mam hosting, mam pomysły, mam materiały, mam koncepcję, mam wstępną architekturę (strukturę) websajtu poświęconego - w szerokim rozumieniu - dokumentacji historycznej i bieżącej "statków polskich" oraz popularyzacji spraw morskich (cywilnych) "w ogóle"...
"statki polskie" rozumiane tu są "dwutorowo":
- floty armatorów i operatorów mających siedzibę w Polsce (także z zagranicznym kapitałem) + polonica (także u armatorów obcych)
- produkcja polskich stoczni...
szukam sprawnego webmastera, który chciałby w tym brac udział, przy moim decydującym głosie merytorycznym (dot. struktury, wyglądu i treści) na temat nowego portalu, który planuję...
czyli m.in. webmaster musiałby "zaimplementować" szablon CMS, który wybiorę, wprowadzać do niego zmiany formalno-strukturalne (np. instalować i "uruchamiać" w nim moduły / komponenty)
dobrze byłoby, by webmaster lubił tematykę planowanego portalu
i oczywiście może wnosić swoje treści merytoryczne, pomysły, etc, ale redakcja portalu / ostateczne decyzje redakcyjne będę należeć do mnie
projekt jest w założeniu niedochodowy, sam zamierzam się tym zając "społecznie" i oczekuję również wytrwałego i cierpliwego współpracownika-ochotnika...
z jego strony gros pracy przypadnie na początek realizacji projektu
później ciężar utrzymania i rozwoju (treściowego) będzie spoczywał na mnie, a interwencje webmastera "technicznego" będą raczej rzadkie...
oczywiście JEŻELI projekt się uda i zdobędzie jakieś realne zainteresowanie i widownię - mogą pojawić się jakieś źródła dochodu (choć nie liczę na to za bardzo i nie zakładam tego, jako jednego z celów) i wtedy umówimy się co do podziału zysków - 50/50 albo w zbliżonych proporcjach...
oczywiście sam nie ruszę ze względów technicznych (moje ograniczenia webmasterskie)...
dlatego współpracownik będzie ważny, kluczowy dla - w ogóle ruszenia - sprawy...
sprawa długo / "zawsze" aktualna (nawet jeśli teraz, od razu, szybko po ogłoszeniu tego postu) się nikt chętny do współpracy nie zgłosi...
zbieram materiały powolutku i czekam...
wymagania wobec webmastera / planowanego website:
- sprawność w instalowaniu i utrzymywaniu oraz modyfikacjach:
- systemu CMS Joomla
- szablonów Joomla
oczywiście "wchodzą" w powyższe ogólne umiejętności konieczne przy obsłudze Joomla - np. obsługa baz MySQL, administracja serwera WWW, instalowanie / implementacja modułów i komponentów / apletów / widgetów Joomla, etc.
dopuszczam możliwość innego systemu niż Joomla, ale przy założeniu nie uboższej funkcjonalności niz w przypadku Joomla i nie mniejszej elastyczności graficzno-plastycznej (przynajmniej na etapie wyboru szablonu)
jestem otwarty na inne propozycje, ale muszę zostać przekonany do innego systemu...
na razię optuję zdecydowanie za Joomla