te z WW2 to co to za jedne? napisałby seawolf, co to, nie każdy ma OW, a po drugie, czy to co nagannego, że się skanuje, moja kolekcja okrętów opiera się w znacznej części na scanach
karol pisze:te z WW2 to co to za jedne? napisałby seawolf, co to, nie każdy ma OW, a po drugie, czy to co nagannego, że się skanuje, moja kolekcja okrętów opiera się w znacznej części na scanach
Jeśli idzie o te WW2, to drugi jest niemieckiego pocodzenia, ale nie mogę sobie przypomnieć sczegółów, za to pierwszy to jugosłowiański DUBROVNIK, zdjęcie z prób
To zdjęcie przedstawia okręty USA, Francji i Wielkiej Brytanii (Pittsburg, Jules Michelet i Hawkins-niewidoczny) na rzece Hangpu 1927(Szanghaj) stąd "dyplomacja kanonierek"
ZH
Dzięki za odpowiedź, mam tylko jedno malutkie ale:))) Pittsburgh wygląda na Pittsburgh, ale ten drugi krązownik nie za bardzo mi przypomina mi Jules Michelet, który miał 4 kominy zgrupowane po 2 w dużym odstepie, ten z lewej troche mi pachnie "japończykiem" , może typ "Iwate" choć brak 2-piętrowych kazamat za mostkiem