QUIZ :)
- seawolf
- Grzechu
4 i 22 - ta sama nazwa: Formidable
8 i 18 - ta sama bandera: japońska (Kirishima i o.p. typu Harushio - typ o.p. z dużym znakiem zapytania)
5 i 12 - ta sama klasa/"typ": fregaty rakietowe (ukraińska Gietman Sagajdacznyj i indyjska Tabar)
Strzały na długi dystans i zapewne ze sporym rozrzutem (ale za to z poprawką:) ):
20 i 21 - ta sama bandera: włoska
10 i 17 - ta sama klasa: kanonierki (nasz Generał Haller i... bo ja wiem... jakaś holenderska???)
Zostałoby 1 i 3 z taką sama nazwą, ale nie mam pojęcia co to za nazwa
8 i 18 - ta sama bandera: japońska (Kirishima i o.p. typu Harushio - typ o.p. z dużym znakiem zapytania)
5 i 12 - ta sama klasa/"typ": fregaty rakietowe (ukraińska Gietman Sagajdacznyj i indyjska Tabar)
Strzały na długi dystans i zapewne ze sporym rozrzutem (ale za to z poprawką:) ):
20 i 21 - ta sama bandera: włoska
10 i 17 - ta sama klasa: kanonierki (nasz Generał Haller i... bo ja wiem... jakaś holenderska???)
Zostałoby 1 i 3 z taką sama nazwą, ale nie mam pojęcia co to za nazwa
- seawolf
4 i 22 - dobrze
8 i 18 - dobrze (u mnie było, że to op typu Yushio (czy jakoś tak
))
5 i 12 - chodzi o to, że nr 5 to fregata w NATOwskim kodzie określana jako Krivak 3, a Talwar to rozwinięcie tych okrętów (taki Krivak mod
). Taka w sumie dziwna para ale taką se ubzdurałem
. Zaliczone.
10 i 17 - dobrze (holenderska to Flores)
pozostałe dwie odpowiedzi są błędne, rozwiązanie kryje się nawet na burtach okrętów
Jeszcze można zgadywać, ale zwycięzce już mamy! Brawo Grzechu!!
8 i 18 - dobrze (u mnie było, że to op typu Yushio (czy jakoś tak
5 i 12 - chodzi o to, że nr 5 to fregata w NATOwskim kodzie określana jako Krivak 3, a Talwar to rozwinięcie tych okrętów (taki Krivak mod
10 i 17 - dobrze (holenderska to Flores)
pozostałe dwie odpowiedzi są błędne, rozwiązanie kryje się nawet na burtach okrętów
Jeszcze można zgadywać, ale zwycięzce już mamy! Brawo Grzechu!!
- Grzechu
Hehseawolf pisze:zwycięzce już mamy! Brawo Grzechu!!
Może zacznę grać w totka? To już druga wygrana w tym tygodniu - wcześniej wygrałem iPoda w 'branżowym' losowaniu
Jednocześnie informuję, że z nagród fundowanych przez Karola rezygnuję, a to z tego powodu, że Karol wcześniej wygrał je w moim konkursie na najdłuższą nazwę okrętu.
Może - jeśli nikt się nie zgłosi po nagrody - ustanowić jakiś 'fundusz nagrodowy' na przyszłość? Jeśli pomysł będzie miał rację bytu, to sam coś niecoś do puli dorzucę.
No i bardzo jestem ciekawy ostatnich odpowiedzi - pamięć nietęga, więc nawet nie kojarzę czy w ogóle i jeśli tak to gdzie widziałem te okręty.
-
shigure
"Shigure ta para już była" ... ups !!! tak to jest jak się bierze okulary babci zamiast swych własnych
Cochise uważaj bo "Teletubiśgate" jeszcze nie wystygł i i ten uśmiech może być zle odebrany
... chociaż jeśli nikt nie chce czerwonej torebki ala Tinky Winky to może Ewa Sowińska nie będzie w to forum ingerować ?
Cochise uważaj bo "Teletubiśgate" jeszcze nie wystygł i i ten uśmiech może być zle odebrany