEŃSTWO jest opinia, że broń jest już super dopracowana. Na forum Nowe Państwo natomiast, że szmelc.
Z tego co wiem początkowo żołnierze polscy do Iraku nie zabrali WIST-ów tylko P-83. Czy już je wprowadzono na wyposażenie.
Co można sądzić po zakupie dla WP 2500 sztuk w 2004 r. Realizujemy zobowiązania wobec producenta czy broń już dopracowano.
Niestety nie mogę podać żadnych wiarygodnych informacji ponieważ ich nie mam.
Jak jest z P-99 czy może być alternatywą na wypadek klapy z WIST-em. Czy ewentualnie obniżono masę kolejnych wersji MAG-a.
WIST-94
-
To chyba WIST
I wygląda na to, że w Iraku...
Super dopracowana na pewno nie jest, ale przesadą jest określanie jej mianem szmelcu. Problemem jest skomplikowane rozkładanie, niepewne działanie spustu i dość delikatne magazynki - tak sprawę ujmuje J. Lewandowski w swojej obronie WIST-a (i porównaniu z Glockiem i Wlatherem P99) w "Strzale 5/2003".
Super dopracowana na pewno nie jest, ale przesadą jest określanie jej mianem szmelcu. Problemem jest skomplikowane rozkładanie, niepewne działanie spustu i dość delikatne magazynki - tak sprawę ujmuje J. Lewandowski w swojej obronie WIST-a (i porównaniu z Glockiem i Wlatherem P99) w "Strzale 5/2003".