Policyjny pościg za Jackiem Kurskim

czyli hobby, kultura, sztuka, wścieklizna i w ogóle offtopic...

Moderator: nicpon

Awatar użytkownika
Wicher

Post autor: Wicher »

NIe, tak samo. A zmiana biegów i hamulec ręczny po lewej stronie nie jest niczym nadzwyczajnym ani trudnym. Najtrudniej dla tych co uczyli się jazdy w ruchu prawostronnym przywyknąć do ruchu lewostronnego. Ja przez pierwsze dwa miesiące gdy siadałem za kółkiem miałem włączoną piosenkę Beyonce "Irreplaceable" ze sławnymi słowami - to the left, to the left :P
Za dzień, za dwa, za noc, za trzy choć nie dziś...
Za noc, za dzień doczekasz się, wstanie świt...
Awatar użytkownika
RyszardL

Post autor: RyszardL »

Ja gdybym miał jeszcze coś grać na początku, to bym się od razu rozbił.
Musiała być idealna cisza.
Pilnowałem tego, aby mieć wolną stronę ulicy po mojej prawej i to wystarczało. W Australii jest o tyle dobrze, że na znakach drogowych są też napisy. To bardzo pomagało zanim się człowiek nie przyzwyczaił.
UWAGA!
Od 2024 konto prowadzone przez Żonę RyszardaL (Małgorzatę).

====================

http://www.flotyllerzeczne.aq.pl/
http://www.biuletyn2008.republika.pl
"Demokracja to najgorszy z ustrojów - rządy hien nad osłami" Arystoteles
Awatar użytkownika
Grom

Post autor: Grom »

Ksenofont pisze:Nie narzekam:
A właśnie, że narzekasz :D Ja w takich miejscach się nie stołuję bo wiem co tam sprzedają :D
Ksenofont pisze:I całkiem serio pytanie: jak sobie dają radę z biegami i ręcznym po lewej stronie?
W pierwszym odruchu uderza się prawą ręką w drzwi :D Skrzynia biegów jest taka sama więc tylko kwestia wyczucia. Pedały są ustawione tak samo jak w aucie prawostronnym więc nie ma problemu. Największy problem jest przyzywczajenie się do tego, że pasażer jest po przeciwnej stronie. Wtedy też mylą się kierunki prawy z lewym :D Po jakimś czasie przechodzi i przyzwyczajasz się. Kwestia jest dość dyskusyjna, po której stronie lepiej jeździć. Ja na lewej stronie czuję się swobodnie.
Awatar użytkownika
crolick
Kontakt:

Post autor: crolick »

Grom pisze:Skrzynia biegów jest taka sama więc tylko kwestia wyczucia.
Czy ustawienie skrzyni biegów jest takie same jak u nas czy symetryczne?! Tzn czy 1 znajduje się bliżej kierowcy niż 5, czy odwrotnie?!
Podczas gdy Kłapouchy wszystkim się zadręcza,
Prosiaczek nie może się zdecydować, Królik wszystko kalkuluje,
a Sowa wygłasza wyrocznie - Puchatek po prostu jest...
Awatar użytkownika
Grom

Post autor: Grom »

crolick pisze:
Grom pisze:Skrzynia biegów jest taka sama więc tylko kwestia wyczucia.
Czy ustawienie skrzyni biegów jest takie same jak u nas czy symetryczne?! Tzn czy 1 znajduje się bliżej kierowcy niż 5, czy odwrotnie?!
Takie same. Czyli 1 znajduje się dalej od kierowcy.
edit:
A wspominając mój czas kiedy uczyłem się jeździć po lewej stronie to miałem pojazd dość nietypowy jak dla ucznia. Uczyłem się jeździć autobusem :D
ODPOWIEDZ