uss currituck

Okręty Wojenne do 1905 roku

Moderatorzy: crolick, Marmik

mp

uss currituck

Post autor: mp »

Pilnie poszukuje zdjęć oraz planów do amerykańskich tendrów typu currituck.Internet "przeczesałem", ale może ktoś jeszcze coś posiada.Jakie typy łodzi i szalup ratunkowych były stosowane na tych tendrach?Może ktoś ma do nich rysunki bo nie były to chyba standardy w US Navy?
Andrzej J.

Post autor: Andrzej J. »

Marne rysunki są w starszych Weyersach (lata 1953-1970) oraz w książkach St. Terzibaschitscha, przede wszystkim w CVE (czyli t. 2 amer. lotniskowców), tamże - podobnie jak w starszych JFS bądź w Warship International na przestrzeni 4 dekad - sporo zdjęć.
Na temat łodzi i szalup - te na pewno były standardowe, jak wszystko w US Navy - muszą istnieć jakies katalogi, albumy norm etc. Wiem że o niemieckich łodziach pokładowych I i II wś takie wydawnictwa istnieją.
Ostatnio zmieniony 2007-02-08, 00:43 przez Andrzej J., łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
pothkan
Kontakt:

Re: uss currituck

Post autor: pothkan »

mp pisze:Internet "przeczesałem", ale może ktoś jeszcze coś posiada.?
Oj, słabo przeczesałeś, słabo...
mp

Witam.Moim zdaniem to nie są standardy .Jeżeli ktoś posiada jakiekolwiek rysunki do nich to proszę o pomoc.A i kolego Pothan ,jeżeli nie masz zamiaru pomagać to nie rób zamieszania.Wszyscy mają prawo do zamieszczania tu postów[/img][img]http:[URL=http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=fc646b1de7aa2461]Obrazek//images20.fotosik.pl/1Obrazek9/675a5c8a679152cdm.jpg[/IMG][/URL]
mp

A i pare ciekawych fotek i przykład co można znależć w inteObrazekrnecieObrazekObrazek
Obrazek[/img]
Awatar użytkownika
pothkan
Kontakt:

Post autor: pothkan »

No przecież właśnie wydaje mi się że pomogłem. Jeżeli nie zauważyłeś w moim poście linka do navsource.org (a w nim dalej nie znalazłeś zdjęć i planów - a są tam), to zalecam uważniejsze czytanie.

A jeżeli to nie wystarcza - to obawiam się, że więcej zdjęć będzie ciężko znaleźć.
Obrazek
ODPOWIEDZ