I koniecznie żeby był przerzucony nad tym kanałem4. Łuk Tryumfalny

Moderator: nicpon
I koniecznie żeby był przerzucony nad tym kanałem4. Łuk Tryumfalny
No to by już powinny być dwa łuki. Aczkolwiek, łuków nigdy dość. Można by nawet rzucić hasło, że budujemy ileś tam tych łuków z jakiejś tam okazji. Np. "Budujemy 1056 łuków tryumfalnych z okazji 1056 rocznicy powstanie państwa polskiego" - dobrze brzmi? Co prawda można dyskutować czy Polska w tym 966 roku powstała, ale każda okazja dobra.I koniecznie żeby był przerzucony nad tym kanałem
A dlaczego w Warszawie? Postaw se łuk u siebie w Hrubieszowie.
Taki projekt już padł z mojej stronyWojciech Łabuć pisze: ↑2022-01-30, 12:49 Aby otworzyć wszystkim oczy proponuję misia wzdłuż a nie w poprzek.
Nie ma bardziej pożytecznych idiotów dla Putina w UE niż PiS.SmokEustachy pisze: ↑2022-01-30, 13:55 Nie ma bardziej proputinowskiego bloku w UE niż reżim Merkel. Oprócz obecnego reżimu niemieckiego.
2. Jestem niezwykle wyrozumiały w reakcji na gupoty wypisywane tutaj przez co niektórych.
Bitwa gdzie była?jogi balboa pisze: ↑2022-01-30, 14:54A dlaczego w Warszawie? Postaw se łuk u siebie w Hrubieszowie.
Jestem niezwykle wyrozumiały w reakcji na gupoty wypisywane tutaj przez co niektórych.
Nie tak jak największa krytyczka Le Pen. Ta to dopiero jest antyputinowska. Podobnie jak reszta tego bloku. Nawet w obecnych wypowiedziach widać jak bardziej stanowczy są w kwestiach Rosji, Ukrainy, itp. Zupełnie nie to co Niemcy.Nie ma bardziej proputinowskiego bloku w UE niż reżim Merkel. Oprócz obecnego reżimu niemieckiego.
Walki toczyły się na obszarze sięgającym na południe po Włodawę nad Bugiem, na północ po Działdowo[1]. Obronna faza bojów koncentrowała się na Froncie Północnym generała Józefa Hallera. 1 Armia generała Franciszka Latinika, choć początkowo zmuszona do ustąpienia w rejonie Radzymina[1][6] na drugą linię obrony pomiędzy Nieporętem i Rembertowem[1], w końcu skutecznie zatrzymała sowieckie natarcie na przedmościu warszawskim[7][8][5], zaś 14 sierpnia polska 5 Armia generała Władysława Sikorskiego podjęła działania ofensywne nad Wkrą
To naiwność. To nie my wygraliśmy wojnę tylko zachód naszymi rękoma (krwią). Jakbyśmy przegrali Bitwę Warszawską, to świat zachodni ruszyłby palcem i zakończył tę ruchawkę w kilka miesięcy. Po wygranej wielkiej wojnie, z rozbudowanym i niezaoranym przemysłem zbrojeniowym. Ale jeszcze większe szanse są na to, że zrobiłby to rękoma Niemiec - traktat Wersalski to był wówczas świeżo zapisany papier, pojawiłby się "aneks"SmokEustachy pisze: ↑2022-01-30, 12:59 Sprawa pomnika warszawskiego stanęła na projekcie penisa skierowanego na wschód. Z jednej strony wymowa jest, z drugiej jednak....
A tu słowo pisane:
Każda próba uczczenia Bitwy Warszawskiej, przypomnienia światu, że to była jedna z najważniejszych decydujących bitew w historii świata, że ocaliliśmy zachodnią Europę przed koszmarem bolszewizmu, bo o włos, mógłby się on przedrzeć do Niemiec, wtedy koszmar światu zgotowany byłby niewyobrażalny, porównywalny z tym, co Chiny przeszły w XX wieku, budzi gniewne pomruki ze strony Moskwy. A nam bardzo zależy by nie drażnić Moskwy, bo ona wtedy skarży się Niemcom, i dostajemy kopa, by nie pogarszać stosunków Europy z wielkim krajem
https://www.polsatnews.pl/wiadomosc/202 ... znia-2022/Liderka francuskiej prawicy Marine Le Pen odmówiła podpisania się pod jednym z punktów deklaracji podsumowującej szczyt w Madrycie. Chodziło o sprawę Ukrainy
https://www.rp.pl/dyplomacja/art1917065 ... im-zgadzac"Ukraina należy do sfery wpływów Rosji" - powiedziała Marine Le Pen, liderka Zjednoczenia Narodowego, kandydatka na prezydenta Francji, w rozmowie z Jędrzejem Bieleckim. - Nie musimy się we wszystkim zgadzać - odpowiedział premier Mateusz Morawiecki, pytany o te słowa francuskiej polityk.
To naiwność. To nie my wygraliśmy wojnę tylko zachód naszymi rękoma (krwią).
Nonsens. Narobiłoby się bajzlu w całej Europie środkowej.Jakbyśmy przegrali Bitwę Warszawską, to świat zachodni ruszyłby palcem i zakończył tę ruchawkę w kilka miesięcy.
Gdyby tak się stało, to ZSRR i Niemcy wiązałyby wspólne interesy. A to by wystarczało.Nawet wariant "pesymistyczny", w którym komuniści zdobywają władzę w Niemczech, nie oznaczałby de facto, że to ZSRR dostało kontrolę nad Niemcami...
A tego nie wiesz. Komunizm niemiecki (nie socjalizm - nie używałbym tu tego zwrotu) mógł być bardzo internacjonalistyczny. Na pewno godziłby w kraje ententy. Czyli w te same, które za swego wroga uważałby ZSRR.Socjalizm Niemiecki byłby mniej narodowy za to wystartowałby od razu z pełnym dostępem do Lebensraumu.
Nie ma bardziej pożytecznych idiotów dla Putina w UE niż PiS.
Facet który go budował i musiał w tym celu zburzyć paryskie domy w których mieszkali tacy prole jak ty zwykł mawiać: Skoro nie mają dokąd iść (po wyburzeniu ich kamienicy) to nich idą do diabła.2. Drugi przykład megalomanii:
Obrazek
Taki najbardziej znany