Jaki antywirus zalecacie?

czyli hobby, kultura, sztuka, wścieklizna i w ogóle offtopic...

Moderator: nicpon

Awatar użytkownika
seawolf

Post autor: seawolf »

Ok dzięki Panowie, wygląda na to, że Avast załątwił sprawę :D .
Tylko czy on tak zawsze zwalnia uruchamianie komputera? Prześwietla wtedy czy jak? Też tak macie? A może to tylko moje 256MB RAMu daje znać :P
Awatar użytkownika
RyszardL

Post autor: RyszardL »

seawolf pisze:Ok dzięki Panowie, wygląda na to, że Avast załątwił sprawę :D .
Tylko czy on tak zawsze zwalnia uruchamianie komputera? Prześwietla wtedy czy jak? Też tak macie? A może to tylko moje 256MB RAMu daje znać :P
Niestety, ale tak się dzieje i to ze wszystkimi programami. Kwestią jest tylko wybrać ten, który jest najmniej "inwazyjny" w system i nie tylko w trakcie otwierania ale w ogóle. Z tego powodu musiałem zrezygnować z McAfee. Zajęło mi kilka dni zanim doszedłem do wniosku, że to nie wada RAM-u. Nie wiedziałem tak naprawdę, co się dzieje z komputerem.
Każda nowa wersja programów powoduje uboczne skutki, a kiedyś tego nie było. Nie wiem dlaczego tak się dzieje, że producenci celowo modyfikują swoje wyroby w tym kierunku. Dla przykładu nowa wersja AVG 8 spowalnia start i internet o jakieś 4-5 sekund w stosunku do wersji poprzedniej 7.5 tego samego produktu.
Być może, że chodzi o to, aby użytkownicy bez przerwy kupowali nowy sprzęt, szybszy i wydajniejszy.
UWAGA!
Od 2024 konto prowadzone przez Żonę RyszardaL (Małgorzatę).

====================

http://www.flotyllerzeczne.aq.pl/
http://www.biuletyn2008.republika.pl
"Demokracja to najgorszy z ustrojów - rządy hien nad osłami" Arystoteles
Awatar użytkownika
janik41
Kontakt:

Post autor: janik41 »

seawolf pisze:Ok dzięki Panowie, wygląda na to, że Avast załątwił sprawę :D .
Każdy antywir zwalnia, ale w twym przypadku to niestety zbyt mały ram, ta ilość praktycznie jest minimum do obsługi samego systemu XP, możliwe że masz ustawioną w antywirze opcję skan przed uruchomieniem systemu ale wtedy pokazuje się niebieski ekran.
Awatar użytkownika
seawolf

Post autor: seawolf »

Że każdy antywir zwalnia to ja wiem, spoko. Tylko jakoś poprzeni chyba mniej zwalniał :D . Ale jest OK, system jak już się rozpędzi to śmiga. Tylko na starcie muli trochę.

A RAM to już dokupuje z 2 lata i nadal nie mogę dokupić. No ale do obsługi FOW starczy to cóż trzeba więcej do szczęścia? :lol: :D
ODPOWIEDZ