konstrukcja jedno kadlubowa
paliwo gz
sruba wolno obrotowa
nawet nizle mi idzie

Moderator: nicpon
Absolutnie popieram Cię w kwestii języka. Zdaję sobie sprawę, że sam popelniam kardynalne błędy więc. Chodziło mi jedynie o dawkę emocji w poście. Domek był wielokrotnie upominany, ale nic sobie z tego nie robi. Więc szkoda nerwów.Wicher pisze:Sorry - jestem humanistą. A język polski i poprawne jego używanie jest jednym z narzędzi mojej pracy. Dlatego mnie to tak razi. I nie mam zamiaru dla jakiegoś "dobra ogólnego" siedzieć cicho
Jak ktoś pisze w/g Was nieprawdę lub przeinacza fakty i niepoprawnie interpretuje źródła (vide Borowiak) to tego nie tolerujecie i tępicie po całej linii. Ale jak już ktoś pisze tutaj niepoprawnie językowo to jest ok, tak?
Szkoda nerwów?Grom pisze:Domek był wielokrotnie upominany, ale nic sobie z tego nie robi. Więc szkoda nerwów.
Psychole nie jest mją ulubionym dzialem, ale mając do wyboru proponowane definicje, wybieram definicje zaproponowaną przez Dessire 62: "Enfant terrible".cham - osoba, która zachowuje się bezczelnie, ordynarnie, nie przestrzega podstawowych norm;
bezczelny - osobnik nieliczący się z niczym i nikim;
ordynarny - pospolity, w złym guście;
norma - jest to względnie trwały, przyjęty w danej grupie społecznej sposób zachowania w danej sytuacji, w językoznawstwie są to elementy systemu językowego uznawane za poprawne.
No my to się znamy Panie Kolego nie tylko z postów.Ksenofont pisze:Znamy się tylko z naszych postów. Niechlujność przy ich pisaniu oznacza poziom szacunku, którym darzy się dyskutantów.
Domek nic sobie z tego nie robi, bo po pokazuje, gdzie nas wszystkich ma.
Jak na mój gust to ona do tego zdjęcia niczego ponad pokazanie budowy nie potrzebowała.jefe da la maguina pisze:Najważniejsze, że Ludka nie potrzebuje kamizelki ratunkowej, by utrzymać się na powierzchni.
Grom pisze:Mam nieodparte wrażenie, że domek jest jeszcze nieletnim forumowiczem i dlatego jakiekolwiek nacieranie jego uszu przyniesie dokładnie odwrotny od zamierzonego efekt.
Kluczowe jest:jefe de la maquina pisze:Psychole nie jest mją ulubionym dzialem, ale mając do wyboru proponowane definicje, wybieram definicje zaproponowaną przez Dessire 62: "Enfant terrible".
Ale to kwestia domka, do czego się poczuwa.Grom pisze:Domek był wielokrotnie upominany, ale nic sobie z tego nie robi.
Również jestem humanistą... ale na ten przypadek mam dobry sposób. Posty domka - poza prymitywną formą językową - przeważnie niczego merytorycznego nie wnoszą. Więc spokojnie można zastosować wobec nich czynność, którą świetnie opisuje angielski czasownik TO SKIPWicher pisze:Sorry - jestem humanistą. A język polski i poprawne jego używanie jest jednym z narzędzi mojej pracy. Dlatego mnie to tak razi. I nie mam zamiaru dla jakiegoś "dobra ogólnego" siedzieć cicho
Na niektórych forach można spotkać opcję oznaczania jako ignorowane tematów lub użytkowników - skutkuje to niewidocznością tychże podczas przeglądania.pothkan pisze:spokojnie można zastosować wobec nich czynność, którą świetnie opisuje angielski czasownik TO SKIP![]()
To twoja praca wiecWicher pisze:Sorry - jestem humanistą. A język polski i poprawne jego używanie jest jednym z narzędzi mojej pracy. Dlatego mnie to tak razi. I nie mam zamiaru dla jakiegoś "dobra ogólnego" siedzieć cicho
Jak ktoś pisze w/g Was nieprawdę lub przeinacza fakty i niepoprawnie interpretuje źródła (vide Borowiak) to tego nie tolerujecie i tępicie po całej linii. Ale jak już ktoś pisze tutaj niepoprawnie językowo to jest ok, tak?
No to teraz pojechałeś.domek pisze:To twoja praca wiec![]()
![]()
krytyka zawodowca wobec amatora jest zawsze zabawna
![]()
![]()
![]()
Tobie placa za to a mnie nie![]()
Taką możliwość mają skrypty forum phpBB modyfikowane przez niejakiego Przema. FOW jest standardową instalacją phpBB więc chyba nie posiada takich możliwości, a przynajmniej na tyle na ile ja je pamiętam. Tu potrzeba informatyka by dołożyć kilka narzędzi, a zdecydowanie przydałoby się.Grzechu pisze:Szkoda, że tutaj nie ma takiego mechanizmu...
A może jest, ale nie został włączony?