buduje sobie ludke podwodna

czyli hobby, kultura, sztuka, wścieklizna i w ogóle offtopic...

Moderator: nicpon

domek

Post autor: domek »

Jeden wal jedna sruba dwa do czterech silnikuw spalinowych
konstrukcja jedno kadlubowa
paliwo gz
sruba wolno obrotowa

nawet nizle mi idzie
:shock:
Awatar użytkownika
Wicher

Post autor: Wicher »

CZŁOWIEKU!! ZACZNIJ PISAĆ POPRAWNIE W JĘZYKU POLSKIM BO NIE MOŻNA PATRZEĆ NA TE RAŻĄCE BŁĘDY ORTOGRAFICZNE!!

SILNIKÓW PISZEMY PRZEZ Ó A NIE U!!

NIE MÓWIĄC JUŻ O INNYCH POLSKICH IDIOMACH CZY INTERPUNKCJI...
Za dzień, za dwa, za noc, za trzy choć nie dziś...
Za noc, za dzień doczekasz się, wstanie świt...
Awatar użytkownika
Grom

Post autor: Grom »

Zupełnie niepotrzebne emocje.
Awatar użytkownika
dessire_62

Post autor: dessire_62 »

Dokładnie,wszędzie musi być swojskie"Enfant terrible". :-)
Awatar użytkownika
Wicher

Sorry - jestem humanistą. A język polski i poprawne jego używanie jest jednym z narzędzi mojej pracy. Dlatego mnie to tak razi. I nie mam zamiaru dla jakiegoś "dobra ogólnego" siedzieć cicho :)

Jak ktoś pisze w/g Was nieprawdę lub przeinacza fakty i niepoprawnie interpretuje źródła (vide Borowiak) to tego nie tolerujecie i tępicie po całej linii. Ale jak już ktoś pisze tutaj niepoprawnie językowo to jest ok, tak? :?
Awatar użytkownika
Grom

Wicher pisze:Sorry - jestem humanistą. A język polski i poprawne jego używanie jest jednym z narzędzi mojej pracy. Dlatego mnie to tak razi. I nie mam zamiaru dla jakiegoś "dobra ogólnego" siedzieć cicho :)

Jak ktoś pisze w/g Was nieprawdę lub przeinacza fakty i niepoprawnie interpretuje źródła (vide Borowiak) to tego nie tolerujecie i tępicie po całej linii. Ale jak już ktoś pisze tutaj niepoprawnie językowo to jest ok, tak? :?
Absolutnie popieram Cię w kwestii języka. Zdaję sobie sprawę, że sam popelniam kardynalne błędy więc. Chodziło mi jedynie o dawkę emocji w poście. Domek był wielokrotnie upominany, ale nic sobie z tego nie robi. Więc szkoda nerwów.
Awatar użytkownika
Wicher

Aha :) Dopiero teraz prawidłowo zrozumiałem Twoje intencje :) Dzięki!
Awatar użytkownika
Ksenofont

Post autor: Ksenofont »

Grom pisze:Domek był wielokrotnie upominany, ale nic sobie z tego nie robi. Więc szkoda nerwów.
Szkoda nerwów?
:roll:
Znamy się tylko z naszych postów. Niechlujność przy ich pisaniu oznacza poziom szacunku, którym darzy się dyskutantów.
Domek nic sobie z tego nie robi, bo po pokazuje, gdzie nas wszystkich ma.

No chyba, że sie mylę. Jeśli tak, to przepraszam za powierzchowny osąd. W takim razie - kilka definicji słownikowych dla domka, jako materiał do przemyślenia:

cham - osoba, która zachowuje się bezczelnie, ordynarnie, nie przestrzega podstawowych norm;
bezczelny - osobnik nieliczący się z niczym i nikim;
ordynarny - pospolity, w złym guście;
norma - jest to względnie trwały, przyjęty w danej grupie społecznej sposób zachowania w danej sytuacji, w językoznawstwie są to elementy systemu językowego uznawane za poprawne.

X
Myślisz, że było zagrożenie, które im umknęło; problem, którego nie poruszyli; aspekt, którego nie rozpatrywali; pomysł, na który nie wpadli; rozwiązanie, którego nie znaleźli?!?
Obrazek
jefe de la maquina

Post autor: jefe de la maquina »

Ksenofont napisal:
cham - osoba, która zachowuje się bezczelnie, ordynarnie, nie przestrzega podstawowych norm;
bezczelny - osobnik nieliczący się z niczym i nikim;
ordynarny - pospolity, w złym guście;
norma - jest to względnie trwały, przyjęty w danej grupie społecznej sposób zachowania w danej sytuacji, w językoznawstwie są to elementy systemu językowego uznawane za poprawne.
Psychole nie jest mją ulubionym dzialem, ale mając do wyboru proponowane definicje, wybieram definicje zaproponowaną przez Dessire 62: "Enfant terrible".
Panowie trochę humoru zawsze sie przyda. Najważniejsze, że Ludka nie potrzebuje kamizelki ratunkowej, by utrzymać się na powierzchni.
Jefe
Awatar użytkownika
Grom

Ksenofont pisze:Znamy się tylko z naszych postów. Niechlujność przy ich pisaniu oznacza poziom szacunku, którym darzy się dyskutantów.
Domek nic sobie z tego nie robi, bo po pokazuje, gdzie nas wszystkich ma.
No my to się znamy Panie Kolego nie tylko z postów. ;) Zgadzam się w całej rozciągłości Ksenofoncie. Choć jak sam pisałem, mieszkam już tak długo za granicą i zapewne robię tak kardynalne błędy, że nie czuję się w pełni odpowiedzialnym by zwracać komukolwiek uwagę. Bardziej mi chodzi o ładunek emocji w poście Wichra niż o rażącą i mnie pisownię domka. Mam nieodparte wrażenie, że domek jest jeszcze nieletnim forumowiczem i dlatego jakiekolwiek nacieranie jego uszu przyniesie dokładnie odwrotny od zamierzonego efekt.
jefe da la maguina pisze:Najważniejsze, że Ludka nie potrzebuje kamizelki ratunkowej, by utrzymać się na powierzchni.
Jak na mój gust to ona do tego zdjęcia niczego ponad pokazanie budowy nie potrzebowała. ;)
Ostatnio zmieniony 2008-11-26, 19:31 przez Grom, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Ksenofont

Post autor: Ksenofont »

Grom pisze:Mam nieodparte wrażenie, że domek jest jeszcze nieletnim forumowiczem i dlatego jakiekolwiek nacieranie jego uszu przyniesie dokładnie odwrotny od zamierzonego efekt.
jefe de la maquina pisze:Psychole nie jest mją ulubionym dzialem, ale mając do wyboru proponowane definicje, wybieram definicje zaproponowaną przez Dessire 62: "Enfant terrible".
Kluczowe jest:
Grom pisze:Domek był wielokrotnie upominany, ale nic sobie z tego nie robi.
Ale to kwestia domka, do czego się poczuwa.
Ma wybór.

My też mamy.

X
Myślisz, że było zagrożenie, które im umknęło; problem, którego nie poruszyli; aspekt, którego nie rozpatrywali; pomysł, na który nie wpadli; rozwiązanie, którego nie znaleźli?!?
Obrazek
Awatar użytkownika
pothkan
Kontakt:

Post autor: pothkan »

Wicher pisze:Sorry - jestem humanistą. A język polski i poprawne jego używanie jest jednym z narzędzi mojej pracy. Dlatego mnie to tak razi. I nie mam zamiaru dla jakiegoś "dobra ogólnego" siedzieć cicho :)
Również jestem humanistą... ale na ten przypadek mam dobry sposób. Posty domka - poza prymitywną formą językową - przeważnie niczego merytorycznego nie wnoszą. Więc spokojnie można zastosować wobec nich czynność, którą świetnie opisuje angielski czasownik TO SKIP :P

A po polsku: "olej to" :wink:
Awatar użytkownika
Grzechu

Post autor: Grzechu »

pothkan pisze:spokojnie można zastosować wobec nich czynność, którą świetnie opisuje angielski czasownik TO SKIP :P
Na niektórych forach można spotkać opcję oznaczania jako ignorowane tematów lub użytkowników - skutkuje to niewidocznością tychże podczas przeglądania.
Szkoda, że tutaj nie ma takiego mechanizmu...
A może jest, ale nie został włączony?
domek

Post autor: domek »

To twoja praca wiec :D :D :D krytyka zawodowca wobec amatora jest zawsze zabawna :P :P :P

Tobie placa za to a mnie nie :P

pozdrawiam :)
Awatar użytkownika
Grom

domek pisze:To twoja praca wiec :D :D :D krytyka zawodowca wobec amatora jest zawsze zabawna :P :P :P

Tobie placa za to a mnie nie :P
No to teraz pojechałeś.
Po pierwsze primo - na forum pisuje wielu amatorów, w tym i ja.
Po drugie primo - skoro zarejestrowałeś się tutaj jest to jednoznaczne z tym, że musisz dostosować się do panujących norm językowych.
Po trzecie primo - jak widać nie tylko Wichra drażnią kardynalne błędy ortograficzne w Twoich postach.

Wypadałoby więc zbić z tonu żartownisia i pomyśleć nad jakimś narzędziem do sprawdzania pisowni zanim umieścisz post i co nie mniej ważne również o wartości merytorycznej Twoich wypowiedzi.
Grzechu pisze:Szkoda, że tutaj nie ma takiego mechanizmu...
A może jest, ale nie został włączony?
Taką możliwość mają skrypty forum phpBB modyfikowane przez niejakiego Przema. FOW jest standardową instalacją phpBB więc chyba nie posiada takich możliwości, a przynajmniej na tyle na ile ja je pamiętam. Tu potrzeba informatyka by dołożyć kilka narzędzi, a zdecydowanie przydałoby się.
Awatar użytkownika
janik41
Kontakt:

Post autor: janik41 »

Panowie Grzegorz już w dziale administracyjnym podał rozwiązanie, ale wy nie stosujecie jego, jeden post domka wzbudził większe zainteresowanie kolegów z forum jak większość fachowych tematów. A wystarczy nie reagować na takie posty, nikt nie lubi pisać sam do siebie.
ODPOWIEDZ