http://img508.imageshack.us/my.php?image=okretyqv2.jpg
Slaw
ps
Wracając do fotki z weteranami . Nr .1 to chorąży Paweł Górski - O.R.P. "Grom" a następnie O.R.P. "Piorun" .Nr.2 to Kmd Ludwik Szmidt(OO.R.P. "Błyskawica","Burza", "Piorun", "Conrad")
Tutaj artykulik o autorze fotografii (z linkami do innych zdjęć).
A moje pytanie: Wiecie coś więcej?
Pozdrawiam
Ksenofont
Myślisz, że było zagrożenie, które im umknęło; problem, którego nie poruszyli; aspekt, którego nie rozpatrywali; pomysł, na który nie wpadli; rozwiązanie, którego nie znaleźli?!?
Z tego samego "worka' fotek z PIORUNA
Fotka podpisana :Wyruszenie floty angielskiej i polskiej na spotkanie z flota włoska " Na pierwszym planie Błyskawica następny okręt to Burza a dalej ????
Slaw [/img]
Slaw pisze:Z tego samego "worka' fotek z PIORUNA
Fotka podpisana :Wyruszenie floty angielskiej i polskiej na spotkanie z flota włoska " Na pierwszym planie Błyskawica następny okręt to Burza a dalej ????
Grom!
Podczas gdy Kłapouchy wszystkim się zadręcza,
Prosiaczek nie może się zdecydować, Królik wszystko kalkuluje,
a Sowa wygłasza wyrocznie - Puchatek po prostu jest...
[...] prawdziwa wojna — a kilka prawdziwych wojen widziałem — pod względem porządku i ładu do złudzenia przypomina ogarnięty pożarem burdel.
Jaskier, Pół wieku poezji
Grom!
Męczy mnie trochę ta fotka . Tak się zastanawiam kiedy mogła być zrobiona . Wychodzi na to że albo w okresie wrzesień - listopad 1939 lub kwietniu 1940.Bo tylko wtedy Dyon był w komplecie .
Slaw
Slaw pisze:
Męczy mnie trochę ta fotka . Tak się zastanawiam kiedy mogła być zrobiona . Wychodzi na to że albo w okresie wrzesień - listopad 1939 lub kwietniu 1940.Bo tylko wtedy Dyon był w komplecie .
Slaw
To nie możesz tak od razu?!?!?! Ja przekopuję Pertka za Pertkiem za kapitulacją Włoch w 1943 ..... ... "Wyruszenie floty angielskiej i polskiej na spotkanie z flota włoska ", damn ...
W takim razie tylko "Grom". Widać "przeskalowane" podobieństwo do pierwszoplanowej "Błyskawicy".
[...] prawdziwa wojna — a kilka prawdziwych wojen widziałem — pod względem porządku i ładu do złudzenia przypomina ogarnięty pożarem burdel.
Jaskier, Pół wieku poezji