"pokryty rakotwórczym azbestem"

czyli hobby, kultura, sztuka, wścieklizna i w ogóle offtopic...

Moderator: nicpon

Awatar użytkownika
dessire_62

Post autor: dessire_62 »

Ciekawe, czy powtórzy się historia z Rotterdamem, czyli Polacy będą rozbierać Klemesa w W. Brytanii?
Awatar użytkownika
Grom

Post autor: Grom »

Zanim zabiorą się za cięcie najpierw usuną z niego azbest. Z własnego podwórka wiem, że przepisy dotyczące azbestu tutaj są bardzo rygorystyczne i tylko wyspecjalizowane firmy posiadające licencje mogą pracować przy usuwaniu azbestu.
Adam

Post autor: Adam »

dessire_62 pisze:Ciekawe, czy powtórzy się historia z Rotterdamem, czyli Polacy będą rozbierać Klemesa w W. Brytanii?
"Historia z Rotterdamem" to w praktyce "histeria w Gdańsku". Ostatecznie statek został przeholowany do niemieckiego Wilhelmshaven gdzie zrobiono na nim to czego w Polsce zrobić się nie udało.
"Nagonka" pewnych środowisk, wraz z prasą spowodowała, że przychody z cumowania i obsługi remontowanego Rotterdamu zgarnął port niemiecki a nie Gdańsk.

Co do złomowania "azbestowych" statków w Wielkiej Brytanii to na Portalu jest odnośnik dociekawego artykułu z Timesa.
Awatar użytkownika
polsteam
Kontakt:

Post autor: polsteam »

"można mieć" różne fobie ekologiczne, ale uważam, że elementarna rzetelność dziennikarska jest "imperatywem"...

niestety nie u nas...

ci od Rotterdamu zrobili konferencję prasową przed przybyciem statku do nas...
nie wiedzieli - jak u nas jest... że rzetelność jest obca mediom mainstream'owym...
byłem na tej konferencji prasowej i mogłem zaobserwować następnego dnia w gazetach głęboki rozdźwięk między faktami i argumentami przedstawionymi przez stronę holenderską na konferencji, a tym, co sobie z niej dziennikarze (oczywiście tendencyjnie, jednostronnie, co im było wygodne pod z góry założoną tezę) POWYBIERALI...
Awatar użytkownika
Grom

Post autor: Grom »

ODPOWIEDZ